Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, pafnucy napisał:

a moim zdaniem takie im czesi wysyłali.

jesli misa olejowa jest przykrecona srubami na klucz-13,14,16,17 ??? to chyba nie fabryka robila ?? po paru latach powymienialem wszystko co sie nawinelo pod klucz.

zetor potega jest i basta-znaczy byl, kiedys nie tak dawno najwyzej 30 lat temu. 😛.

te czasy minely i nie wroca-watpie zeby slowacy wyszli ponad cos w stanach nisko srednich ,choc pewnie beda lepsi niz chinczycy,turcy,pakistanczycy ....

Opublikowano

Misa nie wiem. Już nie pamiętam ktore, ale wygladały na fabryczne. Nawet z farbą były. Może zbiornik to 16.

Opublikowano
8 minut temu, igor10246 napisał:

czy ja wiem, miotka mam i daje radę, gdyby nie słupki na polach to pewnie bym nie musiał pełnych ułorzyskowań wymieniać, a reszta to bezobsługowa, a z 200 ha pewno skosiła i to takich łąk że na prawdę ola boga że to jeszcze działa 

A jaką masz tą kosiarkę? 

Ja miałem ze zbuczyna. I po 3 czy 4 latach koszenia u mnie była bardziej wyj****na niż Mesko po 20 latach koszenia tych samych łąk. Talerze się wycierały, chwytaki po pierwszym sezonie do wymiany, wyła mocno, stelaża do plandeki to nawet nie skomentuję

Opublikowano
16 minut temu, soltys48 napisał:

Kup angola a będziesz miał.....

Na warsztacie mam wszystkie calowe plus imbusy calowe

55 minut temu, daron64 napisał:

16 chyba jedna gdzieś wisi, a 18 nie mam żadnej chyba na gospodarce 🤔

Oryginalnie w 3p przewody od wtrysków były na 16 klucz 

Opublikowano
33 minuty temu, soltys48 napisał:

To nie kupię, wrz teraz cały zestaw kluczy kupuj. Bez sensu :)

• Haha 1
Opublikowano

Nie wiem skąd wy takie lalki ciągniki bierzecie,ostatnio oglądalem w terenie  Suwałki plus 100 kilometry,ciągnika 70 -100 konia,do 60 tys, Na miejscu same  poligony ,z ogloszeń ,jak coś cokolwiek ok,po 2 godzinach od wystawienia już nie aktualne ,a co nabitych wyświetleń.  Wyrwać dobry ciągnik od ,,chłopa'' ciężko ,bo jak dobry zostawia,a kupuje większy ,a handlarz od razu ci na euro przeliczy,i wie  ,ze znajdzie się taki wkurwiony poszukiwacz i z palcem w du... przeplaci 15000  by kupić to w miarę coś ,i by nie oglądać już tych wraków,.   No a jak zakupi tego swojego wymarzonego to przejrzy na oczy prędzej czy póżniej,ale wcześniej niż kotek  😐 Sprzętów takich od razu w pole, to po prostu nie ma  NIE MA

Opublikowano
38 minut temu, daron64 napisał:

To nie kupię, wrz teraz cały zestaw kluczy kupuj. Bez sensu :)

Po 1960 roku była unifikacja kluczy, po to sa te rozmiary np 14 czy 16. A jak chcesz dokładnie co do setnej milimetra, to kup. Przeciez nawet nasze 3p maja silniki calowe i ludzie z tym żyją.

Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał:

Po 1960 roku była unifikacja kluczy, po to sa te rozmiary np 14 czy 16. A jak chcesz dokładnie co do setnej milimetra, to kup. Przeciez nawet nasze 3p maja silniki calowe i ludzie z tym żyją.

Nie mam ani jednego 18, 20, 21, 23, 28,

Opublikowano
23 minuty temu, daron64 napisał:

Nie mam ani jednego 18, 20, 21, 23, 28,

znaczy nie naprawiasz aut, bez 18 czy 21 w niektórych autach ciężko coś zdziałać, a i w pługu mam 18

Opublikowano
51 minut temu, kizak napisał:

Sprzętów takich od razu w pole, to po prostu nie ma  NIE MA

Trafiają się, tylko trzeba szukać pod koniec roku jak niektórzy pozbywają się używanych i kupują nowe w leasing. Ja kupiłem NH z firmy budowlanej, wprawdzie dużo nie pracował z wiosny ale 32 godziny zrobił. Narazie ok chodzi. W mojej galerii jest. Opony do zmiany, i do naprawy spreżarka pneumatyki... Cena przystepna dość, ogłoszenie było na olx mniej niz 24 godzziny... Dobrze, ze było blisko 80 km od domu. Własciciel kupił nowy, wzięty w leasing i zrobił troche "kosztów" w dochodowym na koniec roku :) 

Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał:

znaczy nie naprawiasz aut, bez 18 czy 21 w niektórych autach ciężko coś zdziałać, a i w pługu mam 18

Nie mam miejsca i chęci grzebać się przy aucie. Przy ciągniku spoko, ale do aut jakoś nigdy mnie nie ciągnęło.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Soltysie jak to jest z tymi case International. Sąsiad ma. 845xl i kuzyn ma 845xl. U jednego śruby na normalne klucze a u drugiego calowe. Różnią się jeszcze tym że w jednym biegi z prawej ręki, a u drugiego z lewej

Opublikowano
29 minut temu, gregor1284 napisał:

Soltysie jak to jest z tymi case International. Sąsiad ma. 845xl i kuzyn ma 845xl. U jednego śruby na normalne klucze a u drugiego calowe. Różnią się jeszcze tym że w jednym biegi z prawej ręki, a u drugiego z lewej

jeden od anglików sprowadzony, ja też w swoim śróby calowe mam, kłopotu już mi przystworzyło ale na szczęście na tokarce mogę calowe gwinty robić i już znalazłem sklep w okolicy gdzie takie mają 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v