Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Pamiętacie jak parę dni temu wrzuciłem ogłoszenie 4514 za 38tys.zł???  No to teraz u handlarza kosztuje tyle https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-ursus-4514-1wl-4100mth-krajowy-stan-bdb-zetor-5314-7711-CID757-IDIMbjD.html

ale teraz chyba lepiej na zdjęciach się błyszczy .....

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Nie lepiej było Ci otworzyć skup złomu? Tyle towaru, że z okolicy złote rączki po przydasie by się zjeżdżali😀

Wystarczy Konteno zaprosić

5 minut temu, daron64 napisał:

Za tydzień jedziemy na weekend pod Warszawę, także możesz mieć 300km bliżej

Weź mi jedną ośkę od rozrzutnika z kołami, dobra??

Opublikowano (edytowane)

daron64  nie walaja sie tam u Ciebie w kacie jakies felgi 12 cali?  Jak masz jakies rozkrecane felgi to zworc uwage co wyrzucasz... sa takie ktore kosztuja po 600zl/szt. 

Edytowane przez Narko
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

ma kontrakt terminowy i musi się wywiązać do 10 marca, bo piec stanie

Wiesz, gospodarstwo istnieje od 1947 roku, a ja jako pierwszy w rodzinie się dorobiłem przyczepki samochodowej, żeby na złom coś wywieźć :) takztakże teoche się nazbierało

Opublikowano
3 minuty temu, Narko napisał:

daron64  nie walaja sie tam u Ciebie w kacie jakies felgi 12 cali?  Jak masz jakies rozkrecane felgi to zworc uwage co wyrzucasz... sa takie ktore kosztuja po 600zl/szt. 

to od kopaczki elewatorowej take są

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Wystarczy Konteno zaprosić

Weź mi jedną ośkę od rozrzutnika z kołami, dobra??

Myślę, że w bagol w s60 może nie wejsc. A córa mogłaby nie być zadowolona z towarzystwa piasty koła w tylnim przedziale :) ale jakbyś mocno chciał, to musiałbym pomyśleć i kiedyś najwyżej przyczepka Ci podrzucić. Ale wtedy wzzyskie ośki bierzesz, żebym pół kraju z jedną nie leciał. Może staruszek wytrzyma te 300-400km w jedną stronę :)

3 minuty temu, Narko napisał:

Dobre leżą w garażu jeszcze nie przebrane, te co do tej pory wywaliłem to były albo w cholerę pogięte, albo w cholerę skorodowane. Jak zacznę przebierać, to napewno jakieś foty wrzucę, żeby sie poradzic

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

to od kopaczki elewatorowej take są

Od tych nowszych, stare było na 9 cali

1 minutę temu, daron64 napisał:

Ale wtedy wzzyskie ośki bierzesz, żebym pół kraju z jedną nie leciał

To niech czekają, może w końcu się zbierzesz i to ty będziesz miał powod żeby mnie odwiedzić

• Like 1
Opublikowano
daron64 napisał:

Ja ją mieszkam niecałe 10km od granicy z ruskimi, to dla mnie raczej wszystko jest na południu  Znajomy opowiadał, jak kiedyś pracował gdzieś i syn pracodawcy chciał, żeby mu beczkę pospawać jakaś. Znajomy nie miał czasu i wysłał kolegę. Znajomy mówił, że jak tamten tylko palnik przyłożył tak wyjebalo, że dno od beczki przeleciało paręnaście metrów, odbiło się od przyczepy i parędziesiąt metrów w górę poleciało. Okazało się, że synuś nie wziął beczek, które kazał mu ojciec, tylko inne - równiejsze. Po kleju

co Ty gadasz Ruskie to na wschodzie 🤣😜 apropo spawania zbiorników sąsiad mój spawa aluminium i często spawa zbiorniki od tirów i czasem jak wyje.... ma specjialny palnik do diagnozowania czy nie ma oparów benzyny bo czasem zimą dolewają do on

hardkor113 napisał:

Nowy 950 zl za 850 sprzedam. Z tego co wiem 55l

Znaczy 950 zl w sklepie jest. Za 850 zl sprzedam

55 L to 5211 w 7/6 x11 to 70L

Opublikowano
12 minut temu, daron64 napisał:

Jak 82r, to raczej 7011, a nie 7211. Co ta kabina taka dziwna? Z tyłu wąskie okno jak w 7011, ale drzwi i lusterka jak w krajowych 7211. Czy szły takie przejściówki?

Ja bym pokusił się o stwierdzenie że to jeszcze starszy model Zetora niż 7011.

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Od tych nowszych, stare było na 9 cali

To niech czekają, może w końcu się zbierzesz i to ty będziesz miał powod żeby mnie odwiedzić

4 minuty temu, mf362 napisał:

Tak masz rację stare były 9

i tu Was mam, na 12 i 9  wychodziły równolegle, ojciec brał na 12 a sąsiad z tydzień później na 9

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, bratrolnika napisał:

Teraz to dobrze sprzedawać, ale nie wiem czy kupować. Wszędzie mówią, że stal tak do góry poszla - liczyłeś może ile na samym materiale na przyczepkę trzeba dołożyć?

Edytowane przez daron64
Opublikowano
12 minut temu, daron64 napisał:

Teraz to dobrze sprzedawać, ale nie wiem czy kupować. Wszędzie mówią, że stal tak do góry poszla - liczyłeś może ile na samym materiale na przyczepkę trzeba dołożyć?

Stal w górę 20-25%, zawsze 3tys.zł wystarczało na sam metal, to teraz pewnie 3600 by brakło

Oczywiście wszystko inne tez w górę poszło

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Za te balonówki ile chcesz i felgi jakieś od nich?

Opublikowano (edytowane)

Nie śmiejcie się z gumy do żucia na zbiornik od paliwa.  Nie wiedział bym o tym patencie ,lecz swego czasu miałem etz 250,i w instrukcji napraw, opisany był ten patent .    Może i głupi,ale sprawdzony   .      Zaczął cieknąć u Ruskich i jak granicę przejedziesz ? Przetarł z brudu, i z ,,gęby'' prosto na ,,ranę'', wcisnął,i docisnął ,jak gumową łatkę zwracając uwagę by na boki dobrze  . Pomimo że ze śliną przywarło ok,a benzyna ,,Donalda'' nie rozpuszcza,👍 ... No @daron64 ,ja mam niezłą  ,,kolekcję przydasiów'',ale dużo musiałbym się ,,uczyć'' by dostąpić takich zacnych wyników👍  .Dorobek pokoleń, coż tam widzę,ładowacz na tyl,? na olx i z 1000 od litwina.   Ja swego z hydrauliką i osprzętem prawie za dwa .

Edytowane przez kizak
Opublikowano

Nie mam tura, także u mnie ten podnośnik robotę ma. Przydasie to były w czasach jak nie wszystko było do dostania. Teraz to w większości tylko bezwartościowy złom. No przepraszam, nie taki znowu bezwartościowy :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v