Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, sladan napisał:

Ty serio chcesz się cofać w rozwoju, zamiast iść do przodu? 😧

Żeby się cofnąć to trzeba co najmniej krok do przodu dać. Pług też za***isty se upatrzył... 40ha a taki cep że aż głowa boli.... 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

I na tej samej zasadzie sprzeda tą przyczepę. 

Ty twierdzisz że 4000 nie jest warta, przyjedzie dwóch szwagrów i 7000 dadzą.

Życzę mu tego z całego serca i współczuję nabywcy dać za to 7000, byłem widziałem. Co do mojej sprzedaży MTZ za 9 tysi to różnica taka, że one od 9 tysi to się zaczynały i na tyle też wyceniłem jego realną wartość, a tu jest antyk w średnim stanie albo bardzo średnim w cenie normalnej przyczepy.
Teraz pomyśl, że miałem propozycję kupić za 9000 igłę, garażowaną i tak dalej. Dalej uważasz, że 7800 za tą to normalne? Dodam ją do ulubionych, ciekawe ile jeszcze będzie stała. 

Opublikowano
47 minut temu, slawek74 napisał:

pług też mósi swoje ważyć by ładnie orać

Żeby ładnie orac nie musi być ciężki.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

@pafnucy Pal Zetora, czepiaj Hassię i owies siać😁

moje pytanie odnosiło się do tego że Ursus maił do marca nie pisać, a napisał. B|

a Zetor u mechanika stoi.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Teraz pisze, że w niedziele i święta nie robi detoksu od AF. Mojego ciapsona też to w lutym nie ominie. Z ciekawości- co Ci w nim robią?

2 minuty temu, pafnucy napisał:

moje pytanie odnosiło się do tego że Ursus maił do marca nie pisać, a napisał. B|

a Zetor u mechanika stoi.

Opublikowano

poprawia co nie wyszło. jakiś czas temu podnośnik robiony i jest gorzej niż jak oddawałem.

Opublikowano
danielursus3p napisał:

47 minut temu, slawek74 napisał:

pług też mósi swoje ważyć by ładnie orać

Żeby ładnie orac nie musi być ciężki.

obrotowy z samego tego że ma podwojnie korpusy już waży a Ty w betonie to jeszcze nie orałeś bo za młodu jestes 😁

Opublikowano

Klika suchych lat było za mojej gospodarki. Właściwie to prawie wszystkie oprócz tego i 2017 roku. Pługiem około tony idzie już w miarę tak jak mówisz beton orać. Przynajmniej ten beton co u mnie występuje 

Klika suchych lat było za mojej gospodarki. Właściwie to prawie wszystkie oprócz tego i 2017 roku. Pługiem około tony idzie już w miarę tak jak mówisz beton orać. Przynajmniej ten beton co u mnie występuje 

Opublikowano (edytowane)

Jak mnie wk***ia takie gadanie bo "ty za młody jesteś żeby wiedzieć to i tamto" 

Sławek ty jesteś za stary na niektóre rzeczy i nikt ci tego nie pisze 😎😎

4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Moim Rabe "beton" orałem w 2019 ciężko było ale wszedł w glebe i orał. W 2015 gdy była susza i miałem 5 uni , pojechałem na gline to ino ściernisko kosił , a lemiesze nowe były...

Na Unię wrzuciłem 150kg i też szło orać 😀

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

Ja bym napisał.. ale jak pojadę do córki to zacznie we mnie dłutami z procy strzelać🙉

Ja bym napisał.. ale jak pojadę do córki to zacznie we mnie dłutami z procy strzelać🙉

Opublikowano
danielursus3p napisał:

tona to już waga nie to co ug co w 6 korpusach tyle nie waży choć są i obrotówki z uni co mają konkretną wagę

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Jak mnie wk***ia takie gadanie bo "ty za młody jesteś żeby wiedzieć to i tamto" 

Sławek ty jesteś za stary na niektóre rzeczy i nikt ci tego nie pisze 😎😎

@slawek74 tato, jadziem z nim?

Jak wy młode nie może ta, to stare muszą za was nadrabiać! 

• Haha 1
Opublikowano

UG to jest w ogóle ewenement. Jak sucho było to tylko UG2 jako tako się orało. Znajomy ma kvernelanda ab100 to bardzo ładnie w suche wchodził. 

2 minuty temu, slawek74 napisał:

tona to już waga nie to co ug co w 6 korpusach tyle nie waży choć są i obrotówki z uni co mają konkretną wagę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v