Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, Ursus932 napisał:

A po co komputer, żeby miało się co psuć 🤦‍♂️😉

Też tak myślałem jak kupowałem swój nowy. Bo drogi, dużo pierdół itp. a teraz wpisałem od razu na modernizację komputer do niego. Jest komfort i nie martwisz się że braknie oprysku i pojadę tracić czas kolejny raz na to samo pole. (Paliwo, czas, środek kosztują)

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, danielursus3p napisał:

Bez przyczep. Nie wbijają za samo B kat T.

Tu racja za samo b nie wbija t... 👍

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, migacz napisał:

Też tak myślałem jak kupowałem swój nowy. Bo drogi, dużo pierdół itp. a teraz wpisałem od razu na modernizację komputer do niego. Jest komfort i nie martwisz się że braknie oprysku i pojadę tracić czas kolejny raz na to samo pole. (Paliwo, czas, środek kosztują)

Dokładnie, wszystkie duże gospodarstwa jadą tysiące hektarów i jakoś problemów nie mają, elektroniki nie należy się bać bo to bardzo pomaga, ale jak ktoś woli jak dziadki robić to będzie dalej widłami makaron ciepał mimo że mógłby turem

Edytowane przez igor10246
Opublikowano
22 minuty temu, Ursus932 napisał:

A po co komputer, żeby miało się co psuć 🤦‍♂️😉

Jak popsuje się komputer to stajesz, odpalasz tabelę wydatków końcówek w necie, szukasz wydatku dla danej prędkości i ciśnienia, odpalasz GPS w telefonie i jazda do przodu. Postój na polu do 5minut.

Kupiłem starego złomka z hydrauliką i kompem 2000l za 9 plus 2tys transport.  To jeden z lepszych zakupów.

Opublikowano
7 minut temu, migacz napisał:

Jak ma braknąć🙆🏻‍♂️

Ustewiasz ciśnienie, bieg i trzymasz równe obroty i nima żeby brakło.

Opublikowano

Chopki zacofane się nie cisnijta z mądrościami jak nie mata pojęcia o takim sprzęcie 😋

Opublikowano
artek27 napisał:

37 minut temu, Uziu92 napisał:

nie wiem dokładnie ale chyba tak.

Patrzyłem na WORD Łomża to widać że jest na tandemie czyli trzeba myśleć żeby zrobić T. Dwa razy w roku się jeździ po asfalcie to będzie się jechało bez strachu. 

kiedyś w tv bylo że nawet z wawy jeżdżą zdawać do Łomży 😀

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

nie chce się zobaczyć ile cieczy na miarce 🤔

Przy opryskiwaczy 400l można sprawdzić w miarę dokładnie ile mam oprysku ale przy 1500l to 50l trudno dokładnie wyczuć bo nigdy idealnie nie sprawdzisz.

Opublikowano

ja też żałuję że kupiłem nowe niebieskie gówno zamiast czegos z kompem i hydraulika , te skakanie po zbożu i składanie lanc przy słupach też denerwujące , albo ten pseudo rozdzielacz , raz wypylisz 300 l, raz 350 a raz 200 bo ciśnienie skacze.

Opublikowano

w starym też mi ładnie trzymał ciśnienie i jak się jechało jednym biegiem i jednymi obrotami to była większą dokładność jak w tym niebieskim badziewiu , wiadomo że zależy to też od cieczy , jej gęstości , płynności ale nie było takiego rozrzutu

Opublikowano
21 minut temu, migacz napisał:

Przy opryskiwaczy 400l można sprawdzić w miarę dokładnie ile mam oprysku ale przy 1500l to 50l trudno dokładnie wyczuć bo nigdy idealnie nie sprawdzisz.

Ciekawe czy te nowe polskie tolmet albo tad len oferują do takich małych ciaganych 1500l komputer i inne bajery 🤔  

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Zrezygnowałem z noża i zamówiłem gotowe szyby tak jak podpowiedział stary erosoman @gregor1284😎 

I wyszło taniej niż nóż? Ty mnie słuchaj to jeszcze na ludzi wyjdziesz. Gdzie ja tam erosoman, a tym bardziej stary.... 

Opublikowano
36 minut temu, Ursus932 napisał:

Ciekawe czy te nowe polskie tolmet albo tad len oferują do takich małych ciaganych 1500l komputer i inne bajery 🤔  

Tak oferują. 

Przynajmniej tolmet. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v