Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

zbiorniki yacentego są jako reklama

Podeślij link

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

jak byś tego pare ha w detalu rozprowadził to i owszem ale taką ilością nie ma co sobie ,,d,, zawracać

Aż bym coś napisał ale nie chcę bana wyłapać...

ja tylko szczery jestem i za to mnie nie lubisz....

Opublikowano

wita co? ale ciepło jest. na najbliższe dni też tak nadają. takie trochę niespotykane , jak na styczeń.

Opublikowano
slawek74 napisał:

Sylwekx25 napisał:

To na wsi kobita to tylko gruba kierzona z łapą jak u pudziana musi być?🤔

🤣🤣🤣🤣🤣

No co się śmiejesz 😋 , na wsi to ma być baba na wsi to musi być kawał hamana, na śniadanie pół bohenka chleba ze smalcem , na obiad koszyk kartofli i kanka maślonki a taczkę z gnojem to z okłodkami musi pchać i to taką na żelaznym kółku🙊 Niee , kur*a nawet oczyma wyobraźni nie chce tego widzieć 🙈🙈🙈🙉

• Haha 5
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A idź, ona za wszelką cenę chce utrzymać swój wygląd, babka tylko narzeka, że się popołudniami tłucze u góry, kiedyś włazi na górę a ta pompki i inne ćwiczenia robi żeby wagę utrzymać. Jak ona sama mówi, że waży coś koło 50kg a ma może z 1,6m wzrostu, może ze 1,65. Nie chciałbym takiej.

Wazne żeby w łóżku nie leżała jak kłoda , co ty kobite do roboty chcesz do prac fizycznych czy druga połowicę znaleźć .

Edytowane przez mf362
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

co ty kobite do roboty chcesz do prac fizycznych czy druga połowicę znaleźć .

To pierwsze z elementami drugiego. To ma być ktoś kto to lubi i podziela poglądy. A jak mam się zmieniać i żyć nowocześnie to wolę żyć jak dziad i sam ale tak jak mi pasuje.

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

No co się śmiejesz 😋 , na wsi to ma być baba na wsi to musi być kawał hamana, na śniadanie pół bohenka chleba ze smalcem , na obiad koszyk kartofli i kanka maślonki a taczkę z gnojem to z okłodkami musi pchać i to taką na żelaznym kółku🙊 Niee , kur*a nawet oczyma wyobraźni nie chce tego widzieć 🙈🙈🙈🙉

Hahhaha 👏👏😀

"Mosz źryj🤣"

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To ma być fest kobita, żeby się nie wywaliła z wysiłku po dwóch machnięciach motyką albo wyrwaniu trzech marchewek. Tak jak młoda, parę godzin zbierania ziemniaków i ona umiera potem dwa dni.

Jednym słowem szukasz darmowego parobka 😂🤣 kurde w rodzinnych stronach moich po powrocie ze stolicy zimno, pochmurno. Nic iść trochę pospać bo w nocy nie dala

Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A idź, ona za wszelką cenę chce utrzymać swój wygląd, babka tylko narzeka, że się popołudniami tłucze u góry, kiedyś włazi na górę a ta pompki i inne ćwiczenia robi żeby wagę utrzymać. Jak ona sama mówi, że waży coś koło 50kg a ma może z 1,6m wzrostu, może ze 1,65. Nie chciałbym takiej.

Bo na razie jest wolna, jak by była zajęta to by parę kilo jej przybyło. Zresztą nie wiem ile w tym prawdy ale po wyglądzie matki, można ocenić jaka będzie córka.

10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Handel.

Przecież miałeś kończyć interesy byle tylko dla siebie ? Dla siebie to na tym miejscu uchować ze dwa świniaki na rok, wrzucić w zamrażarkę i gotowe.

8 minut temu, TheraRolnik napisał:

I ? Ja mam niecałe 170cm i 60kg i co ? To znaczy że też nic nie zrobię ?

To znaczy że 2 razy machniesz motyką i się zasapiesz 😛.

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

@chloporobotnik my rezygnujemy z ziemniaków chociaż są wszystkie maszyny do tego bo za dużo roboty z tym chujstwem a ty tu piszesz o ręcznym zbieraniu ? 🙈

Ze 2 czy 3 ary dla siebie to można tylko problemem jest stonka bo albo zbierać albo bawić się z opryskiem.

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

"Mosz źryj🤣"

No tak się mawiało, czasem przy obiedzie jak się człowiek spóźnił. Talerz i "mosz i żryj".

Przed chwilą, dsbh napisał:

Bo na razie jest wolna, jak by była zajęta to by parę kilo jej przybyło. Zresztą nie wiem ile w tym prawdy ale po wyglądzie matki, można ocenić jaka będzie córka.

Matka była porządna kobieta, jakby żyła to by było wszystko inaczej.

1 minutę temu, dsbh napisał:

Przecież miałeś kończyć interesy byle tylko dla siebie ? Dla siebie to na tym miejscu uchować ze dwa świniaki na rok, wrzucić w zamrażarkę i gotowe.

Ale nie skończyłem. A świniny to wcale nie jadam praktycznie.

Opublikowano
radekz200 napisał:

12 minut temu, jarecki napisał:

a ile taka nowa ?

A nie wiem chyba ze 40 netto 

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-10t-hl-6011-d-50-d-55-d-633-CID757-IDxf5N8.html tu pytaj ładne robi i pod zamówienie nie miał jak kupowałem takiej jak chciałem bo bym brał

Opublikowano
5 minut temu, Sylwekx25 napisał:

A weź  bo odzobaczyć się nie da

Opublikowano
slawek74 napisał:

aleś to Sylwuś wymyślił 🤭🤣🤣🤣🤣🤣

Ja ? toć to Pjoter wymyślił ja to tylko wyreżyserowałem 🙊 , i teraz muszę chyba jakąś bajere skręcić z fajnymi pannami bo inaczej to chyba tego nie odzobaczę 🙈

• Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Co dwa chłopy to dwa chłopy na gospodarce

• Haha 4
Opublikowano
51 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Żyję bez tego i nie widzę aby było mi to potrzebne.

Jak byś pożył z kobieta, to napisał byś jak mogłem żyć bez kobiety.

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy napisał:

wita co? ale ciepło jest. na najbliższe dni też tak nadają. takie trochę niespotykane , jak na styczeń.

Było  tak nie raz, tylko zapomniał Ty. 

A nowolatki ktoś piszę bo znowu zapomniałem 🙆‍♂️

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

No. Deszcz kropi i ma padać podobno cały tydzień następny.

6 minut temu, mf362 napisał:

Wazne żeby w łóżku nie leżała jak kłoda , co ty kobite do roboty chcesz do prac fizycznych czy druga połowicę znaleźć .

Z tego co pisze pracownika od rana do wieczora.

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Matka była porządna kobieta, jakby żyła to by było wszystko inaczej.

Chodzi mi o wygląd, wagę jak kto woli. Tak na szybko jakbym pomyślał to się chyba to sprawdza.

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale nie skończyłem. A świniny to wcale nie jadam praktycznie.

Czyli drób też zostaje ? To Ty się jednak zdrowo odżywiasz. Cholesterol Cie nie dopadnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v