Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, wlamaj1 napisał:

w pompowtryski nie pchał

miałem dwa auta na pompkach, brat ma trzeciego

swoje miałem w latach 2015-2019, oraz 2016-2021, brat ma swojego od 2015

w żadnym z nich nie było problemu z pompkami

a nawet jeśli, auta z takimi silnikami trafiają się już na szrotach, można kupić komplet wtrysków w rozsądnych pieniądzach

Opublikowano
43 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ale 2.0170 kucy to tak a nie 140 z pękającymi głowicami.

105kucy idzie bezpiecznie zrobić na 140 i nic się nie dzieje.

Te wadliwe głowice to już dawno popekały i są  wymienione na nowe :) nie ma co się bać. 

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Jakies 6km ode mnie, ta sama wioska co Magda z rolnik szuka żony. 

Ci z filmu to podobno specyficzni ludzie, tak mi mówił jeden sprzedawca. 

Opublikowano
22 minuty temu, MarcinNH napisał:

Ci z filmu to podobno specyficzni ludzie, tak mi mówił jeden sprzedawca. 

Każdy jest na swoj sposób specyficzny. Tu tez mają konto ale już jakiś czas sie nie udzielają.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/volkswagen-touran-volkswagen-touran-tdi-7miejsc-CID5-IDJYhQA.html

Już na poważnie zajalem sie szukaniem auta. Noni to wpadło w oko. Co możecie powiedzieć o tym modelu?on ma już dpfa? Bo niby różnie piszą ale 2008 to teoretycznie powinien być,czy jest on jakiś uciążliwy? Moc 105 koni przy 1500kg + 200kg pasażerowie w tym dwoje dzieci, będzie miało moc jechać? Jakieś opinie może od użytkowników albo szwagier brat ma?

Miałem 1,9 105 km z 2004r. Dla mnie był rewelacyjny. Silnik niebywałe elastyczny, nawet z 60km/h zbierał się na 6 biegu.

Po zczipowaniu to już szatan, przyspieszenie niesamowite.

Auto sprzedałem 6 lat temu i do tej pory jeździ w okolicy na moich blachach.

Opublikowano
12 minut temu, marekber napisał:

Według mnie posiada wadę konstrukcyjną: wieżyczka praktycznie nieruchoma (przód-tył) przez co regulacja śrubą rzymską nie będzie możliwa, będzie blokował sztywny łącznik - odciąg. Jedyny ratunek to luzy. Wynalazek z (chyba) nie najlepszych materiałów i tyle...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Ale 2.0170 kucy to tak a nie 140 z pękającymi głowicami.

105kucy idzie bezpiecznie zrobić na 140 i nic się nie dzieje.

oj chyba coś mylisz, głowice pękały właśnie w 16 zaworowych czyli 170km, poza tym 140 ma pompowtryski bosha a 170 siemensa i te są bardziej wadliwe. 1.9 nie ma czym jechać, 2.0 ok silnik tylko pilnować trzeba imbusa w pompie oleju albo wymienić całość na zestaw z 1.9 

Edytowane przez rafal3939
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, rafal3939 napisał:

oj chyba coś mylisz, głowice pękały właśnie w 16 zaworowych czyli 170km, poza tym 140 ma pompowtryski bosha a 170 siemensa i te są bardziej wadliwe. 1.9 nie ma czym jechać, 2.0 ok silnik tylko pilnować trzeba imbusa w pompie oleju albo wymienić całość na zestaw z 1.9 

Właśnie w 140 konnych pękały głowice z pierwszych lat produkcji 

Skoro jesteśmy przy samochodach to są mocniejsze sprężyny na tył  od standardowych do passata B5 kombi

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/volkswagen-touran-volkswagen-touran-tdi-7miejsc-CID5-IDJYhQA.html

Już na poważnie zajalem sie szukaniem auta. Noni to wpadło w oko. Co możecie powiedzieć o tym modelu?on ma już dpfa? Bo niby różnie piszą ale 2008 to teoretycznie powinien być,czy jest on jakiś uciążliwy? Moc 105 koni przy 1500kg + 200kg pasażerowie w tym dwoje dzieci, będzie miało moc jechać? Jakieś opinie może od użytkowników albo szwagier brat ma?

Jak 200kg pasażerowie? To teścia nie liczysz? 😂

Opublikowano

Nie kupił, on szuka 7 osobowego, a ten pojechaliśmy zobaczyć tak do porównania.

1 minutę temu, witejus napisał:

spodobał się? kupił?

Zresztą mi jakoś ford nigdy nie pasował, ale ten wybiera kto płaci.

Opublikowano
4 minuty temu, krilan06 napisał:

Jak 200kg pasażerowie? To teścia nie liczysz? 😂

Nie,bo to ma być samochód dla rodziny czyli 2+2. Tesc to okazjonalnie jak do szwagra byśmy jechali to żeby w bagażniku z teściową siedział 🤣 

@Agrest no to miałeś tego przed liftem jeszcze. Ja szukam już czegoś po 2007 roku. No i wiem że nie szukać silnika BSL czy jakoś tak. Mój mechanik odradzam no i żeby w 2.0 też nie iść. Nie zależy m na tych koniach. Mam passata 101 koni to wystarczy do jazdy. Zadzwoniłem do tego z ogłoszenia to facet mnie na starcie wkurzył bo nie chciał mi nic powiedzieć więc podziękowałem. Handlarz a nie zna się,już to widzę,możliwe że był to właśnie ten gorszy silnik 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

W1 AGREST 🤣

W1 KOLEC🤣

Kiedyś miałem Tipo numery 0755. Touran był  07559. 

Mieliście taki zbieg okoliczności?

Uznałem to za dobry omen. Samochód spisywał się rewelacyjnie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v