Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6465 napisał:

8 godzin temu, akooo napisał:

Niecały tysiak. Bo jak mam wywalić 4k na nową rotacyjna to nie wiem czy nie lepiej takiego zabytka kupić. Ciekawe czy to wadliwe. A koszenia mam nie dużo. I ciekawe jak z częściami do tego wie może ktoś coś? 😊

@sumek666 wie do niego napisz.

8 godzin temu, akooo napisał:

a mała trawę tez wykosi ta osa? Bo mam nawet chęć na nią. I czy pod c330 będzie dobra 😊

30 lat kosiłem osą+330.

i co dawało rade na taką średnia trawę?

Opublikowano

Jak była ostra kosa i ostrza przeciw tnące dobre to szło. Pod warunkiem że trawa nie była leżąca. Jak leżąca to jeździło się pod włos i też szło.

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Potrzebna mi przy domu kosic. A nie ma rotacyjnych w fajnych pieniądzach za uzywke w nie wiadomo jakim stanie trzeba 2 tys dać a nowa 4 tys. A taka Ose mogę za 900zl mieć. wiec mam zagwozdke

Za 500pln opchnę Ci swoją. Stoi nieużywana z 20lat.

Opublikowano
akooo napisał:

Potrzebna mi przy domu kosic. A nie ma rotacyjnych w fajnych pieniądzach za uzywke w nie wiadomo jakim stanie trzeba 2 tys dać a nowa 4 tys. A taka Ose mogę za 900zl mieć. wiec mam zagwozdke

skąd jesteś? za 900 to ci osę pod dom przywiozę. 😉

Opublikowano
Bananek napisał:

akooo napisał:

pow zamojski

Opublikowano
24 minuty temu, akooo napisał:

Bierz rotacyjną 1,65

Opublikowano
jacek1296 napisał:

1 godzinę temu, akooo napisał:

Za 500pln opchnę Ci swoją. Stoi nieużywana z 20lat.

skąd ty?

Opublikowano
14 minut temu, Bananek napisał:

A po drodze kupisz grubera ode mnie i zawiedziesz koledze ode mnie osę 😃

32 minuty temu, akooo napisał:

Akurat ja trawy nie kosiłem.

Opublikowano
soltys48 napisał:

25 minut temu, Bananek napisał:

Te te o innej cenie rozmawialiśmy

A, fakt, ty chciałeś dać tysiaka. sorki, zapomniałem

sumek666 napisał:

A po drodze kupisz grubera ode mnie i zawiedziesz koledze ode mnie osę 😃

kupię U Ciebie grubera w cenie tej osy. 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jaka według Was jest REALNA INFLACJA pieniądza w dziale UZYWANYCH CIAGNIKOW z lat 1990-2000? Renault 155.54 i inne o mocy ok 150 KM. Nie chodzi mi o Ursusy tylko proste zachodnie konie robocze. Nie myślałem kupować w tym roku ale patrząc na to co się dzieje mam spora zagwozdkę.

Z góry dzięki za komentarze. 

Edytowane przez adamson330
Opublikowano

@akooo kosze osą truskawki po zbiorze i jakoś to idzie ale pyrkam C 330 2-3 bieg więc szału ni ma. Maliny jesienne też tym robię ale teraz dam sobie spokój bo dużo więcej z tym roboty. kiedyś padł targaniec ale są dostępne. 

Wg mnie do koszenia trawy wkoło chałupy się nie nadaje. I raczej kiepsko z tym manewrować jeśli jest dużo przeszkód.

@KlimekPL uzytkujesz  takiego bijaka ??

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

A, fakt, ty chciałeś dać tysiaka. sorki, zapomniałem

kupię U Ciebie grubera w cenie tej osy. 😂

Ok. Osę mam wystawiona za 10,5 tys zł nowych polskich. Tylko daj znać kiedy będziesz żebym go z pokrzyw wyciągnął :D

• Haha 1
Opublikowano
sumek666 napisał:

żebym go z pokrzyw wyciągnął 

widzę sporo chętnych na tego grubcia. toż sąsiad z wioski tak się ponoć na niego ślinił. Oj coś kręcisz kochanieńki.

Opublikowano
Bananek napisał:

sumek666 napisał:

żebym go z pokrzyw wyciągnął 

widzę sporo chętnych na tego grubcia. toż sąsiad z wioski tak się ponoć na niego ślinił. Oj coś kręcisz kochanieńki.

to jak z ta osa😊

dzwoniłem do handlarza o rotacyjna to już z samej gadki się odechciewa. mam jeszcze rotacyjna za 2k niedaleko ale stan słaby juz na oko

Opublikowano

Masz dużo przeszkód, nierówności, kretowiska, mrowiska itp. to sobie odpuść osę, wtedy to lepiej kosą machać niż tym się męczyć jak masz mało do koszenia. A jak dużo to kupuj rotacyjną, 1,65 pójdzie z C-330 aż miło.

Opublikowano

Pójść pójdzie, ale jak ma duperele do wykoszenia to mniejsza chyba lepsza. Ja jak coś koło domu wykaszam, jakieś dróżki, rowy to zakładam rotacyjną 1,65 do t-25 i widzę że jakbym miał mniejszą to by było wygodniej...

Opublikowano
wlamaj1 napisał:

Pójść pójdzie, ale jak ma duperele do wykoszenia to mniejsza chyba lepsza. Ja jak coś koło domu wykaszam, jakieś dróżki, rowy to zakładam rotacyjną 1,65 do t-25 i widzę że jakbym miał mniejszą to by było wygodniej...

a g prawda mniejszą więcej kręcenia za mało pracowałeć i od krzaków gorzej odkość bo bliżej sięga

Opublikowano
sumek666 napisał:

Jak ktoś chętny to mam ose na sprzedaż. Zdjęcia w galerii. 

@Bananek kuzyn był chętny, ale kupił Tolmeta trzybelkowego. Poza tym nie mam go wystawionego. 

a skąd jesteś. No ciekawy jestem czy by to egzamin zdało na takie moje koszenie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v