Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany trafia mi się do kupna przyczepa D47 za śmieszne pieniądze tylko jeden szkopuł 😏 brak papierów do niej.

Opublikowano

To już indywidualna sprawa czy ci potrzebna, za bardzo niską kwotę sam bym kupił aby była sprawna. Chociaż w dzisiejszych czasach już lepiej nie bawić się w ciąganie przyczep bez papierów po drogach publicznych, głupia kolizja nawet nie z twojej winy i masz poważny problem. 

Opublikowano

Niedługo jadę obejrzeć co i jak a papier może uda się jakoś coś wykombinować. 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

Chodzi mi o to, że więcej nie jest wart ten ciągnik :D 

Jakiego wału szukac do zetorka 5211 w celu wyrównania i zagęszczenia pola po świeżej orce łąki / ugoru / perzowiska? Agregatem ciężko się robi bo się ciągle kłaki ciągną za zębami, po za tym w wilgotnej i luźnej ziemi strasznie fetorek ma cięzko.

Coś takiego robiłoby robotę? To i jednocześnie byłby do wałowania po siewie, ale głownie chodzi mi o wałowanie po orce.

https://www.olx.pl/d/oferta/wal-waly-zawieszane-ciagane-posiewne-okazja-CID757-IDIEzaH.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=0

Dam Ci za tego pierdka 20000 i w weekend jestem 😁 kupisz se większy i nie będzie stękać z agregatem 😁

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

Jakiego wału szukac do zetorka 5211 w celu wyrównania i zagęszczenia pola po świeżej orce łąki / ugoru / perzowiska? Agregatem ciężko się robi bo się ciągle kłaki ciągną za zębami, po za tym w wilgotnej i luźnej ziemi strasznie fetorek ma cięzko.

Coś takiego robiłoby robotę? To i jednocześnie byłby do wałowania po siewie, ale głownie chodzi mi o wałowanie po orce.

Gładki wchodzi w grę?

Opublikowano
5 godzin temu, KlimekPL napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/wal-waly-zawieszane-ciagane-posiewne-okazja-CID757-IDIEzaH.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=0

jak sobie ogaeniesz to ja mam 180cm wały za 300 zł, ale pewno jak większość to masz do mnie ze 300 km 

5 godzin temu, KlimekPL napisał:

jak sobie ogaeniesz to ja mam 180cm wały za 300 zł, ale pewno jak większość to masz do mnie ze 300 km 

Opublikowano

No i nici z kupna przyczepy. 😩

17 minut temu, daron64 napisał:

Jak myślicie, z takich wałków od adaptera zrobilby kolczatkę do pługa, czy walić wszystko w złom? Chodzi mi o wykorzystanie samych rur i dorobienie zębów na nie.

IMG_20210301_163701228_copy_1156x650.jpg

Jakby było bliżej i wałki w dość dobrym stanie to mógłbym się zainteresować. 

Opublikowano
7 minut temu, pafnucy napisał:

całkiem fajny.

Może i fajny na zdjęciach, ale ciekawe jak w rzeczywistości pod wzgledem mechanicznym. Gość już w tamtym roku w zimę próbował go sprzedać. Jak nie sprzedał przez półtora roku, to jest tam jakiś zonk.

Opublikowano
37 minut temu, jahooo napisał:

jak ich ruda nie zjadła

Właśnie zacząłem ciąć, patrzę, a one dość zdrowe się wydają.

24 minuty temu, PRIMO napisał:

No i nici z kupna przyczepy. 😩

Jakby było bliżej i wałki w dość dobrym stanie to mógłbym się zainteresować. 

Walki chyba ok, tylko obudowę przeciąłem w jednym miejscu

Opublikowano
14 minut temu, jacor73 napisał:

Może i fajny na zdjęciach, ale ciekawe jak w rzeczywistości pod wzgledem mechanicznym. Gość już w tamtym roku w zimę próbował go sprzedać. Jak nie sprzedał przez półtora roku, to jest tam jakiś zonk.

a no wszystko możliwe. no bo tak zewnętrznie to niczego sobie.

Opublikowano
5 godzin temu, bratrolnika napisał:

Drugie 2,5 na papier, wyjdzie 5, za tyle d47 z kwitem nie kupisz

Można brać

A mi wydziwiali za 2🤑

1 godzinę temu, tomek222 napisał:

@Ursus932 a nie chciał byś takiego fergusonka? Deko mocniejszy niż @pafnucy ma, ale tak to chyba to samo? No i od rolnika nie handlarza i nie picowany.

https://www.olx.pl/oferta/massey-ferguson-6140-CID757-IDIKHtF.html

Eeeee Panie łun to pewnie zajechany,z obrotówko chodził....

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v