Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, jahooo napisał:

Co tam handlowałes w sołtysowych stronach ? i pewnie jeszcze bez jego wiedzy ??

Pogrzebu raczej też, na szczęście

To wszystko zaległe tematy, a soltysowe strony to i moje :)

28 minut temu, TheraRolnik napisał:

Długo zeszło ? 

Mi przerejestrowanie łałdi zajęło 30 minut 🙊 

15 minut, została jedna tablica ale nie zrobi bo robią do 14...

26 minut temu, bratrolnika napisał:

kiedyś rejestrowałem Berlingo, które między gościem z DR a mną miało 8 umów K/S, ale się kobita w okienku dziwiła

To i tak 4011 kiedyś ojciec kupił. W środku jeszcze kilku umów brakowało no i trzeba było jechać do pierwszego właściciela i z nim umowę zrobic... Nie wiem jak ale jakoś to ogarnęła babka w US 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
19 minut temu, Łolek napisał:

O żyjesz po wizycie szwagierki 

A idź pan w pidu z takimi ludźmi. 😡

Zapowiadają się szumnie że będą a jak przychodzi co do czego to ani widu ani słychu 🤷‍♂️ tak więc z recenzją muszę jeszcze poczekać. 😫

Opublikowano
15 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pany elektryki czy można zrobić tak żeby z jednego zasilania dać taki "trójnik" i zrobić żeby były 2 włączniki i 2 żarówki niezależne od siebie. Będzie to działać? Jak by co to na elektryce się prawie nie znam 🙊

IMG_20211228_134903.jpg

Przecież dajesz włącznik podwójny  [dwa przyciski] ,taki jakich masz co najmniej kilka ,lub 2 oddzielne jak masz na rysunku na przykład ,a i bieguny możesz nawet odwrotnie i też będzie działać

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, PRIMO napisał:

A idź pan w pidu z takimi ludźmi. 😡

Zapowiadają się szumnie że będą a jak przychodzi co do czego to ani widu ani słychu 🤷‍♂️ tak więc z recenzją muszę jeszcze poczekać. 😫

Przemek przepisz się do mojej rodziny my z bratem jak zdrowi to się ćwiartkom nie zadowalamy a stoły duże to się pomieścimy 😁

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

Przecież dajesz włącznik podwójny  [dwa przyciski] ,taki jakich masz co najmniej kilka ,lub 2 oddzielne jak masz na rysunku na przykład ,a i bieguny możesz nawet odwrotnie i też będzie działać

Lepiej dać na prądzie wyłącznik. W razie awarii prąd nie pizgnie 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

To i tak 4011 kiedyś ojciec kupił. W środku jeszcze kilku umów brakowało no i trzeba było jechać do pierwszego właściciela i z nim umowę zrobic... Nie wiem jak ale jakoś to ogarnęła babka w US 

kiedyś tak kupiłem Mondeo, że była jedna umowa między tym z dowodu, a tym co mi sprzedał, i zamiast oryginał dał mi gość ksero tej umowy

ja do wydziału a trep w okienku mówi że musi być oryginał

wyszedłem, dzwonię do gościa niech mi przysyła oryginał, ten mówi że musi poszukać ale że ok

15 minut później oddzwania i mówi: weź se pan tą umowę przepisz, będzie najszybciej

Opublikowano

Kużwa u mnie taka matematyka że wcześniej  to prąd ,czy neutralny to obojętnie jakimi kolorami był puszczany ,a że częsc instalacji po garażach z ostatniej komuny [co się załatwiło ,to na ścianę kładło] ,to muszę sukcesywnie aluminiowe wywalać,bo złączki żelazne ciężko dostępne ,a miedż z aluminium połączyć to na niedługo . I za każdym razem trzeba ,, na piechotę'' dochodzić .

Opublikowano
35 minut temu, kizak napisał:

W moim przypadku kosz byc w oddzielne włączniki 

31 minut temu, szymon09875 napisał:

Lepiej dać na prądzie wyłącznik. W razie awarii prąd nie pizgnie 

Spokojnie to będzie wszystko na 12V więc nie zabije choć ja też zawsze wolę dać włącznik na prądzie niż na masie 

Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał:

Za pomocą odpowiedniego oprogramowania można włamać się do obcego komputera i uruchomić kamerę w komputerze. Z zaklejeniem kamery to nie taki zły pomysł.

@Agrest za bardzo je przyzwyczajasz według mnie.

Może on chce jak saszka zjeść je?

Kurde jaki wiatr.

Opublikowano

ale zimno. dobrze że ten czeski wynalazek zakrzesal. teraz to w nowym roku dostawa paszy. 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Powiedzcie mi , opasom to da radę raz na dzień dać żreć? Do tej pory dawałem dwa razy.

też już na raz dziennie znowu wróciłem. trochę w skarmianie mocznika się bawiłem, ale to już sensu nie ma. 

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Powiedzcie mi , opasom to da radę raz na dzień dać żreć? Do tej pory dawałem dwa razy.

Zależy jak duże masz koryta. U mnie tak jak teraz to dostają 3 razy dziennie a jak w żniwa to 2 razy dziennie i czubate koryta że nie zdążą zjeść do drugiego zadawania 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

strzelam że pomogło zdjęcie co ostatnio wrzucałem z sanek, tam była nazwa stacji PKP

No wlasnie nie. Jedynie tylko ten screen z trady do wieliczki.

Tak z ciekawostek to na fb chyba Adama @stempos1980 tez znalazlem, tez tylko po dwoch informacjach, jego imieniu i to ze ma cos wspólnego z papryką😀

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

No wlasnie nie. Jedynie tylko ten screen z trady do wieliczki.

Tak z ciekawostek to na fb chyba Adama @stempos1980 tez znalazlem, tez tylko po dwoch informacjach, jego imieniu i to ze ma cos wspólnego z papryką😀

Jak tyś to zrobił? Wpisałeś; Adam, papryka? 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Zależy jak duże masz koryta. U mnie tak jak teraz to dostają 3 razy dziennie a jak w żniwa to 2 razy dziennie i czubate koryta że nie zdążą zjeść do drugiego zadawania 

U mnie w korycie taczką jeżdżę to mogę i na 3 dni nawalić żarła. Od nowego roku spróbuję dawać raz dziennie. @Bananek ty co trzy dni dajesz? Nie grzeje się im żarcie?

Edytowane przez 6465
Opublikowano

nie grzeje się żarcie na trzeci dzień w ogóle. wystarczy tylko pilnować żeby drugiego dnia się skończyło 😂

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Mój sąsiad daje raz na 2dni @6465 . Belę wrzuca do zagrody wody wleje osypki i gotowe

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Ile czasu Ci zajęło te grzebanie po mapie?  

Moze ze 2 minuty

2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Jak tyś to zrobił? Wpisałeś; Adam, papryka? 

Nie,no co Ty. To byloby bez sensu. Ale tez w miare szybko namierzylem,o ile to on.

Trzeba isc do rogacizny na pół godziny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v