Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Baks00 napisał:

Mam pytanie czy jezeli kupilem pole miesiac temu,a teraz mam okazje zamienic sie danym kawalkiem(taki sam areal) ze znajomym to skarbowka sie ,,pojawi"?

Jak wartość taka sama to nie powinni się czepiać, tym bardziej jak chcesz się zamienić, no ale warto dopytać np u notariusza.

SamaPrawda napisał:

Spawa ktoś z was w fartuchu lub rękawach do spawania? opłaca się brać te tańsze?

Ja mam fartuch ze skóry bydlęcej czy jakos tak, nie był drogi i spełnia swoją rolę. Tylko przy zakupie nie pomyślałem że taki gruby jestem i wolałbym ciut większy🙃 zwróć na to uwagę. Rękawic do spawania używam takich https://allegro.pl/oferta/rekawice-robocze-rekawiczki-skorzane-kozia-skora-9317528433 są tanie, miękkie, i nie przepalają się, dobrze się w nich pracuje. Mam też typowo spawalnicze ale nienawidzę w nich robić, są wręcz nieporęczne.

Opublikowano

Mam takie zwykłe grubsze rękawice do spawania, przepalać się nie przepalają. Teraz dwa dni lekkiego spawania i wyszły oparzenia, niby nic się nie dzieje, ale raczej warto zadbać o swoje zdrowie, zwłaszcza przy spawaniu.

Opublikowano
9 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Mam takie zwykłe grubsze rękawice do spawania, przepalać się nie przepalają. Teraz dwa dni lekkiego spawania i wyszły oparzenia, niby nic się nie dzieje, ale raczej warto zadbać o swoje zdrowie, zwłaszcza przy spawaniu.

Co do rękawic to przerobiłem różne, i z reguły wszystkie po wypaleniu 7-8kg elektrod pękały na szwie, lewa rękawica palec wskazujący

Od czasu jak kupuje rekawice Indianex po 9zł za parę to prędzej się skóra przetrze niż szew puści

• AgroTeam
Opublikowano

Szczerze to nie wiem czy  takie występowały. Ale nawet MDS na tyle nie powinien rzucać. To jest graniczna wartość dla dużej granuli i nie jest polecana. 21m to jest już dużo dla niego

• Thanks 1
Opublikowano

Witam czy ktoś brał elementy robocze do pługa w firmie Rolland z okolic Przedboża? Jak z ich jakością oni podobno dorabiają do każdej prawie marki. Prosił bym o opinie tych którzy tam robili zakupu.

Opublikowano
griga napisał:

Jaki rozsiewacz polecasz na 25 ha około 800-1000 l żeby rzucał na 15-18 m w cenie do 4.5 tyś zł

Opublikowano
2 godziny temu, kris148a napisał:

Witam czy ktoś brał elementy robocze do pługa w firmie Rolland z okolic Przedboża? Jak z ich jakością oni podobno dorabiają do każdej prawie marki. Prosił bym o opinie tych którzy tam robili zakupu.

weź z unirol

Opublikowano
Partyzant85 napisał:

2 godziny temu, kris148a napisał:

weź z unirol

A co lepsza jakość? Nie wiadomo czy będą mieć to co chce, a miałeś z tą firmą co ci wysłałem styczność?

Do unirola dzwoniłem to nie mają tego co potrzebuje

Opublikowano
27 minut temu, kris148a napisał:

A co lepsza jakość? Nie wiadomo czy będą mieć to co chce, a miałeś z tą firmą co ci wysłałem styczność?

Do unirola dzwoniłem to nie mają tego co potrzebuje

Z unirolu kiedyś brałem i jakość jest kiepska , dłuta były bardzo źle dopasowane do lemiesza 

Opublikowano (edytowane)

Ja z Unirolu brałem do huarda i jestem bardzo zadowolony. Z Rollanda brałem do kvernelanda to całkowita porażka.

Edytowane przez Partyzant85
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v