Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, maroko napisał:

Ile realnie można wołać za komplet obciążników nowego typu na przednie i tylne koła do C-360?

wołać możesz i tysiaka, bo pewnie po te 400-500 sobie cenią ludzie po ogłoszeniach

Opublikowano
1 godzinę temu, turion23 napisał:

Podlaskie powiat Siemiatycki

A co ze złożem? Był odwiert zrobiony? 

Opublikowano
1 minutę temu, turion23 napisał:

Nie był ale działkę obok była żwirownia kopana i trochę tego żwiru było

Czasami jest tak że w jednym miejscu będzie żwiru a obok nic. Dlatego najpierw trzeba zrobić odwiert dla pewności.

Opublikowano (edytowane)

Czy do Deawoo Lanos są jeszcze dostępne części, planuje kupić w gazie 1.4. Może ktoś miał i powie ze dwa słowa o tym czy to brać.

Myślę też o astrze I albo II.

Edytowane przez akooo
Opublikowano
akooo napisał:

Czy do Deawoo Lanos są jeszcze dostępne części, planuje kupić w gazie 1.4. Może ktoś miał i powie ze dwa słowa o tym czy to brać.

Lanos to taka prawie astra g (1) daewoo było produkowanie przez GM (General Motors) który produkował też ople i chewrolety. 1.4 dobra jednostka. Moje pierwsze auto to astra f 1.4 b+g. Ogólnie rzecz biorąc to najsłabszym elementem tych modeli co wymieniłeś to była blacharka. Do astry g to są drogie łożyska. Oplowskie silniki benzynowe to jedne z lepszych jednostek deisele trochę gorsze.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, turion23 napisał:

Podlaskie powiat Siemiatycki

To mój powiat.jaka miejscowość. Jak przy tej drodze co ma iść S19 to mi się wydaje że mało. Popatrz na OLX teraz sporo jest ogłoszeń z działkami z podkładem zwiru

Edytowane przez artek27
Opublikowano
2 godziny temu, akooo napisał:

Lanos to prawie to samo co astra1

Opublikowano
Dnia 10.05.2021 o 19:52, wojtal24 napisał:

to jest nas trzech ja tez od zera na poczatku posilkowalem sie tylko maszynami ojca. teraz juz mam swoje. tylko ze nie zyje z samego rolnictwa

Tak w wolnej chwili cofnalem sobie kilka stron żeby poczytać co ludzie piszą i widzę był poruszony bliski mi temat, widzę że nie ja jedyny uparłem się ze bede mial gospodarstwo nie mając praktycznie nic oprócz traktora, który kiedyś ojciec kupił i starej stodoły po dziadku. Teraz stodola idzie do rozbiórki ze względów prawnych i zostaję bez budynków na dzień dzisiejszy. Jest ambicja stawiania hali z prawdziwego zdarzenia oraz wkrótce pojawi się wreszcie mocniejszy koń do roboty i większe maszyny, myślę również o zwierzakach bo z samego pola to nie da się wyżyć bez dodatkowego etatu. 

I tak sobie człowiek podliczy ile kosztują te inwestycje i ile trzeba bedzie robić żeby się zwróciły, że zdrowy na umyśle człowiek to by sie nie pier**lil z tym, na tych dzierżawach 5 i 6 klasy i średnim płonem żyta 3,5t. No ale jednak jak kasy zostaje dzięki wypracowanemu ekonomicznemu podejściu to jakoś chce sie brnąć dalej, łudząc się, że wapnujac i nawożąc te nieużytki będą dawać coraz większe plony. Ale co sie narobić trzeba to wiem... A za kilka lat pewnie na tych wszystkich polach będą stały osiedla domków szeregowych i śladu nie będzie po rolnictwie. 

• Like 3
Opublikowano
Grzechooo napisał:

akooo napisał:

Lanos to taka prawie astra g (1) daewoo było produkowanie przez GM (General Motors) który produkował też ople i chewrolety. 1.4 dobra jednostka. Moje pierwsze auto to astra f 1.4 b+g. Ogólnie rzecz biorąc to najsłabszym elementem tych modeli co wymieniłeś to była blacharka. Do astry g to są drogie łożyska. Oplowskie silniki benzynowe to jedne z lepszych jednostek deisele trochę gorsze.

ale zato 1.7 isuzu nie zniszczalne

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, witejus napisał:

a i można się wyspać za czym się rozpędzi do setki🤣🤣

Bo droga to nie tor wyścigowy !!! Ty piracie :ph34r:

Ale ten silnik ma inne zalety 👍

@GRZES1545 no już drugiego 1,7 Isuzu 👍

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

coś w tym jest,już dwa razy mi zdjęcie fotograf na słupie zrobił🤣🤬

Jak zaczynałem karierę to mi z jednego dnia dwa zdjęcia przyszły. ☺

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
witejus napisał:

51 minut temu, slawek74 napisał:

ale zato 1.7 isuzu nie zniszczalne

a i można się wyspać za czym się rozpędzi do setki🤣🤣

chłopie to nie wyścigówka 😁 26 lat a mam i trochę mocniejszy sprzęt 150km tyz w oplu 😀

bratrolnika napisał:

10 godzin temu, slawek74 napisał:

masz coś do astry f (jeden) 🤔

ja mam, wszystkie części, co potrzebujesz????:D

progi 😁 bo akryl się sypie 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v