Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Partyzant85 napisał:

I to błąd bo tworzenie czegoś daje największą satysfakcję. Sam często coś podłubię dla czystego spełnienia. O proszę - dwa wieczory, kawałek dębiny odcięty ze słupka z płotu co go zdemontowałem, trochę bejcy, trochę materiałów z allegro, łańcuch ten gruby gdzieś wisiał w garażu i nie było do czego wykorzystać i oświetlenie do altanki jest.

1623090963273.jpg

Co to jest sala tortur 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

Jedni potrafią stworzyć coś z niczego, inni wszystko zepsuć 

Ot prawda. Nie powiem, w polu lubię sam wszystko zrobić ale w domu czy koło domu to lepiej zapłacić i niech zrobi to ktoś kto się na tym zna a nie "szpec" z doskoku. Ja tak jak @Agrest- atechniczny.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Ot prawda. Nie powiem, w polu lubię sam wszystko zrobić ale w domu czy koło domu to lepiej zapłacić i niech zrobi to ktoś kto się na tym zna a nie "szpec" z doskoku. Ja tak jak @Agrest- atechniczny.

To dobrze takim w życiu , chociaż kobiety wam nie trują d*py , zrób to , zrób tamto🙆‍♂️ , a tu prosta gadka "kochanie nie potrafię "😊

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

Co to jest sala tortur 🤔

Altanka przy starym budynku. Zostało ścianę otynkować ale to na jesieni

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

kobiety wam nie trują d*py

Mi nie ma kto truć.

Opublikowano
griga napisał:

A żebyś wiedział że lubię. Polowałem na takiego ale trafił Mi się ten większy. Może kiedyś uda Mi się go zrobić wreszcie

https://www.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-samojezdny-CID757-IDJUCjp.html a takie lubisz? 😂😂😂😂🙃🙃🙃

• Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, Ursus932 napisał:

To dobrze takim w życiu , chociaż kobiety wam nie trują d*py , zrób to , zrób tamto🙆‍♂️ , a tu prosta gadka "kochanie nie potrafię "😊

Noo, nie dość że kupę kasy na rolety wydałem to jeszcze zamontować je musiałem 🤣

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Drożyzna tą zgrabiarka... 

Serio? To ile to warte? Ja myślałem, że cena adekwatna.

W tych pieniądzach nie znalazłem nic na tandemie, przynajmniej w mazowieckim.

A ewentualnie ten egzemplarz?

https://www.olx.pl/d/oferta/zgrabiarka-deutz-fahr-CID757-IDK4E7i.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=0

Albo ta ciekawie wygląda?

https://www.olx.pl/d/oferta/zgrabiarka-karuzela-niemayer-470-kuhn-pottinger-fella-CID757-IDEtxZ6.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=0

I tu jedyna propozycja na tandemie:

https://www.olx.pl/d/oferta/zgrabiarka-metal-technik-niemeyer-CID757-IDJP5b1.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=0

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano
9 godzin temu, Agrest napisał:

Noo, nie dość że kupę kasy na rolety wydałem to jeszcze zamontować je musiałem 🤣

To gdzie to kupiłeś, że bez montażu? 

Opublikowano
32 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

To gdzie to kupiłeś, że bez montażu? 

Żona na allegro zamówiła komplet na całe piętro 6 okien i 1 drzwi to też sporo kasy wyszło. Rolety dzien/noc.

Opublikowano

Rolety wewnętrzne to w każdym sklepie remontowo budowlanym.

Montaż banalny jak pierwszą sztukę zrobisz.

A od sztuki chcą  około 35zł, co przy cenie od 85 do 145 zł stanowi niezły procent. 

Jak załapiesz to 10minut z żyłkami i zamontowane , bez żyłek i 5 wystarczy

Opublikowano
10 godzin temu, Partyzant85 napisał:

I to błąd bo tworzenie czegoś daje największą satysfakcję. Sam często coś podłubię dla czystego spełnienia. O proszę - dwa wieczory, kawałek dębiny odcięty ze słupka z płotu co go zdemontowałem, trochę bejcy, trochę materiałów z allegro, łańcuch ten gruby gdzieś wisiał w garażu i nie było do czego wykorzystać i oświetlenie do altanki jest.

1623090963273.jpg

na pierwszy rzut oka ,to co pod ręką ,tylko ile tego,, co pod ręką'' trzeba było ominąć z niesmakiem, by dobrać to co pasuje do projektu , głupie te ogniwa i ich ilośc ,lub ten węzeł od niechcenia daje smak ,ale belka to już mistrzostwo. Tylko te kable na niej ukryć i cacy9_9

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Rolety wewnętrzne to w każdym sklepie remontowo budowlanym.

Montaż banalny jak pierwszą sztukę zrobisz.

A od sztuki chcą  około 35zł, co przy cenie od 85 do 145 zł stanowi niezły procent. 

Jak załapiesz to 10minut z żyłkami i zamontowane , bez żyłek i 5 wystarczy

Przy moim lenistwie to pewnie bym zapłacił niż sam w tym grzebał.

Ot chociażby przykład uli- wolę dać prawie 400 ale mieć porządnie zwymiarowany i zrobiony niż sam się babrać. Dennic ciepłych nie szło kupić to robiłem ale widać, że to nie ręką fachowca. Jakby tylko były dostępne to bym się w rzeźbienie nie bawił.

Opublikowano

Praworęczny, a co? Po prostu nie mam drygu do zdolności manualnych, jak muszę to zrobię, jak nie muszę to wolę płacić. Wiem że dużo rzeczy ktoś zrobi lepiej ode mnie. A to że spartolę robotę robiąc po swojemu nie wzbudza we mnie satysfakcji.

2 minuty temu, witejus napisał:

leworęczny jesteś😋?

Opublikowano

Poszukuję instrukcji napraw same silver 100,4 ,lecz po polsku. Nigdzie nie ma ,może komuś ,,uwiera'' .Dobrze zapłacę. Wcześniej widziałem ,lecz już nie mogę namierzyć😐

Opublikowano
kizak napisał:

Poszukuję instrukcji napraw same silver 100,4 ,lecz po polsku. Nigdzie nie ma ,może komuś ,,uwiera'' .Dobrze zapłacę. Wcześniej widziałem ,lecz już nie mogę namierzyć😐

agro buch pytaj ''tłumaczeniami'' różnymi handluje

Agrest napisał:

39 minut temu, Ursus932 napisał:

ja kurła wczoraj zmywarkę próbowałem naprawić 🤦‍♂️ pompa ma dzisiaj dojechać ciekawe co wyjdzie 🤭

• Like 1
Opublikowano

Instrukcję obsługi ,jak i katalog części po polsku posiadam. Lecz by przydała się instrukcja napraw ,też po polsku. Chodzi o słowa techniczne. siłę docisku szpilek na kole sprzęgła, instruktaż ustawienia sprzęgła,kolejność ,,dociągnięć'',sposób wymiany czegoś tam. Jak bezkonfliktowo dojśc do skrzyni bez rozpołowiania i zwalania kabiny 😵😐. Posiłkujemy się aplikacją z telefonu i skanowaniem strony,by po chwili widzieć tłumaczenie na polski . Lecz co z pdf-u,czy z kartki to co innego,możesz młotkiem stronę przyłoży ć i  śrubokrętem kartkę przewrócić i nie ginie ;),a te telefony smarem op.......smarowane   ,odłożysz to spadnie i nadepniesz  ,iii .....skąd te czarne uszy O.o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v