Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Ursus932 napisał:

A po co komputer, żeby miało się co psuć 🤦‍♂️😉

Też tak myślałem jak kupowałem swój nowy. Bo drogi, dużo pierdół itp. a teraz wpisałem od razu na modernizację komputer do niego. Jest komfort i nie martwisz się że braknie oprysku i pojadę tracić czas kolejny raz na to samo pole. (Paliwo, czas, środek kosztują)

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, danielursus3p napisał:

Bez przyczep. Nie wbijają za samo B kat T.

Tu racja za samo b nie wbija t... 👍

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, migacz napisał:

Też tak myślałem jak kupowałem swój nowy. Bo drogi, dużo pierdół itp. a teraz wpisałem od razu na modernizację komputer do niego. Jest komfort i nie martwisz się że braknie oprysku i pojadę tracić czas kolejny raz na to samo pole. (Paliwo, czas, środek kosztują)

Dokładnie, wszystkie duże gospodarstwa jadą tysiące hektarów i jakoś problemów nie mają, elektroniki nie należy się bać bo to bardzo pomaga, ale jak ktoś woli jak dziadki robić to będzie dalej widłami makaron ciepał mimo że mógłby turem

Edytowane przez igor10246
Opublikowano
22 minuty temu, Ursus932 napisał:

A po co komputer, żeby miało się co psuć 🤦‍♂️😉

Jak popsuje się komputer to stajesz, odpalasz tabelę wydatków końcówek w necie, szukasz wydatku dla danej prędkości i ciśnienia, odpalasz GPS w telefonie i jazda do przodu. Postój na polu do 5minut.

Kupiłem starego złomka z hydrauliką i kompem 2000l za 9 plus 2tys transport.  To jeden z lepszych zakupów.

Opublikowano
7 minut temu, migacz napisał:

Jak ma braknąć🙆🏻‍♂️

Ustewiasz ciśnienie, bieg i trzymasz równe obroty i nima żeby brakło.

Opublikowano

Chopki zacofane się nie cisnijta z mądrościami jak nie mata pojęcia o takim sprzęcie 😋

Opublikowano
artek27 napisał:

37 minut temu, Uziu92 napisał:

nie wiem dokładnie ale chyba tak.

Patrzyłem na WORD Łomża to widać że jest na tandemie czyli trzeba myśleć żeby zrobić T. Dwa razy w roku się jeździ po asfalcie to będzie się jechało bez strachu. 

kiedyś w tv bylo że nawet z wawy jeżdżą zdawać do Łomży 😀

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

nie chce się zobaczyć ile cieczy na miarce 🤔

Przy opryskiwaczy 400l można sprawdzić w miarę dokładnie ile mam oprysku ale przy 1500l to 50l trudno dokładnie wyczuć bo nigdy idealnie nie sprawdzisz.

Opublikowano

ja też żałuję że kupiłem nowe niebieskie gówno zamiast czegos z kompem i hydraulika , te skakanie po zbożu i składanie lanc przy słupach też denerwujące , albo ten pseudo rozdzielacz , raz wypylisz 300 l, raz 350 a raz 200 bo ciśnienie skacze.

Opublikowano

w starym też mi ładnie trzymał ciśnienie i jak się jechało jednym biegiem i jednymi obrotami to była większą dokładność jak w tym niebieskim badziewiu , wiadomo że zależy to też od cieczy , jej gęstości , płynności ale nie było takiego rozrzutu

Opublikowano
21 minut temu, migacz napisał:

Przy opryskiwaczy 400l można sprawdzić w miarę dokładnie ile mam oprysku ale przy 1500l to 50l trudno dokładnie wyczuć bo nigdy idealnie nie sprawdzisz.

Ciekawe czy te nowe polskie tolmet albo tad len oferują do takich małych ciaganych 1500l komputer i inne bajery 🤔  

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Zrezygnowałem z noża i zamówiłem gotowe szyby tak jak podpowiedział stary erosoman @gregor1284😎 

I wyszło taniej niż nóż? Ty mnie słuchaj to jeszcze na ludzi wyjdziesz. Gdzie ja tam erosoman, a tym bardziej stary.... 

Opublikowano
36 minut temu, Ursus932 napisał:

Ciekawe czy te nowe polskie tolmet albo tad len oferują do takich małych ciaganych 1500l komputer i inne bajery 🤔  

Tak oferują. 

Przynajmniej tolmet. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v