Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie pytanie dla znających dobrze temat paliw. Co można dolewać do paliwa w koparce aby nie zamarzało? Szwagier wlał takie paliwo do auta i teraz żałuje. Wszystko sprawdzone i wyszło że wymienili pompowtryskiwacze i dalej chodzi nierówno jakby na 3 cylindrach aż rzuca. Paliwo ma zapach kwaskowaty. 

Opublikowano

pewnie było "uzdatniane" za pomocą kwasu, aby odbarwić, widocznie trafiłeś na mieszankę z wypełniaczem

trzeba wymienić wszystkie filtry, sprawdzić także ten na smoku w zbiorniku, dodatek kwasu powoduje korozję, może pompa zasilająca nie domaga

Opublikowano
4 minuty temu, rex15 napisał:

Pany, potrzebuje jakiejs kurtki roboczej, najlepiej, zeby miala ocieplenie demontowalne. cos polecacie?

https://allegro.pl/oferta/kurtka-pilarza-z-podpinka-4w1-rozmiar-l-7687898995?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_firma_przemysl_bhp&ev_adgr=Odzież+robocza+i+BHP&gclid=EAIaIQobChMIqcnwubKr7wIVSwOLCh0tvQc1EAQYASABEgJ9XfD_BwE

Żeby mi się nie zapaliła dwa razy od szlifowania to po 3 miesiącach zero śladów zużycia 

• Thanks 1
Opublikowano
45 minut temu, jahooo napisał:

pewnie było "uzdatniane" za pomocą kwasu, aby odbarwić, widocznie trafiłeś na mieszankę z wypełniaczem

trzeba wymienić wszystkie filtry, sprawdzić także ten na smoku w zbiorniku, dodatek kwasu powoduje korozję, może pompa zasilająca nie domaga

Szwagier mówił że wymienili filtr paliwa ale tego w zbiorniku chyba nie. Mówił że przejeździł na tym paliwie trochę. Zaczęło się ze przyjechali do nas w gości i po drodze szarpało, później już nie chciał odpalić nawet na plaka. Na lawecie wrocil do domu i tam załapał kilka razy no i mechanik wszystko sprawdzał i te pompowtryskiwacze wymienili. To jakiś specjalny "kwas"? Bo oddał mi około 90 litrów żebym do ciągników miał co wlac i się zastanawiam czy warto ryzykować? Zlałem do butelki żeby zobaczyć czy coś się osiądzie. Kolor żółty zbliżony do zielonego 

Opublikowano

4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Szwagier mówił że wymienili filtr paliwa ale tego w zbiorniku chyba nie. Mówił że przejeździł na tym paliwie trochę. Zaczęło się ze przyjechali do nas w gości i po drodze szarpało, później już nie chciał odpalić nawet na plaka. Na lawecie wrocil do domu i tam załapał kilka razy no i mechanik wszystko sprawdzał i te pompowtryskiwacze wymienili. To jakiś specjalny "kwas"? Bo oddał mi około 90 litrów żebym do ciągników miał co wlac i się zastanawiam czy warto ryzykować? Zlałem do butelki żeby zobaczyć czy coś się osiądzie. Kolor żółty zbliżony do zielonego 

do seśdziesiątki możesz zalewać, to i nawet na mazucie pojedzie, w sumie belarus też, to tam bym się nie bał, kiedyś zalałem jakąś mieszankę do swojej, kurde, jakieś zlewki, jeszcze sąsiad dał bańkę zlewek ropa, olej i opałówka, kopcił jak 150 ale pokos przejeździł i się nic nie stało, puźniej jak na remont poszła to ponoć pompiarz mówił że pompa w bardzo dobrej kondycji tylko wyregulował i regulator obrotów wymienił bo już nie domagał a sekcjie jak nówki

Opublikowano
Przed chwilą, lamboEVO100 napisał:

Jaki stan ? 

Stan bdb ....... Przecież napisałem że do remontu - podłoga, burty , rama jak na d47 bez tragedii , na powietrzu koła, użytkowana jedynie do słomy ostatnie 10 lat 

Opublikowano
3 minuty temu, lamboEVO100 napisał:

Jaki stan ? 

Kiedy jadziem? 

Przed chwilą, pawel885 napisał:

Stan bdb ....... Przecież napisałem że do remontu - podłoga, burty , rama jak na d47 bez tragedii , na powietrzu koła, użytkowana jedynie do słomy ostatnie 10 lat 

I nie złamana, nie prostowana widać 

2 minuty temu, jacek3773 napisał:

https://m.olx.pl/oferta/massey-ferguson-245-255-12-biegow-anglik-w-oryginale-CID757-IDITRAX.html

Ma ktoś pod nosem tego handlarza żeby obejrzeć tego mfa .gonić 350km w jedną stronę trochę sporo.

Paweł nie kojarzysz? 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v