Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, czesio200 napisał:

Stare pudlo 77r. Na starym typie skretu.

Że stare to fakt. Obrotnica na kulkach, to pewnie nowa - mam wątpliwości co do jakości tych nowych obrotnic. W dokumentach ładowność 8 ton to pewnie dokumenty od innego typu przyczepy. Rzeczywista ładowność przekroczona dwukrotnie - to trochę za dużo i bałbym się wywracać 12 ton - szczególnie do tyłu. Z drugiej strony tyle tych przyczep przerabianych na tójstronny wywrot to chyba ludzie to kupują i nic się z nimi nie dzieje...

Opublikowano

Czym się różni stary typ obrotnicy od nowej w d50/55,d633? Mam sztywna d50 ale nie autosan tylko jakas zm d50 czy jakoś tak i widać że na obrotnicy lekko przegięta i przy skręcie strzela, ręcznie da się skręcić trochę potem stawia opór i w tym miejscu przeskakuje. I nie wiem jak na to patrzeć czy nowy czy stary typ. Felgi mam jak w d55/d633

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Czym się różni stary typ obrotnicy od nowej w d50/55,d633? Mam sztywna d50 ale nie autosan tylko jakas zm d50 czy jakoś tak i widać że na obrotnicy lekko przegięta i przy skręcie strzela, ręcznie da się skręcić trochę potem stawia opór i w tym miejscu przeskakuje. I nie wiem jak na to patrzeć czy nowy czy stary typ. Felgi mam jak w d55/d633

To jest chyba stary typ  https://sprzedajemy.pl/koszyk-obrotnicy-przyczepy-d-50-torun-2-e30984-nr62383451a nowy jest na śrutach jak łożysko   

Opublikowano

D50 miały stary typ obrotnicy - na rolkach, D633 miały nowy typ - kulkową. Starsze D55 miały rolkową, a nowsze - kulkową. Wymiana obrotnicy Cię czeka jak chcesz żeby było wszystko OK. Słyszałem ale nie widziałem, że te rolkowe regenerowali, ale nie wiem w jaki sposób...

Opublikowano
Dnia 21.02.2021 o 18:56, daron64 napisał:

Chciałbym wymienić go na jakiś, chyba dwusekcyjny.

Taki powinien spełnić Twoje założenie

https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-hydrauliczny-2-sekcyjny-40l-zatrzask-8223129797?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Daje wajchą w jedną stronę - otwiera zasuwy, puszczam wajchę (w pozycję "0")- zasuwy otwarte. Daje wajchę w drugą stronę - olej wraca, zasuwa pod działaniem sprężyny się zamyka.

zeby olej wracał musisz się wpiąć do powrotu. 

podpinam np piasta - daje wajchą w jedną stronę - jest przepływ oleju ciągły i wajchę się w tej pozycji blokuje, cofam wajchę w pozycję "0" - przepływ ustaje. Daje wajchę w drugą pozycję - przepływ oleju w drugą stronę.

Druga wajcha w podesłanym rozdzielaczu jest z zatrzaskiem.

• Thanks 1
Opublikowano

Pytanie znajomy szuka niedrogiej karuzeli do siana. Ma swoją Polska na pasek i wreszcie ma jej dosyć. Nie wiecie czegoś w Wielkopolsce, ewentualnie blisko wielkopolski. Ma chodzić z siuntka.

Opublikowano
11 godzin temu, mzk napisał:

Nie warto ,wrzucisz 10 tys. i dalej będzie stary rupieć 

Jak nie stawiasz na komfort, tylko na trwałość i tanie części, to może być. Trzeba włożyć kilka złotych w porządne wspomaganie i hydraulikę. Za niewiele większe pieniądze będzie MTZ z napędem. Nie najmłodszy ale 4x4

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, migacz napisał:

Pytanie znajomy szuka niedrogiej karuzeli do siana. Ma swoją Polska na pasek i wreszcie ma jej dosyć. Nie wiecie czegoś w Wielkopolsce, ewentualnie blisko wielkopolski. Ma chodzić z siuntka.

Ciężka sprawa. poniżej 4 tys są zabytki czterokaruzelowe składane do tyłu w wieku około 50 lat... A taka z lat 90 to raczej powyżej 6 tys musi szykować, więc zależy co znajomy ma na myśli pod pojęciem niedrogiej. To samo tyczy się zgrabiarek... W miarę tanie i młode to Mesko/Kuhn 300, tyle że dwukaruzelowe i różnie o nich mówią- jedni chwalą, inni nie chcą na podwórku widzieć...

Opublikowano
5 minut temu, MF675ursus napisał:

Ciężka sprawa. poniżej 4 tys są zabytki czterokaruzelowe składane do tyłu w wieku około 50 lat... A taka z lat 90 to raczej powyżej 6 tys musi szykować, więc zależy co znajomy ma na myśli pod pojęciem niedrogiej. To samo tyczy się zgrabiarek... W miarę tanie i młode to Mesko/Kuhn 300, tyle że dwukaruzelowe i różnie o nich mówią- jedni chwalą, inni nie chcą na podwórku widzieć...

Ja mu mówiłem że składane do tyłu to Hitlera pamiętają i ma szukać czegoś nowszego i bez 6 z przodu nie ma co startować

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v