Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, sadownik12 napisał:

odważnie 🤔

Czemu?

1 minutę temu, soltys48 napisał:

A ten ode mnie co ma przyjechać?

To będzie czekał jak mnie się syn urodzi 🤔

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

zbiesił siee?

Nie. Wystarczy tej dobroci. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A do dentysty może na jesień pójdę... Na razie nie planuję żadnych wydatków a nieplanowane nikt nie wie czy wyskoczą. W domu na pewno nic nie będę robił, odzienie jest, nawozy i ŚOR są, ropy trzeba by z bańkę w marcu kupić, sadzeniaki są, sam dla siebie to nic nie potrzebuję, no może kompresor kupić i koło lutego coś o kurach i perlikach trzeba by myśleć, o ile się dotrwa🤔

Właśnie! Ty czasem nie miałeś jakiś bardzo wczesnych ziemniaków?

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Ty coś mocniejszego brałeś, że takie pomysły do głowy przychodzą?  

Nie czemu? Trochę o zdrowie muszę zadbać tak na prawdę  ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

@soltys48 Z tymi operacjami na kręgosłup to 50/50

jeden kolega na wiosnę się  operował to chodzi i nie cierpi, ale też do żadnej cięższej roboty się nie nadaje - dobrze, że ma robote przy komputerze

o siłowni może zapomnieć

kolegi matka poszła na operację, coś nie pykło, 3 lata mogła tylko ruszac głową na boki i kilka lat temu zmarła

znajomy szedl  w piatek na operacjie kregoslupa- susze siano we wtorek,patrze okopuje ziemniaki w ogrodku-pytma sie czy lekarz dostal swirusa i odwolali zabieg -a on ze mial cementowanie kregow i lekarz kazal zaraz po operacji sie gimnastykowac.

56 minut temu, jahooo napisał:

Przyjdzie taki czas , że na kibelek nie siądziesz bez pomocy - wtedy nie będzie wyjścia

znam ten bol jak mi majtki spadly na ziemie-dobrze ze glos mam donosny i zona byla w domu. montuje sie specjalna nastawke i balustrady do sciany.

56 minut temu, Pafnucy napisał:

w lokalnym składzie.

a co ja tam wziąłem. paletę saletrzaku w woreczkach.

saletrzak-na bogato, nigdy nie stosowalem za biedny jestem zeby przeplacac 😜

51 minut temu, szymon09875 napisał:

Ojca się na stole chirurg pytał:

Boisz się ? 

No trochę.

No ja też, bo wiesz, od mechanika też auto wyjedzie i się może zepsuć.

Także pocieszył bardzo :o

ja juz lezalem na stole i mialem znieczulenie wziete a lekarz dzwonil z parkingu ze wlasnie dojechal bo korki byly..na dodatek w papieram mialem ze ordynator mnie operowal  a na drugim stole byla babka ktora tak samo twierdzila-nawet za to zaplacila.

30 minut temu, Pafnucy napisał:

nie pocieszy Cię pewno, że ja mam 4 śwagrów i trochę rodziny? 🤔

to tak jak ja,tyle ze 3 nie pije...a 4 rzadko odwiedzam.

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Czemu?

To będzie czekał jak mnie się syn urodzi 🤔

Nie. Wystarczy tej dobroci. 

Bo uważam, że umiar w zupełności wystarcza :). Czasem po robocie wypicie piwa jest super zwieńczeniem dnia. Ale to już wybór każdego z osobna, a jeśli Tobie się uda to szanuje. Bo ja raczej bym nie dał rady.

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Ty czasem nie miałeś jakiś bardzo wczesnych ziemniaków?

Miałem i będę miał na przyszły rok. Carrera się odmiana nazywa. Ze Starej Jastrząbki. Jakby ją posadził w połowie marca i okrył to może i na koniec maja by się nadawała. Ładne, podłużne, żółte ziemniaki. Ale tylko na wczesne, od połowy sierpnia się już robią ciapowate i tak nie smakują. Uprzedzam, drogie są...

Opublikowano
10 minut temu, dsbh napisał:

Napiszę wprost. Cmentarz masz komunalny czy kościelny ? Jeżeli kościelny to się musisz zgłosić do proboszcza. Chyba że się skremujesz i postawisz gdzieś na kominku, to co innego.

To w takim razie jeszcze nie wiesz co to ból i lepiej żebyś go nie poznał.

daj Pan spokój z tą czarną mafią. byłem za mogiły opłacić. grób na 3 osoby ,a ta mi gada że pomnik przekracza wymiar 3 miejsc, ale na 4te za mało. ale płacić za 4 bo jak nie to burzyć pomnik i 50cm w lewo lub prawo i 3 miesiące mam na to. 

700 od miejsca. podwyżka dwa lata temu z 500 i mi pingwin gada że po nowym roku znowu do góry 🙉

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Bo uważam, że umiar w zupełności wystarcza :). Czasem po robocie wypicie piwa jest super zwieńczeniem dnia. Ale to już wybór każdego z osobna, a jeśli Tobie się uda to szanuje. Bo ja raczej bym nie dał rady.

Umiar i owszem. Pełna zgoda. 

1 minutę temu, Leszy napisał:

@danielursus3p śpij więcej, to się może zdrowie poprawi. 

Worek pieniędzy sam się nie zarobi ;)

Opublikowano

Miałem i będę miał na przyszły rok. Carrera się odmiana nazywa. Ze Starej Jastrząbki. Jakby ją posadził w połowie marca i okrył to może i na koniec maja by się nadawała. Ładne, podłużne, żółte ziemniaki. Ale tylko na wczesne, od połowy sierpnia się już robią ciapowate i tak nie smakują. Uprzedzam, drogie są...

