Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, soltys48 napisał:

tylko się położyłem zaraz pies na mnie wlazł

ostatnio jak mnie połamało, wróciłem do domu, legnąłem się na dywan, i nawet mi nie przeszkadzało że przed chwilą na nim leżał pies...

Opublikowano

Jakieś Wy delikatne przez te germańskie komforty, byle coś i już padają.

My stare zaprawione w telepaniu mamy elasyczne kręgosłupy.

A Wy siedzicie w tych fyndach i ani sprzęgła, ani hamulca nogi nie naduszają i takie siedzenie w bezruchu, a potem przyjdzie coś dzwignąć podnieść to ojojoj boli.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Ja, ja ja, guten bamer  się odezwał , ciekawe co na to te jego kamienie nerkowe :P Rysiu dopisz  nam jak się ma Twoja nadwaga i serducho od nic nierobienia

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano

Od komfortu

Bo siedzą i palcem pstrykaja zamiast pogimnastykować nogi i rece, całe ciało pracuje

Zmienić bieg wcisnąć sprzęgło przyhamować pochylić się zmienić bieg znowu ruszyć nogą sprzęgło i było zdrowie

A teraz siedzi i palcem klik klik i zdrowie pada bo zastane ciało.

A dziszejsze dzieci  co tylko komp widzą to zaraz po podwórku będą się przewracać bo zapomną jak się chodzi.

Do dvpy ta nowoczesność.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Bo siedzą i palcem pstrykaja zamiast pogimnastykować nogi i rece, całe ciało pracuje

Zmienić bieg wcisnąć sprzęgło przyhamować pochylić się zmienić bieg znowu ruszyć nogą sprzęgło i było zdrowie

Dziękuję za te sprzęgło. Jak się cały dzień od 6 rano do 22 słomę zwoziło, to człowiek miał serdecznie dosyć, kolano całą noc bolało. A teraz pstryk pstryk i człowiek nie czuje, że słomę zwoził. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, Pigmei napisał:

Ja, ja ja, guten bamer  się odezwał , ciekawe co na to te jego kamienie nerkowe :P Rysiu dopisz  nam jak się Twoja nadwaga i serducho od nic nierobienia

Ma się dobrze bez leków

A kamienie to rodzinne tak jak i rak.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Do dvpy ta nowoczesność.

Masz rację tylko nikt nie wie dlaczego ruskiem odśnieżałeś podwórko zamiast zdrowo łopatować ten śnieg  xD

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano

kra-mroz, snieg od czasu do czasu.

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Zostanie i pamiętaj z kolejnym razem będzie mocniej bolało

z wlasnego ponad 30 letniego doswiadczenia moge powiedziec ze bedzie bolalo coraz mniej -u mnie tak bylo po paru atakach lumbago, nocach spedzonych na dywanie teraz juz tak nie boli.. 

kregoslup i tak do remontu -predzej niz pozniej, neurochirurg ostatnio potwierdzil ze nie ma co sie spieszyc ale ten czas i tak nadejdzie.

Opublikowano
40 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jakieś Wy delikatne przez te germańskie komforty, byle coś i już padają.

My stare zaprawione w telepaniu mamy elasyczne kręgosłupy.

A Wy siedzicie w tych fyndach i ani sprzęgła, ani hamulca nogi nie naduszają i takie siedzenie w bezruchu, a potem przyjdzie coś dzwignąć podnieść to ojojoj boli.

I kto to pisze, człowiek któremu się zboża z przyczepy zrzucać nie chciało ino kombajnem pod stodołę podjechał i wprost do żmijki sypał 😁 Tera zdjęcia usuną i zgrywa cwaniaka🤣🤣

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, pawel885 napisał:

Nie no to coś zjebane miała. U mnie w trasie łapie 90 a w mieście spada na 70 . W nowych, małych, wysilonych silnikach to dramat podobno 

Pompą z plastikowym wirnikiem siedziała 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Od komfortu

A teraz siedzi i palcem klik klik i zdrowie pada bo zastane ciało.

A dziszejsze dzieci  co tylko komp widzą to zaraz po podwórku będą się przewracać bo zapomną jak się chodzi.

Do dvpy ta nowoczesność.

Srata tata i pierdziata wujo ma zwyrodnienie stawu biodrowego od tego jak Ty to mówisz wciskania sprzęgła tyle co Ty robisz to by ...ujem zrobił bywały czasy że dziennie po 100 razy i więcej wsiadało się do ciągnika weź nie pier... bo mnie rwie

michalcium napisał:

Najgorsze dla kręgosłupa to przeciążanie gdy sie jeszcze rośnie z tego co kiedyś lekarz powiedział także kto robił od dzieciaka to jest jak jest

dokładnie jak piszesz kolega rwał za młodu worki po 70kg a teraz coraz częściej jak idzie to samoczynnie w ziemię patrzy bo ciężko się wyprostować

• Like 3
Opublikowano
gregor1284 napisał:

3 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

Ale że mało ha ma, czy mamutów za dużo

Mało ornego 

Przecież u mnie jest ornego a i łąk do oporu😁 Teraz na poważnie Ile masz ornego? Ile ogonów?

Opublikowano
16 minut temu, tomek222 napisał:

I kto to pisze, człowiek któremu się zboża z przyczepy zrzucać nie chciało ino kombajnem pod stodołę podjechał i wprost do żmijki sypał 😁 Tera zdjęcia usuną i zgrywa cwaniaka🤣🤣

No tak było 

Tak się robi by na darmo mie robić.

IMG_20190718_105729.jpg

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v