Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, sumek666 napisał:

@bratrolnikaTwoim zdaniem trzeba by tam dać zamek?

Albo chociaż zawór

42 minuty temu, danielursus3p napisał:

Po kosztach na handel? Nigdy w życiu 

Sławek ma rację, byle kratka w maskę kilkaset złotych, a z dykty nie wytniesz

25 minut temu, sumek666 napisał:

Ja? 

No mam kręciołkę teraz to jaki sens jest zmieniać na ręczna pompkę? Taka sama robota, a nie wiem czy nawet więcej czasu to nie zajmie. Chodzi o to, że ta która mam teraz jest za krótka żeby ucho dyszla pasowało w zaczep od T6. Muszę mieć opryskiwacz na 20cm podstawce. 

A jakby dziury na kola traktora wykopał???🤔

Opublikowano
15 minut temu, sladan napisał:

A lubi. Ale ma drugą sadzarke 😁

A jaką ?

Opublikowano
16 minut temu, pawel885 napisał:

Znajomy za tą czwórkę sukova dał w 2008r 16 tys to pamietam kv AB100 kosztował 24 4 skiby a Polskie jarmarki 3.5 tys xD

I ten co kupił za 3,5 śmiej się z tych co przepłacali B|

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pafnucy napisał:

co w nim fajnego? usterka na usterce?

Prawda i jeszcze gumy do wymiany, zaczep dolny brak górny byle jaki.Moc fałsz. Zaden rarytas.

Edytowane przez marian7k
Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

I ten co kupił za 3,5 śmiej się z tych co przepłacali B|

Śmieje się, bo już płakać nie może. Wszystko ma swoje granice🤣

• AgroTeam
Opublikowano

Nie sprzedaje ktoś siewnika do qq. Patrzę za jakimś Monosem PNU 4 rzędy. Dziś nie mogłem zadzwonić i poszedł Mi z przed nosa  NG za 7500zł.

Ewentualnie jakiś kongskilde lub kuhn/nodet. Budżet max 7.5tyś

Monosem-5.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Śmieje się, bo już płakać nie może. Wszystko ma swoje granice🤣

Nie wszystkie są takie beznadziejne , u mnie w woj zagłębie producentów to i ludzie mają tego wkoło , np awemaki  spoko orka ,tylko jakość materiałów ,zwłaszcza malowanie 🤦‍♂️

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

I medal z nadleśnictwa dostał, bo zające się po orce mają gdzie przed wiatrem schować 🤣

Nie bój żaby , k**wa agregatem sie wyrówna 🤷‍♂️ a swoją drogą to znam gościa co kv ch*ja ładnie orze 

Opublikowano
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie wszystkie są takie beznadziejne , u mnie w woj zagłębie producentów to i ludzie mają tego wkoło , np awemaki  spoko orka ,tylko jakość materiałów ,zwłaszcza malowanie 🤦‍♂️

Nie bój żaby , k**wa agregatem sie wyrówna 🤷‍♂️ a swoją drogą to znam gościa co kv ch*ja ładnie orze 

Jak jest materiał plastelina to niema mowy o jakości orki.

Opublikowano
14 minut temu, Baks00 napisał:

Powiedz to osobom od uprawy bezorkowej

Słucham mogę wdać się w tę dyskusje

Opublikowano
32 minuty temu, 6465 napisał:

Na zimę  powinno się orać w ostrą skibe , tak mnie uczono. 

Bo miała łapać śnieg- wodę, a w ostatnich latach śniegu jak na lekarstwo i ostra skiba bardziej się wysusza

Opublikowano

Na temat upraw uproszczonych? Wiedzę popartą obserwacjami. 

Przed chwilą, danielhaker napisał:

Bo miała łapać śnieg- wodę, a w ostatnich latach śniegu jak na lekarstwo i ostra skiba bardziej się wysusza

Na moich glebach jakby orka była usypana to siałbym w czerwcu albo w kwietniu amfibią

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Na temat upraw uproszczonych? Wiedzę popartą obserwacjami. 

Dokladnie,

Jak wszystko gra to fajnie popatrzec.

Ty siedzisz w tym temacie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v