Nie masz no z 15 kg sadzeniaka? W ogródki bym sobie posadził zaraz po zejściu śniegu, bo agrowłókniny mam sporo. Szukałem po necie ale nie ma nic bardzo wczesnego dostępnego... A tak jeszcze na początku czerwca by się kukurydzy posiało i króliki miałyby co jeść.

Opublikowano

Jeszcze tylko fajki rzucić by pasowało jak najprędzej. Ale to się raczej nie uda. 

Opublikowano

Nie masz no z 15 kg sadzeniaka? W ogródki bym sobie posadził zaraz po zejściu śniegu, bo agrowłókniny mam sporo. Szukałem po necie ale nie ma nic bardzo wczesnego dostępnego... A tak jeszcze na początku czerwca by się kukurydzy posiało i króliki miałyby co jeść.

Ja nie zostawiam swoich do sadzenia, kupuję zawsze kwalifikat. Mam worek 25kg zamówiony na najwcześniejsze, potem jak zwykle Denar a na późne Vineta i kawałek Tajfuna. Odmiana lokalnie nie dostępna, wszystko stamtąd znajomy targa dla siebie i jak ktoś chce to też weźmie. Resztę odmian kupowałem pod nosem ale tej nigdzie nie ma. Żebyś we wrześniu pisał to miałem trochę drobnych ale teraz są w skrzyni ze wszystkimi drobnymi innych odmian dla kur.

Opublikowano

Jeszcze tylko fajki rzucić by pasowało jak najprędzej. Ale to się raczej nie uda. 

próbowałeś z desmoxanem?

Opublikowano

A, no to od umiarkowanego spożywania %%, zdecydowanie wolałbym skupić się na rzuceniu dymka

Opublikowano

Ja nie zostawiam swoich do sadzenia, kupuję zawsze kwalifikat. Mam worek 25kg zamówiony na najwcześniejsze, potem jak zwykle Denar a na późne Vineta i kawałek Tajfuna. Odmiana lokalnie nie dostępna, wszystko stamtąd znajomy targa dla siebie i jak ktoś chce to też weźmie. Resztę odmian kupowałem pod nosem ale tej nigdzie nie ma. Żebyś we wrześniu pisał to miałem trochę drobnych ale teraz są w skrzyni ze wszystkimi drobnymi innych odmian dla kur.

A no to nic, będę szukał dalej. Ale coś takiego bym sobie posadził. CIekawe czy wyjdzie to w moich warunkach 🤔. Ojciec sadził pod włóknine wczesne, ale to zawsze w połowie czerwca dopiero kopał..

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Ojciec wszystko próbował a i tak 2 paczki palił. 

Bo to wszystko od głowy zależy. Ja paliłem 4 lata i rzuciłem tak o, z dnia na dzień. Skutków ubocznych brak. A o ile lżej się oddycha...

Opublikowano
HF86 napisał:

daj Pan spokój z tą czarną mafią. byłem za mogiły opłacić. grób na 3 osoby ,a ta mi gada że pomnik przekracza wymiar 3 miejsc, ale na 4te za mało. ale płacić za 4 bo jak nie to burzyć pomnik i 50cm w lewo lub prawo i 3 miesiące mam na to.  700 od miejsca. podwyżka dwa lata temu z 500 i mi pingwin gada że po nowym roku znowu do góry 🙉

W Augustowie tez z miarką lata i co do cm musi sie zgadzać 🙊🤦‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

próbowałeś z desmoxanem?

Z Johnem walkerem też idzie rzucić. podstawa to dużo, dużo 🤮🤢i zapartosci potem 🤭

Opublikowano

Ojciec sadził pod włóknine wczesne, ale to zawsze w połowie czerwca dopiero kopał..

Ja zasadniczo rzadko kiedy zaczynam wcześniej... Choć chciałbym w 2022 zasadzić kilka krzaków w tunelu na próbę jak najwcześniej a typowo wczesne też chciałbym sadzić wcześniej niż ostatnie dni marca.

Kurła, ojciec nie chce gorzały... To może jakieś piwerko i film...

https://www.cda.pl/video/831935471

Kurła, jak dożyję to za 50 lat widzę siebie jako odzwierciedlenie dwóch głównych bohaterów...

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Nie uda się bo już z góry zakładasz, że nie wyjdzie. Ja rzuciłem po tym jak dostałem jakiegoś kołatania serca czy coś i do czasu wizyty u kardiologa postanowiłem przestać palić. No i tak już pozostało :P. A serce okazało się zdrowe jak dzwon, po prostu wystarczyło wrzucić na luz i przestać się wszystkim przejmować. Do tego jakieś tabletki na uspokojenie i elegancko :D

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

próbowałeś z desmoxanem?

Pewnie. Nie pomogło. 

4 minuty temu, sadownik12 napisał:

A, no to od umiarkowanego spożywania %%, zdecydowanie wolałbym skupić się na rzuceniu dymka

8 rok to chujstwo kotłuje.  Jak mało nerwowy dzień to 5 fajek mi starczy jak bardziej to dwie paki

Opublikowano
2 minuty temu, sadownik12 napisał:

Nie uda się bo już z góry zakładasz, że nie wyjdzie. Ja rzuciłem po tym jak dostałem jakiegoś kołatania serca czy coś i do czasu wizyty u kardiologa postanowiłem przestać palić. No i tak już pozostało :P. A serce okazało się zdrowe jak dzwon, po prostu wystarczyło wrzucić na luz i przestać się wszystkim przejmować. Do tego jakieś tabletki na uspokojenie i elegancko :D

To pewnie masz rację z tym że zakładam że się nie uda 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v