Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, PRIMO napisał:

W oryginalnym ursusowskim malowaniu?

Tak ,ale silniki dokładne samemu 🙂

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Tak ,ale silniki dokładne samemu 🙂

A tu wszystko w jednolitym szarym kolorze. 

Opublikowano
20 godzin temu, Agrest napisał:

Komu fyndta ? Tylko czy on ma 185km? @KlimekPL Ty nie chcesz takiego potworka?

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-fendt-612-CID757-IDImaBs.html#662ce3881a

to nawet 600tka nie jest, to jest favorit 12s czyli dziadek 600tki, to jest większa seria 100, jako pierwsze większe ciągniki od fendta, jak by kosztował 20 to bym wziął na klasyka, w sumie kiedyś bym sobie takiego kupił 

Opublikowano
1 godzinę temu, ZetorMisio napisał:

Zakładałem ostatnio do 4garowego zetorka. Też pytałem o to co Ty i nikt nic nie podpowiedział. Jak coś chcesz wiedzieć, to wal na priv żeby już tu śmietnika nie robic

Opublikowano
Ursus932 napisał:

10 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

żebyś miał bezstopniowa byśmy się dogadali one schodzą praktycznie od ręki ostatni sprzedałem w 1 dzień

a wyglądał nieciekawie

ten niebieski kosztował 500 zł

Pokaż jakieś fotki obejrzymy pomyślimy coś muszę kupić na handel

I za ile poszedł ?

10 godzin temu, soltys48 napisał:

Jakby to była bezstopniowa i za tysiaka to byście pohandlowali

A te bezstopniowe dokładnie sieją ? Gdzieś słyszałem opinie że właśnie w poznaniaku to zależy jaki ma kaprys 

Mamy siwego Poznaniaka na bezstopniowej przekładni od nowości 90 rocznik i nigdy się nie zdarzyło żeby oszukał w przyszłym roku sprawdzimy w rzepaku bo jeszcze nigdy nie siałem

Pomorzanin1222 napisał:

Ursus932 napisał: 10 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał: żebyś miał bezstopniowa byśmy się dogadali one schodzą praktycznie od ręki ostatni sprzedałem w 1 dzień a wyglądał nieciekawie     ten niebieski kosztował 500 zł   Pokaż jakieś fotki obejrzymy pomyślimy coś muszę kupić na handel   I za ile poszedł ? 10 godzin temu, soltys48 napisał: Jakby to była bezstopniowa i za tysiaka to byście pohandlowali A te bezstopniowe dokładnie sieją ? Gdzieś słyszałem opinie że właśnie w poznaniaku to zależy jaki ma kaprys  Mamy siwego Poznaniaka na bezstopniowej przekładni od nowości 90 rocznik i nigdy się nie zdarzyło żeby oszukał w przyszłym roku sprawdzimy w rzepaku bo jeszcze nigdy nie siałem.Oszukuja te nowsze bo mają przekładnie 2 krzywkowa zamiast jak stare 3 krzywkowe

Opublikowano

Może to kwestia oleju że nie oszukuje? Bo słowo daje jak siało się od rana do nocy to właśnie na wieczór jak sie robiło chłodniej zaczął bardzo zaniżać normę, caly czas tym samym ziarnem sialiśmy a zaczelo wolniej ubywać 

Opublikowano

Przeglądałem ogłoszenia i tak natrafiłem. Odezwę się w razie potrzeby w przyszłym tygodniu, lub koło soboty, będziemy próbować przeprowadzić reanimację starego i może oddam to też gdzieś do ponownego obszycia. Muszę podskoczyć do Seniora, może u niego się stary grammer gdzieś na strychu wala🤔 Bo to co jest teraz było założone gdzieś w okolicach 2010 więc wcześniej albo był grammer albo ta "miska" ale w 1983 już chyba fabrycznie grammery szły. Dam Ci znać jakby co.

Opublikowano

To zawsze wychodziły z tą "miską"? Myślałem, że też szły.

Opublikowano

W c 360 w 77 r był gramer.

8 minut temu, KlimekPL napisał:

Pany idzie gdzieś kupić takie przekładnie do rcw nowe? Jest po necie sporo gratów do tych maszyn ale calej przekładni nie mogę znaleźć 

IMG_20210202_121049.jpg

A ta przekładnia to nie to samo co w przyczepach zbierających?

Opublikowano

Ja mam trzydziestkę z 1983 a oś okrągła ale to najprawdopodobniej zmieniona w PGR. Według opowiadań to jestem 4 właścicielem. Pierwszym był PGR, gdzieś pod Poznaniem, nawet tam nie była zarejestrowana, zatarli jej tam silnik, potem pracowała też niezarejestrowana 2 czy 3 lata na żwirowni z wsadzonym nowym silnikiem. Dopiero jak trafiła do wsi i kupił ją poprzedni właściciel to udało się "załatwić" rejestrację i w dowodzie widnieje data pierwszej rejestracji bodajże 19 styczeń 1993.

Opublikowano
21 minut temu, jahooo napisał:

Bardzo prawdopodobne, grammer wszedł razem z płaską osią - unifikacja, do tego inne obciążniki

U mnie 88r kunów  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v