Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, sladan napisał:

A technicznie jak się wydaje? Coś jeszcze u niego oglądałeś?

U niego  wiecej nie ogladalem.Byli kupcy ktorzy go juz mieli brac na 80% po odpaleniu.

Ogolnie nie jezdzilem nim.Caly podnosnik zachlapalo olejem-widzialem jak upuszczali do karnistra bo zaduzo bylo nalane

Nie malowany, ladnie niby chodzi lecz po odpaleniu odrazu wyjety bagnet od oleju i tam dym i pryska olej

Opublikowano
4 minuty temu, andrzej78 napisał:

Niby tak ,ale liczba też może być jednocyfrowa.

tak samo jak każdy kwadrat jest prostokątem, zależy w jakim kontekście mówimy,

Panowie, po ile sprzedajecie obornik bydlęcy na działki ( Rod) myślałem 50 zł od krokodyla z dowozem 

Opublikowano

Ja kupuję od kolegi po 100zł za przyczepę (4t)

1 minutę temu, igor10246 napisał:

Panowie, po ile sprzedajecie obornik bydlęcy na działki ( Rod) myślałem 50 zł od krokodyla z dowozem 

Opublikowano
krilan06 napisał:

Ja kupuję od kolegi po 100zł za przyczepę (4t)

1 minutę temu, igor10246 napisał:

głupi kolega

Opublikowano
12 minut temu, Krzysztof81 napisał:

A widziałeś tego Fendta z tyłu? 😉 Pewnie właściciel kołchozu ma dobre serce i daje prace traktorzystom z dobroci.

Tam mają 3 fendy i masę ursusow 

12 minut temu, igor10246 napisał:

o to to to, a kupi 9xx i będzie się bawił co chwila w remonty jak Marcin Stoker 

Przecież on kupił 16 do remontu z jakiegoś przetargu, to teraz ją szykuje 

Zresztą miał pokemona zachodniego  którego się pozbył 😉 dziwne, a takie tam za***iste wszystko 

Opublikowano
14 minut temu, witejus napisał:

bardzo przydatna ta podnoszona kabina

nasze jelcze też miały, zwłaszcza do rozładunku wagonów 

Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

Tam mają 3 fendy i masę ursusow 

Przecież on kupił 16 do remontu z jakiegoś przetargu, to teraz ją szykuje 

Zresztą miał pokemona zachodniego  którego się pozbył 😉 dziwne, a takie tam za***iste wszystko 

z tego co wiem to miał MFa niepopularny model z amerykańską skrzynią gdzie jest problem z częsciami do niej a jak coś jest to kosmos, albo tylko z demobilu, jakby kupił go na dynaschift to wszystko by miał w normalnej cenie bo na tych skrzyniach latały też renaulty i częsci jest w opór nowych i starych po handlarzach i sklepach, ale tak to jest jak się kupuje i pojęcia nie ma, albo leci na cene, bo ta seria tania jest.

Opublikowano

Dokładnie. Kupił wynalazek, chyba najgorszą serie MF-a dojechanego, że ledwo stał a później płacz. Wystarczy spojrzeć na ceny MF -60 tys, powiedzmy Fendt o tej samej mocy, starszy o 10 lat 120 tyś. Chyba coś musi być na rzeczy , ale jak w głowie pustka to co poradzisz🤷

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Brakuje 100 kuni w 6 garach

A czemu tak 🤔 u mnie dużo większe gospodarstwa w okolicy i przeważnie czwórki wszelakiej maści, ale na AF pasuje się pochwalić czymś wielkim 🤦‍♂️

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Nie chodzi o chwalenie tylko o to ,że chcąc powiększać gospodarstwo czy to pod względem areału czy też hodowli to wyjściem żeby wyrabiać się na czas bez zbędnej spiny jest duży sprzęt. Jak kupisz małego zetorka lub fergusona to sam dojdziesz do takiego wniosku ,że trzeba było brać duże. ;)

• Like 2
Opublikowano

@Sylwekx25 tu chłopaki koło mnie, duże gospodarstwo i  koło 100 dojnych a ciągniki nie przesadnie wielkie

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Ursus932 napisał:

A czemu tak 🤔 u mnie dużo większe gospodarstwa w okolicy i przeważnie czwórki wszelakiej maści, ale na AF pasuje się pochwalić czymś wielkim 🤦‍♂️

a ile kuca mają? tu było odwołanie do starych pancernych konstrukcji gdzie moc jeszcze była z pojemności a nie z z turbawek, kto widział 150 kuca w ciągniku w 4 cylindrach, pierwsze deutzy od 80 koni były w 6tkach, fendt od 100 koni wzwyż też 6tki, i każdy inny producent z tamtych lat, 100km+ = 6 cylindrów, poza tym jak sylwek dobrze pisze ty nie masz samych hektarów że takimi ciągnikami bez probleemu zrobisz, ja ogarniam 20 ha łąk ale i tak w tym roku miałem jeden ciągnik pożyczony bo bym ni uja nie ogarnął, po za tym, każde zakopanie/ wpadka itp a z moimi torfami to nie rzadkość to wołanie po duży ciągnik, z twoim areałem się ogarniasz do puki jest komu robić, ale takie 120km może sprawić że będziesz miał np 10% czy 20% więcej czasu na co innego niż siedzenie w wyjuchu, a  nasze polskie 4ki nie są takim przeskokiem, bo sam jeździłem kilka razy na ładnej odremontowanej z wioski obok, i w robocie na rozwalonej pgrowskiej co 2 dni stale i jeden tydzień cały czas za kółkiem przy futrowaniu, złe to nie jest ale nie umywa się do mojego ihc, a za taką cenę to ihc będzie perełka

a i kolejne do kolekcji bo i tak nie weźmiesz 

https://www.facebook.com/groups/2753097088093347/permalink/3502325289837186/?sale_post_id=3502325289837186

PS' nie porównuj 2 porządnych ciągników do 2 wyjuchów, bo nawet przy 200ha obrobią się szybciej niż ty wyjuchami te 40 

Edytowane przez igor10246
Opublikowano
41 minut temu, Ursus932 napisał:

2 lata temu chciałem coś 70-90 koni bo to i tak "byk" jest 100 konny, dziś by pasował jakiś 120-130 koni i to najlepiej na wczoraj, no ale co zrobić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v