Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jakakolwiek wkrętarkę miałem w rękach może że dwa razy w życiu, także sugeruje się radami innych. Zwykle wiertarki sieciowe z udarem mam dwie. W sumie tutaj co najwyżej w suporeksie będzie musiała wiercic

Opublikowano

Ta robota główna dla niej, to będzie walenie wkrętów w drewno i wiercenie pod kołki w suporeks i wkręcanie wkrętów w te kołki. Mam do położenia kable w budynku gdzis 200m² podzielonych na kilka pomieszczeń. A po tej robocie to już raczej sporadycznie

Opublikowano
daron64 napisał:

Ta robota główna dla niej, to będzie walenie wkrętów w drewno i wiercenie pod kołki w suporeks i wkręcanie wkrętów w te kołki. Mam do położenia kable w budynku gdzis 200m² podzielonych na kilka pomieszczeń. A po tej robocie to już raczej sporadycznie

jak to tylko suporex to może faktycznie daruj sobie ten udar. Może i nie ma sensu dopłacać.

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Dołóż i weź celme

Mam wiertarkę celmy nowa. Ręce wykręca, ale szczerze, to nie sprawia wrażenia solidnej.

43 minuty temu, sladan napisał:

@daron64

https://www.hechtpolska.pl/pl/p/WKRETARKA-HECHT-1277/9290

ja mam taką, dopiero w żelbetonie wymiękła. Kup sobie porządną wkrętarkę, a zapomnisz o wiertarce i ciąganiu kabli gdziekolwiek

Moment 25, większość z tego co widziałem ma 40, no i wiertło tylko 10.

Wiem, że wszystko dobrze mieć, ale porządna kosztuje porządne pieniądze, a nie wiem czy to dla mnie takie must have, żeby wydawać dużo chajsu.

Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

Mam wiertarkę celmy nowa. Ręce wykręca, ale szczerze, to nie sprawia wrażenia solidnej.

Mialem mozliwosc użytkowania przez chwilę wkrętarki celma, wygląda jak chińczyk, i działa jak chińczyk, i to ten z niskiej półki

Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

Moment 25, większość z tego co widziałem ma 40, no i wiertło tylko 10.

Wiem, że wszystko dobrze mieć, ale porządna kosztuje porządne pieniądze, a nie wiem czy to dla mnie takie must have, żeby wydawać dużo chajsu.

Mówię tylko z własnego użytkowania, do przydomowych prac wystarcza w zupełności, w metalu nawet fi16 wierciłem bez problemu

2 minuty temu, pawel885 napisał:

Do majsterkowania może i tak ale ni to tak na prawdę do stali ni to do betonu , co jest do wszystkiego to jest do niczego 

Mówimy o sprzęcie do majsterkowania, a nie profesjonalnym milwaukee np za 2-3 tysie

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Dareczku, za***iste hantle

Mogą być twoje

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Bo celma to teraz chinskie

Ale są chińczyki które nie są złe, a ta która miałem.okazje użytkować to taki chinol typowy, lipa straszna

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

Mialem mozliwosc użytkowania przez chwilę wkrętarki celma, wygląda jak chińczyk, i działa jak chińczyk, i to ten z niskiej półki

Dużo jej w sumie nie używam. Jak narazie, to co mogę stwierdzić, to że plastik wyglądam na mega tandetny, pstryczek od przełączania kierunku to tylko czekam aż się up***doli. No i po roku kluczyk (który jest mniejszy i od innej wiertarki nie pasuje) już się wyrobił. Uchwyt ten samozaciskowy to pierwszego dnia wyjebalem. Ma niby ~1000W, to w porównaniu do starego b&d 700w czuć różnicę. Momentami trzeba mocno uważać, żeby się nie obróciła i głupiego łba nie rozbiła :)

27 minut temu, Bananek napisał:

bierz parkinsona nie zastanawiaj się. dużo osób ma i chwali. ja też chwalę

Wiem, z tego co na internetach piszą, to raczej każdy chwali. 

20 minut temu, sladan napisał:

Mówię tylko z własnego użytkowania, do przydomowych prac wystarcza w zupełności, w metalu nawet fi16 wierciłem bez problemu

Zobaczę, jeszcze poczytam. W sumie na ostatnie dni urlopu robotę mam zaplanowana, także nie pali się.

Opublikowano
Dnia 23.04.2021 o 16:25, MF675ursus napisał:

Z tanich i dobrych to Tagred. Z resztą większość takich kompresorów jest złożona na tych samych chińskich komponentach 

No nie wiem. Kumpel kupił jakiś na Allegro i masakra. Mało co tym robi, a silnik już złom. Ściągaliśmy w tym głowice i cylinder, to wyglądał jakby przez 3 lata non stop chodził, a przepracował z 50h. Dlatego jestem ciut ostrożny w tym temacie

Dnia 23.04.2021 o 18:12, izydor6280 napisał:

dziwne bo u nas bije normalnie 8 bar, no chyba że masz na myśli inny model
KOMPRESOR OLEJOWY SPECAIR 275/50 8 BAR 2KM - 7782658435 - oficjalne  archiwum Allegro

Ty no nie wiem, niecałe 400zł w tej chwili kosztuje :P 50l na 1 tłok

Opublikowano
3 minuty temu, rafal4610 napisał:

No nie wiem. Kumpel kupił jakiś na Allegro i masakra. Mało co tym robi, a silnik już złom. Ściągaliśmy w tym głowice i cylinder, to wyglądał jakby przez 3 lata non stop chodził, a przepracował z 50h. Dlatego jestem ciut ostrożny w tym temacie

Mam tagreda czerwonego. Akurat wchodziły niebieskie ale już nie mieli na stanie to wziąłem czerwonego.niecale 5 stów zapłaciłem z tymi wszystkimi dodatkami do malowania. Przez 3 lata chodziła beż problemu. Pozniej zaczęło uszczelki wydmuchiwać i nie nabijała już cisnienia na maxa. Na dniach rozebrałem ja to pierscienie tłok cylinder w super stanie. Zmienię uszczelki,poczyszcze dokładnie wszystko i zobaczę jak będzie chodzić. Ogolnie nie narzekam ale już się za mała zrobiła 50l i kupiłbym teraz jakąś 200l albo już pod siłę 3 tłokową 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v