Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Może ktoś doradzi 

Do kupienia MTZ z lampami na zewnątrz, gość twierdz że to 1991 rok ale czy ten rocznik nie powinien mieć ich już w masce? 

Edytowane przez andrzej612b
Opublikowano
1 minutę temu, KaMel napisał:

Tak, to ten. Co ciekawe kupiony dzięki temu wątkowi na forum i jak dobrze pamietam to dzięki użytkownikowi @bratrolnika

A to czemu on jeszcze wisi?

Dużo ubiłeś z ceny?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

A to czemu on jeszcze wisi?

Dużo ubiłeś z ceny?

Zajmują się głównie transportem, kilkanaście ciężarówek cały czas krąży po Europie, czasami coś kupią i przywiozą do Polski, ale to głównie skutery. To ich pierwszy sadownik, pewnie bada zainteresowanie i nie usuwa ogłoszenia. 

Ogolnie nie bylo się do czego w ciągniku przyczepić, tur bez luzów, silnik na mrozie odpala bez problemów, tuz bez luzów skrzynia tez działa super, połówka wchodzi bez żadnych szarpnięć, tylko ten gaz ręczny. Kosiarka tez w bdb stanie. To wyszedł 57 i transport po ich stronie (350km w jedna stronę)

Opublikowano
3 minuty temu, KaMel napisał:

Zajmują się głównie transportem, kilkanaście ciężarówek cały czas krąży po Europie, czasami coś kupią i przywiozą do Polski, ale to głównie skutery. To ich pierwszy sadownik, pewnie bada zainteresowanie i nie usuwa ogłoszenia. 

Ogolnie nie bylo się do czego w ciągniku przyczepić, tur bez luzów, silnik na mrozie odpala bez problemów, tuz bez luzów skrzynia tez działa super, połówka wchodzi bez żadnych szarpnięć, tylko ten gaz ręczny. Kosiarka tez w bdb stanie. To wyszedł 57 i transport po ich stronie (350km w jedna stronę)

Dużo godzin miał jak go kupiłeś

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Dużo godzin miał jak go kupiłeś

Na liczniku jakoś 2300 chyba. Czy prawdziwy to nie wiem, możliwe. Bo naprawdę nie zmęczony. Do tego silnik nigdy nie malowany a żeberka na cylindrach bardzo ładne, a nie jak czasami się trafia ze już pordzewiałe wszystko. Pedały tez nie powycierane i podłoga pod nimi. Nie wiem. Ja jestem zadowolony 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hodowcamlody napisał:

Pasuje mi polikwidować stare nigdy nie ruszane łąki, klasa słaba ale gliny w opór, czym to sensownie pociąć pod pług i po plugu, talerzówka, gruber czy glebogryzarka jakaś większa?

talerzowka i jazda-kilka razy trzeba pojezdzic,najlepiej gdyby jakas ciezka..

Opublikowano
10 minut temu, KaMel napisał:

Na liczniku jakoś 2300 chyba. Czy prawdziwy to nie wiem, możliwe. Bo naprawdę nie zmęczony. Do tego silnik nigdy nie malowany a żeberka na cylindrach bardzo ładne, a nie jak czasami się trafia ze już pordzewiałe wszystko. Pedały tez nie powycierane i podłoga pod nimi. Nie wiem. Ja jestem zadowolony 

To kupiłeś tego co miał dwie kierownice, miejscowość Paulinka????

Opublikowano
22 minuty temu, jahooo napisał:

to ciągnie wilgoć jak gąbka, po 2-3 latach będziesz miał na strychu farfocle a nie płyty

Tego właśnie się obawiałem. Za specjalnie nie mam dla nich zastosowania. Jutro okaże się ile sztuk zostanie. No nic najwyżej przeniose je w inne miejsce, ktoś po mnie będzie się wk***ial, że musi je wynosić :)

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

To kupiłeś tego co miał dwie kierownice, miejscowość Paulinka????

