Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, igor10246 napisał:

jak byś posłuchał forumowiczów a nie pół roku się zastanawiał i coś wybrał puki było to byś teraz nie dosyć że nie narzekał to jeszcze miał ciągnik na placu, ja to samo, ojciec zwlekał z przetrząsarką mówił, za tydzień za dwa i tak w kółko, ja obserwuje rynek, dobra, jest to i to, jedziesz ze mną oglądać czy mam jechać sam, on mówi że jedzie, i następnego dnia stała, tak samo z ciągnikiem jak się człowiek za długo zastanawia to mu same ochłapy zostaną, to nie sklep że na półce czeka ( a i tak mogą się promocje i zmiany cen trafiać) że coś poczeka, jak chcesz tak czekać czy wybrzydzać to rzeczywiście gatka jak u handlarzy, panie w idealnym stanie to do salonu idź, a tak nie dość że ciągnika nie ma to na rynku taki ruch że ni uja nie trafisz, i kolejny sezon będzie serią c opierdzielany, jak nad babą tak nosem będziesz kręcił to albo spier... albo nie da 

ja wczoraj zawiasy do tylnej szyby malowałem było 0 w garażu, 1 warstwa, po 3 godzinach 2ga i fajnie leży, i wysycha 

Jakiej przewracarki szukasz, w jakiej kasie i w jakim regionie?

Opublikowano
40 minut temu, rafal3939 napisał:

W jakim systemie. Masz dowód wpłaty i wystarczy a cepik czy inne może i po kilku tygodniach nic nie byc.

Uspokoiłes mnie , właśnie w tym cepiku nie było. Czyli podczas kontroli wystarczy dowód wpłaty

Opublikowano
1 godzinę temu, izydor6280 napisał:

podaj Grześkowi z Gra o plon, on łyknie

59 minut temu, daron64 napisał:

Ależ dzisiaj biznes zrobiłem. Pisałem jakiś czas temu, że znajomy chce kupić mojego starego poznaniaka. Powiedziałem mu wtedy, że 4stowki jak da, to niech zabiera. On, że spoko, że później go weźmie. No i dziś przyjechał. Z 2stowami. Reszta w lutym. Ja to mam szczęście do tych kupców 🤣

jprd żeby 2 stówy brakowało, ja bym rozumiał sprzęt za 5-10 tyś  ale 2 stówy, to teraz jak pełny wózek w biedronce i braknie

8 minut temu, sladan napisał:

Jakiej przewracarki szukasz, w jakiej kasie i w jakim regionie?

Panie, przewracarka już 3ci sezon będzie służyć, teraz to zgrabiarki karuzelowej, ale to w okolicach kwietnia się będę rozglądał typu kuhn ga6000 ( chociaż cały czas obserwuje rynek) a działam z areatorem bo już noże zamówione, a i już kilku okolicznych rolników chce zobaczyć jak to działa i może się uda zarobić tym areatorem na zgrabiarkę, bo kolejna więzsza kasa dopiero przed świętami wielkanocnymi,

Opublikowano
59 minut temu, Dream1990 napisał:

muszę bijaki wymienić bijaki, a zabezpieczenia są nie jako od środka bębna 😎

To ten bęben musisz ściągnąć sciagaczem bo inaczej nie zdejmiesz. Zobacz ta srube bo napewno tam jest lewy gwint. 

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Coś i tak bede musiał wymyślić, bo chce w żniwa srutowac wilgotne zboze i w kopiec wrzucić srut.

Chcesz do niego kontakt?  On z wlkp. 

IMG_20201110_135843.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Ciekawe czy będzie podobna choć trochę 

do haśki kupiłem i się różni. ale tam dwa odcienie szły. w sklepie twierdził ze jeden.

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

do haśki kupiłem i się różni. ale tam dwa odcienie szły. w sklepie twierdził ze jeden.

Kupiłem se drugie D8 po cenie złomu w DE trochę nie miło wygląda. Pomalowałby i może jakoś będzie to wygładało, a lipe robić to nie bardzo trochę 

Opublikowano

Po oględzinach niby tak. Wszystko się kręci. Redlicy jednej brakuje, z transportem 850 euro wyjdzie. W tygodniu dojedzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v