Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam kosiarki dyskowej. I mam zagwostkę bo nie chciał bym wymieniać przetrząsarki też od razu. Teraz mam polską kosiarkę czyli 1,6 m cięcia. Przetrząsarka bierze akurat 3 rządki po kosiarce czyli pasuje. Da się to jakoś tak zgrać żeby mieć szerszą kosiarkę, powiedzmy żebym brał 2 pokosy  i żeby nie jeździć po pokosie? Czy nie możliwe? 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

To masz urlop

Nie. Ja jeździłem dwa tygodnie za chłopaka który był na urlopie. Chciałem sprubować tej roboty. Chłopu się urlop skończył i wrócił. Może kiedyś jak się miejsce Zwolni to wruce do tego. Ale czas pokaże. Wolę jeździć w trasy niż cały czas po mieście i w to samo miejsce. Ale dopóki cena stali nie spadnie to i w byłej robocie bryndza.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Nie. Ja jeździłem dwa tygodnie za chłopaka który był na urlopie. Chciałem sprubować tej roboty. Chłopu się urlop skończył i wrócił. Może kiedyś jak się miejsce Zwolni to wruce do tego. Ale czas pokaże. Wolę jeździć w trasy niż cały czas po mieście i w to samo miejsce. Ale dopóki cena stali nie spadnie to i w byłej robocie bryndza.

Trasa to życie 😁 

To Witek ma do każdej marki pługów części?

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, maroko napisał:

Szukam kosiarki dyskowej. I mam zagwostkę bo nie chciał bym wymieniać przetrząsarki też od razu. Teraz mam polską kosiarkę czyli 1,6 m cięcia. Przetrząsarka bierze akurat 3 rządki po kosiarce czyli pasuje. Da się to jakoś tak zgrać żeby mieć szerszą kosiarkę, powiedzmy żebym brał 2 pokosy  i żeby nie jeździć po pokosie? Czy nie możliwe? 

kup z kondycjonerem to nie bedzie sie przejmowal jezdzeniem po pokosach- na sianokiszonke to mozna i bez przewracania zebrac.

z dyskowej to i pokos inny - z rotacyjnej 1,85 bierz 4 pokosy i z dyskowej 1,65 tez 4

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Jednak do mojego nie mają😁

Jak jakiś wynalazek sobie sprawiłeś to nie mają🙂 trzeba było brać bometa 😁😁

Ja jak będę miał czas to wyciągam sipme z szopy dostanie aktywną pianą i fotki na OLX.😁

Opublikowano
43 minuty temu, 6465 napisał:

Ja jak będę miał czas to wyciągam sipme z szopy dostanie aktywną pianą i fotki na OLX.😁

Nie musisz wyciągać ani myć

Daj rozsądną cenę i zapakujemy na lawetę

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Tylko nie wynalazek koluniu😁 

To jest porządny sprzęt

• Haha 1
Opublikowano

Tu też ładna, jedynie co klapa z tyłu delikatnie wygięta. Łożyska zmieniał w zeszłym roku wszystkie skf, podbierak ogarnięty, nowy rozdzielacz, tyle że wąskie koła toto ma. Ja nie widzę przyszłości w belach to nawet sobie głowy nie zawracam ale jak ktoś kupi to będzie zadowolony. 

Opublikowano
11 minut temu, soltys48 napisał:

@czesio200 nic. Nie jestem zainteresowany takim sprzętem. Zwijke mam pasową. Kostka potrzebna mi tylko i wyłącznie do tego żeby zrobić trochę kostek siana i słomy dla konia

A myślałem że o zwijke chodzi. Kostkę mam ale nie na handel..

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Pany a jakiej:

-dlugosci

- średnicy

- mocy

Trzeba żmijkę z silnikiem, żeby na spokojnie załadować tira w jakimś sensownym czasie?

8 metrów, 140 mm i silnik 3KW 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v