Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Pomorzanin1222 napisał:

Ten idiota co odemnie kupił chce za niego 1500 zł i twierdzi że to tanio a odemnie kupił za 400 zł i nie może go zarejestrować bo ja kupiłem go bez ciągłośći umowy

To niech go trzyma. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, stempos1980 napisał:

Oba mam e obserwowanych :)

5 godzin temu, soltys48 napisał:

Ten ciekawy

Będę w pobliżu w tym tygodniu

Daj znać jakbys miał chec podjechac. Jakby był w miarę, to może byśmy się dogadali jakoś :)

1 godzinę temu, griga napisał:

Nawet gospodarze burzą, całkowity brak hodowli. Dodatkowo te budynki są nie funkcjonalne, więc.... A podatek da się ogarnąć jak masz dobrego sąsiada rolnika.

U mnie stary dom z dolepionym budynkiem gospodarczym + obora + mniejsza obora + budynek drewniany. Dom jeszcze poniemiecki do odratowania, ale nie mam na to funduszy, tym bardziej że nie będę w nim mieszkal. Dolepiony do niego budynek by mi się przydał, wystarczyłoby wieniec wylać i dach położyć nowy, ale nie wiem czy nie ma wspólnej ściany szczytowej z chata, także nie wiem czy to do ogarniecia, wiec może ona pójdą do rozbiórki. Duża obora w tym roku wyremontowana z zewnątrz - dach, rozebrana drewniana częśc i wymurowana dobudówka w jej miejsce, wymienione okna, bramy, otynkowane. Dopóki matka będzie trzymac bydło, to będzie miał rację bytu budynek. Potem żeby mi się przydał to sporo przeróbek trzeba robić. Mniejsza obórka stoi pusta z 5lat. Żeby na coś się nadala, to też trzebaby jeden strop wywalić, pewnie wieniec wylać. Drewniany budynek (ze 150m²) do rozbiórki. To co bym musiał włożyć w te dwa budynki, które mógłbym wykorzystać, to za te kasę postawiłbym pewnie nowy. Jak nic z nimi nie zrobię(przerobie/wyburze), to będą za parę lat stały puste i niszczały.

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Tak samo jest u mamy. Stodoly dwie drewniane stoją puste. Tzn służą za garaże i magazyny na drewno opałowe i przydasie. Ubezpieczenie na nie największe ze wszystkich budynków a wartość według ubezpieczyciela około 8 tyś. W tym roku trochę dachy z bratem latalismy bo są z papy ale to może z 1/3zrobiliśmy. Trzeba się na wiosnę znowu brać.

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Schwalimy go? 

Może Pafnucego kolega to lepiej nie. Jeszcze nam się czkawką odbije.

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Dużo za tego caddyka daliście? Sąsiad teraz przywlokl takiego żółtego od pierwszego właściciela 156tys przebiegu. Problem byl z czwartym wtryskiem. Koszt naprawy 30zl plus koszta wysyłki 🤣

800 zł 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Przegląd ma do października oc do czerwca.

Na szrocie dają 600 u nas, chciał cos więcej niz na szrocie. Puka na wstecznym trochę. 

U nas zależy gdzie 600-800 zł 

Opublikowano

Ja miałem remontować swojego Ogara, ale znowu inne wydatki wypadły i kolejny rok przestoi. To jest z silnikiem Jawy 50, jakieś alu dobrane, zawias z WSK, zębatka napędowa ma o 1 ząb więcej i latało to jak głupie. Niestety do zrobienia jest silnik i nie moge dostać dobrej jakości części. Byłem kiedyś w sklepie i otwarcie powiedział, że zamówi mi wał, ale jeździć to nie będzie. Już kumpel do WSK założył i przy 60 km/h wpada w rezonans. Macie może jakieś sklepy z dobrymi częściami do takich zabytków?

Opublikowano

A ile się tego pojechało do huty te 10-15 lat wstecz a teraz by kasę na tym zrobiło

a mój znajomy ma cały strych takich gratów ok 100 sztuk, komary, wsk, ogary wszystko, niemieckie też, stare bmw, auto union itd, cały strych, od 4 lat mimo że wejście tylko z dworu po drabinie do dobra kłódka i kamera, i powoli ściąga i każdą sztukę robi na orginał, tani nie jest ale jak wszyscy się pozbywali to on tylko kupował, ma żyłkę do tych motocykli

3 godziny temu, danielursus3p napisał:

za 81 tys przecie belarusa wystawiają na szroto moto tylko nowego 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v