Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Taa, za ostatni egzemplarz u dilera🤭

Bo pewno na letnim paliwu 

26 minut temu, Karol6130 napisał:

@radekz200

Zobacz co pewien dostawca Ryk dał śwagrowi pod choinkę 😜

IMG_20211227_141245.jpg

Ty to musisz mu tą siostrę dobrze obrabiać że take cóś ci dał 

Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

A na jakich to podzespołach ?

Na jutro 0 i deszcz zapowiadają :o aktualnie -10

Typowy chinol,produkowane w chinach,ale.w niemczech maja magazyn z częściami zamiennymi,niby dostep jest bez problemowy bo w Polsce mają interesy z tvl. No ale moze lepiej sie za zachodnią uzywką rozejrzeć. Juz mi sie nie chce 3p z turem na linke robic,a moze to trzeba bedzie dostawiac cielakow(jak z SG nie wyjdzie), to taka ładowarka byłaby idealna.

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Aż tak źle to nie jest , pod zwykłym młotem też puszcza ale trzeba się natłuc... Kiedyś jak były małe pryzmy to się okrywało ręcznie łopatami i też zimą był problem z odkuciem. Nie jest tak jak na piachu ,że pukniesz i się całe tafle odrzucają

Sprzedam Ci piachu do okrywania 🙊

Opublikowano
37 minut temu, Belaruss820 napisał:

Typowy chinol,produkowane w chinach,ale.w niemczech maja magazyn z częściami zamiennymi,niby dostep jest bez problemowy bo w Polsce mają interesy z tvl. No ale moze lepiej sie za zachodnią uzywką rozejrzeć. Juz mi sie nie chce 3p z turem na linke robic,a moze to trzeba bedzie dostawiac cielakow(jak z SG nie wyjdzie), to taka ładowarka byłaby idealna.

No to już musisz sam policzyć czy Ci się to kalkuluje i ile usprawni pracę, bo ceny nie małe na te sprzęty. 

Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał:

Który któremu?🤔

Sławek śwagrowi😜

54 minuty temu, Łolek napisał:

Ty to musisz mu tą siostrę dobrze obrabiać że take cóś ci dał 

Nawet nie znam tej kobity

Opublikowano

kuwa, ale zimno. zanim pryzmy odkrył to broda zaszroniala 😂

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mamuty obrobione?

-8, nakarmione, pozamykane, fajrant. Może by parę ramek zbić na przyszły sezon🤔

Joci, gospodyni poszła doić. Muszę przygotować kilka rzeczy na jutro 🤷‍♂️

1 minutę temu, HF86 napisał:

kuwa, ale zimno. zanim pryzmy odkrył to broda zaszroniala 😂

Sporzej było odkrywać to i ciepło by było 🤷‍♂️

Opublikowano

A ja tam się dziś obijał cały dzień. Jak leniuch🙂 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Joci, gospodyni poszła doić. Muszę przygotować kilka rzeczy na jutro 🤷‍♂️

Sporzej było odkrywać to i ciepło by było 🤷‍♂️

A na polski to jak by to było?

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Na 100%, do tego włoskim

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v