Wlasnie nie, ale dzięki Twojemu postowi zobaczyłem ze wlasnie są takie obracane Same o wyglądzie tradycyjnego ciągnika, a nie typu Antonio Carraro. I wtedy wyszukałem je po nazwie i modelu w olx i tak go znalazłem. Do nazwy nie było dodane "sadowniczy", jak to często handlarze robią, żeby łatwiej wyszukać. 
A rozglądałem się z czymś sadowniczym, 4 cylindrowym, 4x4 z turem, to akurat podpasowało 

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, daron64 napisał:

Kurde nie mam teraz zdjęcia. To taka łatwo lamliwa. Mam taką o jakiej piszesz, ona z jednej strony tak jakby błyszcząca jest, wygina się, że w zasadzie można ją zwijać, ale to nie ta. Te co mam, to takie grube, delikatnie można je wygiąć, ale jak tylko mocniej wygniesz, to peka

U nas to też jest twarda płyta, szorstka i matowa chyba 16mm. Jak spadnie z sufitu to pęka na kawałki. Choć patrząc po tych zdjęciach to nasza jest jak by z grubszej frakcji. Twoja to takie bardziej włókno które raczej będzie ciągło wilgoć. 

Opublikowano
12 minut temu, daron64 napisał:

Tego właśnie się obawiałem. Za specjalnie nie mam dla nich zastosowania. Jutro okaże się ile sztuk zostanie. No nic najwyżej przeniose je w inne miejsce, ktoś po mnie będzie się wk***ial, że musi je wynosić :)

Jak bym miał je przenosić to piła i na kawałki które mieszczą się do pieca i "będzie pan zadowolony"

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

U mnie pod żwirownie dają ze ty im sprzedajesz 1 ha a oni ci dają za to 3 ha w innym miejscu ,a jeden gościu za działkę pod żwirownie dostał 3 działki budowlane tylko nie wiem jaka powierzchnia a jednej babie to ona im daje stare gospodarstwo a oni mają jej na wiosnę postawić nowy dom

Wiem ze jeden gościu sprzedał 1 ha za 100 tys. zł ale to było z 10 lat temu       

Edytowane przez przybyslawice5211
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ogłoś, może ktoś kupi, a teraz jest cena na płyty

Myslalem nad tym, ale nie wiem czy ktoś byłby w ogóle chętny, bo to tam zostanie ostre płyt. Popytam wśród znajomych może kto potrzebuje

1 godzinę temu, FarMaster napisał:

U nas to też jest twarda płyta, szorstka i matowa chyba 16mm. Jak spadnie z sufitu to pęka na kawałki. Choć patrząc po tych zdjęciach to nasza jest jak by z grubszej frakcji. Twoja to takie bardziej włókno które raczej będzie ciągło wilgoć. 

A nadałoby się to, żeby np docieplic ciąg wentylacyjny (pewnie nie, bo też wilgoć), albo komin pod samym dachem ( od kotłowni, to 4kondygncja) - też pewnie nie, bo te płyty chyba nie da zbyt trudnopalne? A może dałoby się czymś zaimpregnować żeby jednak je wykorzystać? Wiem, że kombinuje, ale to jak że złomem - jak jest i jest ok, to żal na zmarnowanie

1 godzinę temu, migacz napisał:

Jak bym miał je przenosić to piła i na kawałki które mieszczą się do pieca i "będzie pan zadowolony"

Niby tak, ale jak patrzyłem na cenę nowej, to nawet jakby wziąć 50% wartości nowej to parę stów wychodzi za to co zostanie. Wolałbym coś z tym jednak zrobić.

Opublikowano
9 minut temu, turion23 napisał:

Panowie ile warta jest ziemia pod żwirownię?Teść ma w jednym kawałku 4,5 ha i kupiec daje mu 100 tys.zł za hektar.Dobra cena?woj.podlaskie.

Jak jest perspektywa kupienia w to miejsce innego pola za mniejsze pieniądze to pewni że warto, pytanie jeszcze czy nie dałoby się tego sprzedać na działki.

Opublikowano
6 godzin temu, Mecha napisał:

Ponawiam

Weź tą tarczę do auto części , może w necie znajdziesz jak wymiary podane , powinna pasować od osobówki , skoro do starego fenda pasuje od vw , wątpie żeby sami robili pod siebie , 

3 godziny temu, andrzej612b napisał:

Może ktoś doradzi 

Do kupienia MTZ z lampami na zewnątrz, gość twierdz że to 1991 rok ale czy ten rocznik nie powinien mieć ich już w masce? 

Na wiosce kiedyś był z 1992 niebieski prosto z zagranicy lampy z boku 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v