Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam zasypać tonę nawozu i w pole. Jeszcze nie popuściłem ale blisko było.

Już na dwóch bocznych kołach jechałem.

Adrenalina jest konkretna. Najlepsze że napinasz mięśnie, pazury w kierownicę i mało jej z kolumny nie wyrwiesz jak bujać zacznie.

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Coś tak się wziął za wycinkę? Przy pastwisku rosną Olszyny i za nic w świecie ich nie wytnę. W lato upał jak Cholera to mamuty stoją sobie w cieniu, deszcz pada to też w zgodzie stoją pod nimi. 

Sad rośnie na  niedawno kupionej działce, ni pi..de ni w oko część wycieliśmy z Grzesiem ubiegłej wiosny .Reszta miała rosnać dla dopłat ale stawki nie powalaja i będzie tam pole. Na pastwiskach wszędzie staram sie aby były jakieś drzewa i stawik do pojenia bo moje lwy od maja do listopada sie pasą

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

lux maszyna. gdzie porównać do Zetorów za tą kasę.

Jak Ty mi zaimponowałeś , użytkownik fetora i takie słowa

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie Ciebie panie Agrest 

A ja też nie do Ciebie 😁

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Jak Ty mi zaimponowałeś , użytkownik fetora i takie słowa

bo taka prawda. Zetory tej serii co mam to naprawdę dobre traktory, no ale w tych cenach coś fajniejszego idzie znaleźć.

Opublikowano

wszystko zależy od skali gospodarstwa, u nas jeszcze kilku trzydziestkami obrabia po parenaście ha.

Opublikowano
10 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ten 7520/9520 przód ma mocno zmasakrowany?nie wiesz może?szukam tej maski i znaleźć nie mogę

Co z tą Twoja maska nie tak? 

8 minut temu, Agrest napisał:

A ja też nie do Ciebie 😁

Luz luz 

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

wszystko zależy od skali gospodarstwa, u nas jeszcze kilku trzydziestkami obrabia po parenaście ha.

Gość od którego miiałem 330 od 86'do 2014 obrabiał nią 25ha

Opublikowano
2 godziny temu, szmergiel napisał:

jaka cena taki towar . za 7 stow chciales lyzke jak ze trac-lifta ?? heheheh

Ta cena z ogłoszenia to z d*py jest wzięta. Cena za ten rozmiar co chciałem była średniorynkowa, jak za Inter-Tech, a na miejscu okazało się że blacha jak papier

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

2 godziny temu, Uziu92 napisał:

@Ursus932

O taki byś kupił za parę zł i byś przez zimę ogarnął i by perełka była 

Ten 7520/9520 przód ma mocno zmasakrowany?nie wiesz może?szukam tej maski i znaleźć nie mogę

to ciągniki do sprzedaży w całości , części Ci z nich nie sprzeda

Opublikowano
11 minut temu, rocknrollnik1 napisał:

w Sułowie się bawiłeś?

Tak. Pierwsze nasze wczasy😁

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, stempos1980 napisał:

Praktycznie każdy kto kupił kurnika to bawił się u Romanowskiego 

Dokładnie. Ale diler mnie nie poinformował.

Wyszło w trakcie rozmowy. Targowałem się , i mówię że chociaż jakie wczasy byście dorzucili.  No i jakby im kto w gębę rozwalił. Czerwona cegła i zamilkli po czym wydukali że należy się 7dni dla dwóch osób.

Ostatecznie poprosiłem o zmianę na 4 dni dla 4 osób.

Za zapłatę w dniu zakupu też 5000zł ubiłem przypadkiem. Orientacyjnie zadzwoniłem przed finalizacją do dilera w Brwinowie i się okazało że płatność w dniu zakupu to -5tys zł .  O tym też nie wiedzieli🤦‍♂️

19 minut temu, rocknrollnik1 napisał:

to niedaleko ode mnie,ale ja u niego nic nie kupowałem to nie było w gratisie.Byłem kiedyś z żonką na jakąś rocznicę.

Bardzo mi kuchnia smakowała A Prima sort to sandacz w sosie kurkowym. 

‐‐-----------------------------------------------

Komu przyczepę z ruchomą podłogą?

Dla małego gospodarstwa w sam raz. Postawić na polu i jest magazyn😁

https://www.olx.pl/oferta/naczepa-przyczepa-pasowka-CID757-IDI1o9G.html

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

Dokładnie. Ale diler mnie nie poinformował.

Wyszło w trakcie rozmowy. Targowałem się , i mówię że chociaż jakie wczasy byście dorzucili.  No i jakby im kto w gębę rozwalił. Czerwona cegła i zamilkli po czym wydukali że należy się 7dni dla dwóch osób.

Ostatecznie poprosiłem o zmianę na 4 dni dla 4 osób.

Za zapłatę w dniu zakupu też 5000zł ubiłem przypadkiem. Orientacyjnie zadzwoniłem przed finalizacją do dilera w Brwinowie i się okazało że płatność w dniu zakupu to -5tys zł .  O tym też nie wiedzieli🤦‍♂️

Bardzo mi kuchnia smakowała A Prima sort to sandacz w sosie kurkowym. 

‐‐-----------------------------------------------

Komu przyczepę z ruchomą podłogą?

Dla małego gospodarstwa w sam raz. Postawić na polu i jest magazyn😁

https://www.olx.pl/oferta/naczepa-przyczepa-pasowka-CID757-IDI1o9G.html

nasypiesz, trzaśnie coś i łopatuj 30 ton :D

Opublikowano
2 godziny temu, Baks00 napisał:

Sporo...41.Ale juz mnie to podrozowanie denerwowalo.A najbardziej jak pojedziesz a tam niespodzianek co nie miara.

Nie mam czasu na takie wylapywanie perelki.Ja to z tym szczescia nie mam.

Tyle ze mowie to byl przypadek jechalem ogladac tego Case malego.

Dobry człowieku to nawet tanio jak na zachoda 👍  ładny ale  może coś wyskoczyć po czasie,  a ten 1012 będziesz sprzedawał ?? 

Dobra panowie teraz już poważnie bez śmiszkow bo już mi się znudziło jajcowanie z wami 😉 ile może kosztować transport ciągnika, w obie strony jakieś  600 km, takiego koło 5 ton, bo w tych ogłoszeniach różne stawki 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v