Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, MF675ursus napisał:

Po tyle cenią czy sprzedają?

Było ponad 4ha wystawione za430tys jakiś czas temu i nie widzę już tego ogloszenia to chyba sprzedane

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Jeździłem takim 952 to kuźwa co ja się umordował to tylko ja wiem. Z pełnym opryskiwaczem 1000l na podnośniku na drodze nie mogłem go utrzymać 

Trzeba było tak nie zapiertralalać...

2 minuty temu, MF675ursus napisał:

Trzeba było nie pić ;) mnie zastanawia ta skrzynią z rewersem, co to za wynalazek w nim siedzi

Tam jest raczej normalna skrzynia 16/8, handlarz miał fantazję i napisał "z rewersem", ale tam go nie ma...

Opublikowano

Jaki rewers tym co ja jeździłem nie było żadnego rewers. Tą skrzynię to tylko Putin rozumie. 0,5godz. Ćwiczyłem na podwórku zanim wyjechałem na drogę 

4 minuty temu, MF675ursus napisał:

Trzeba było nie pić ;) mnie zastanawia ta skrzynią z rewersem, co to za wynalazek w nim siedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Grzechooo napisał:

Ogólnie do japończyków czy koreańców jest kłopot z blachami lub nietypowymi częściami.

Ba no jest kłopot, ale jak ktoś jest blacharz to nie stanowi to problemu 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, slawek74 napisał:

a ile takie cudo?

Podpytam,wiem jedynie ze od 3-drzwiowej.W tamtym tygodniu mnie zaczepil i mowil ze by opchnol bo na zlom to szkoda.-widzial ze szwagier ma tez astre....

Edytowane przez Baks00
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, bratrolnika napisał:

Że za wysoko??? Wiek już nie ten???😋

7 godzin temu, Bartek933 napisał:

Panowie, zwykłe węże  hydrauliczne używane w ciągnikach i maszynach nadają się do myjek wysokociśnieniowych? 

To tak apropos węży i MTZ. Jakiś filmik obejrzałem z MTZ i zaczął mi YT spamować takimi propozycjami i trafił się filmik o tym, dlaczego na Ukrainie MTZ zaczyna przegrywać z markami chińskimi.

Polecam fragment od 1:55. Myślę, że bez tłumacza większość zrozumie

https://youtu.be/fSfdhvH17DI

Edytowane przez daron64
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Ba no jest kłopot, ale jak ktoś jest blacharz to nie stanowi to problemu

Blacharz to też nie cudotwórca, klamki, zawiasu czy np podnośnika szyby Ci nie wyklepie. Pozostaje tylko używka, oba czasy jak auto jest typowe, gorzej jak jakiś rzadziej spotykany model. Jednak do europejskich samochodów jest lepszy dostęp do części.

Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

No to śmiało, przewody przecież są 180-220 bar a i pewnie mocniejsze 

są i ponad 300 bar

42 minuty temu, Grzechooo napisał:

zy np podnośnika szyby Ci nie wyklepie

ja kiedyś wyklepałem, od seicento😊

podnośnik był elektryczny, a w tamtych czasach dostać podnośnik szyby elektryczny do fiata cc/sc graniczyło z cudem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v