Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

Wielu się ciągle zastanawiało  czy kupić i co, aż tu nagle niepokój na rynku i decyzja że jednak kupić bo wartość pieniądza spada A maszyny drożeją.

Ja też wolałem przepłacić za ziemię niż mieć kasę na lokacie. Gdybym wiedział że tak będzie to kupił bym rok wcześniej z poprzednią działką i już na samym notariuszu byłbym dużo do przodu, a i na całości bym pewnie trochę urwał. Pieniądze przeleżały i straciłem 

Ważne że w świat już ruszyłeś 😁

Ale nadal jamnika szukasz😁😉

Dał byś za hektar w granica 70  wzwyż , po tyle teraz wołają u mnie bo droga idzie to kto musi kupić to kupi

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Maszyny , traktory w następnych latać będą tracić na wartości i to znacznie ze względu zmiany profilu inwestycji w rozdaniu kopert na inwestycje .

Jak będzie mniej kasy na inwestycje, to maszyny używane będa w cenie, a nowe będą się gorzej sprzedawać, bo dopłaty od dawna sa tylko do nowych.

• Like 1
Opublikowano

No w listopadzie przedwstępną umowę zrobiłem 3,92 za 285. To po 72,7 wyszło. Tylko z placem stodołą i garażami. Teraz w styczniu będę finalizował bo o de minimis mi chodziło

Opublikowano

Traktor i maszyny to narzędzie pracy jak w każdej branży .

Nowe coraz gorszą jakość to wracają do starszych modeli .Łatwiej kupić traktor niż sztabkę złota i trzymać w sejfie czy gdzieś w banku w krytce

Opublikowano
29 minut temu, Agrest napisał:

Wielu się ciągle zastanawiało  czy kupić i co, aż tu nagle niepokój na rynku i decyzja że jednak kupić bo wartość pieniądza spada A maszyny drożeją.

Ja też wolałem przepłacić za ziemię niż mieć kasę na lokacie. Gdybym wiedział że tak będzie to kupił bym rok wcześniej z poprzednią działką i już na samym notariuszu byłbym dużo do przodu, a i na całości bym pewnie trochę urwał. Pieniądze przeleżały i straciłem 

Ważne że w świat już ruszyłeś 😁

Ale nadal jamnika szukasz😁😉

Ale małe też agresywne 😁

Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

Nowe coraz gorszą jakość to wracają do starszych modeli .Łatwiej kupić traktor niż sztabkę złota i trzymać w sejfie czy gdzieś w banku w krytce

Najlepsza jakość była z lat 1973 do lat 90 dalej co raz gorszej jakości jest tylko że z lat 73 maja już po 48 lat maszyny i traktory koszta naprawy tez są duże jak wszystko siada .

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Jak mam dolozyc to raczej tak.Z Casow tylko te modele.I narazie tylko na tym sie skupilem.

patrz na skrzynie w xx56 bo lubiały synchronizatory polecieć, i mają własny układ smarowania, 55 były ponoć bardziej pancerne 

2 minuty temu, mf362 napisał:

no, bank jeśli stwierdzi że może zbankrutować to ci może wszystko "zapier...." bez żadnych konsekwencji, tylko czekać aż pieniądze będą warte tyle i ten papier lub złom a zapisy na kontach tyle co prąd służący do ich utrzymania 

Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

Jak nowe zaczną tanieć to używane też  stanieją bo nie brak na rynku to nie lata że samochód był na talony i traktory na przydział .

Nowe nie zaczną tanieć

• Haha 1
Opublikowano

Wielu chciałoby w to wierzyć, ale ceny wielu maszyn są rozdmuchane po dopłaty, jak zabraknie dotacji, rynek szybko zweryfikuje rzeczywistą wartość, tak jak np, traktory Claas

Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał:

Wielu chciałoby w to wierzyć, ale ceny wielu maszyn są rozdmuchane po dopłaty, jak zabraknie dotacji, rynek szybko zweryfikuje rzeczywistą wartość, tak jak np, traktory Claas

dokładnie, w kuluarach już się mówi że nowe sprzęty potanieją, jak unia pier... i dopłat się skończą to sztucznie pobudzany popyt się skończy bo jak są dopłaty to biorą, a od 2000 roku ceny ich skoczyły ponad 2krotnie gdzie ani jakość nie wzrosła a postęp technologiczny nie był taki duży bo w latach 90 zaczynały gps, pierwsze vario też przed 2000 itp, jedyne co rzeczywiście podniosło ceny to ekologia, ale jak unia upadnie to ekologia też upadnie więc na jedno wyjdzie, i wtedy nie zdziwiłbym się że fendt 1050 nie kosztuje 1mlion + tylko 500 tyś, i tak będzie z większością nowych sprzętów, i tylko sprzęty do których nie było dopłat będą miały malutki skok na cenie

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Wiesz, ja za wszystko przepłacam więc nie jestem dobrą osobą do ocen. Ogólnie mnie taki stan wogóle nie interesuje. Myślę że przy obecnych cenach to 20 może dać, choć mnie i 8tys by nie interesował.

Może ktoś belarusa?

https://www.olx.pl/oferta/belarus-920-3-bardzo-dobry-stan-CID757-IDHXIH8.html

Ja już nie pytam ciebie o stan wizualny tylko żebyś spojrzał i powiedział ile jest wart dla ciebie jak byś szukał coś podobnego 

@Ursus932 

https://m.olx.pl/oferta/ursus-934-nie-zetor-10540-CID757-IDGZk12.html?reason=

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Wiesz, ja za wszystko przepłacam więc nie jestem dobrą osobą do ocen. Ogólnie mnie taki stan wogóle nie interesuje. Myślę że przy obecnych cenach to 20 może dać, choć mnie i 8tys by nie interesował.

Może ktoś belarusa?

https://www.olx.pl/oferta/belarus-920-3-bardzo-dobry-stan-CID757-IDHXIH8.html

Najgorsze są te okazję miny .

Jak się za dobre przepłaci to nic tylko się straciło trochę więcej grosza . Gorzej kupić tanio źle coś sypnie a grosza nie ma na remonty albo brak części zamiennych

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, stempos1980 napisał:

Ile jest wart na twoje oko

Kwestia tego czy ma biegi pełzające, takie 200m/h. Jeśli tak to po 25tys u mnie kupowali w podobnym stanie bez przedniego napędu (7012).  Jeśli mechanicznie w dobrym stanie, w miare kompletny, ma wolna skrzynie to 30tys i nie powinna długo stać. 

Edytowane przez KaMel
Opublikowano
20 minut temu, KaMel napisał:

Kwestia tego czy ma biegi pełzające, takie 200m/h. Jeśli tak to po 25tys u mnie kupowali w podobnym stanie bez przedniego napędu (7012).  Jeśli mechanicznie w dobrym stanie, w miare kompletny, ma wolna skrzynie to 30tys i nie powinna długo stać. 

28 tys do zapłaty bez targu.skrzynia nie wiem jaka ale sprawny technicznie

Opublikowano
47 minut temu, stempos1980 napisał:

@Agrest technicznie sprawny ale wizualnie tragedia.

Ile jest wart na twoje oko

received_3696247410455081.jpeg

received_236213667915189.jpeg

received_454348315734354.jpeg

received_1342309832828311.jpeg

Jprd, ale zgniłek 🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v