Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, 6465 napisał:

Darek wstrzymaj się z zakupem aż stał stanieje 🙂

A czemu???

9 minut temu, Ursus932 napisał:

Za mała moc , co najmniej 250 a , chyba że chcesz spawać tylko blachy 

Myślisz??? Inwertera nigdy powyżej 170A nie rozkręciłem

Opublikowano
39 minut temu, bratrolnika napisał:

Wyrazi ktoś swoją opinię na temat tej spawarki???

https://allegro.pl/oferta/migomat-200a-mag-mig-mma-4x4-spawarka-zestaw-10537619691

https://allegro.pl/oferta/spawarka-magnum-mig-200-mma-migomat-igbt-2w1-10654977700 

Taką troche spawalem, a to chyba to samo bedzie. Wg mnie na Twoje roboty powinna wystarczyć. Od zeszłego roku staniala 300 zł bo taki sam zestaw ponad 2 tys kosztował.

Opublikowano (edytowane)

A rzeczywiscie, pomylilem linki. 

W każdym razie napewno 4 rolki będą lepsze. 15 kg drutu jak założysz to spawasz i spawasz :D

Mamy w pracy migomat 460A ale rzadko kiedy kręcę go powyżej 200.

Edytowane przez szymon09875
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Kiedyś pisałem, że wzialem od wujka szpikulca do balotów i pękł - profil jak dobrze pamiętam, to 80x80x6 i rozerwała się drabinka wzmacniająca. Wziąłem dorobiłem profil w środek (ścianka 5mm), na nim obspawalem i zespawalem  dwie pęknięte połówki, a na nie dałem dwa ceowniki że ścianka 5mm(albo 6 już nie pamiętam) i zespawalem do kupy w profil, drabinkę też poprawiłem. No i ostatnio wujek do mnie czy mam tego szpikulca, bo mi potrzebny. Ja że tak, że jak chce to może brać. A on czy ktoś mi spawal, czy ja ta swoja małą spawarka. Powiedziałem, że no ja spawalem. A co on na to? Ze ta spawarka napewno dobrze nie pospawalem i że trzeba było do niego przywieźć, to on by to dobrze pospawal 😅 mam magnuma snakea 200

Edytowane przez daron64
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Pomysł na tanią owijarkę. 🤓

Miałem właśnie to wrzucać bo też natchnąłem się na ten filmik

Te dziewczyny jeszcze zawinie

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Duży plus podajnik 4x4, kabel trochę krótki. O resztę pytaj @pawel885 chłop dziennie po 15kg drutu wyspawuje. 

Młody rama od iveka jest delikatny nalot rdzy idzie to czymś zabezpieczyć?nie mówię też o piaskowaniu

Opublikowano
10 minut temu, stempos1980 napisał:

Młody rama od iveka jest delikatny nalot rdzy idzie to czymś zabezpieczyć?nie mówię też o piaskowaniu

Wydrap "włosami murzyna" i corina albo jakiś epoxyd na to 

6 minut temu, szymon09875 napisał:

To co on spawa ? 

Zabudowy do bydła, przyczepy od podstaw, rozrzutniki, łyżki do turów, krokodyle i ogólnie co jest spawalne. Teraz jakiegoś stara na wywrót przerabiali z rejonu. 

Opublikowano

Jak ma wszystko przygotowane to tylko staje i spawa, plazmę cnc chyba teraz kupili. Blachę na borty gną, na ramy tez ksztaltowniki sami gną z blachy. Zaprowadzasz starą przyczepę i za jakiś tydzień odbierasz nowa. Stare zostają osie z resorami 

Opublikowano
10 godzin temu, PRIMO napisał:

Pomysł na tanią owijarkę. 🤓

Kiedyś owinęliśmy czarnym stretchem nie do końca suche siano. Jedna bela taka była bo to pod drzewami i nierówno schlo siano. Naciagalem aby było ciasno  no i eksperyment się powiódł, wyszła z tego kiszonka,zapach był ładny.a krowy jadły jak głupie bo nigdy takiego jeszcze nie jadly bo kiszonek nie robimy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v