Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rano z 5 cm śniegu od 10 pada deszcz prawie cały się roztopił 

Klienci co chwilę jeszcze ze trzy godziny roboty i fajrant 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie zaczynam, na wigilię zawołają pewnie koło 16, z 40 minut i po wszystkim. Ziemniaki uparowane, zadane, zamknąć potem wszystko, nakarmić, potem nakarmić siebie i będzie można coś o spaniu myśleć🤔

Napięty grafik :/

• Haha 2
Opublikowano
Ursus932 napisał:

49 minut temu, TheraRolnik napisał:

Nie wiesz po co ? Po to samo co ty Zetora 😉 żeby mieć na co narzekać, na spalanie już płakałeś a poczekaj jak zaczną się remonty wtedy będziesz płakać 

Do Zetora nie są jakieś kosmicznie drogie części

Kiedyś widziałem głowicę do 8111 za 7 tys także no ten🙊😝

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie zaczynam, na wigilię zawołają pewnie koło 16, z 40 minut i po wszystkim. Ziemniaki uparowane, zadane, zamknąć potem wszystko, nakarmić, potem nakarmić siebie i będzie można coś o spaniu myśleć🤔

Ja tam paszowóz jałówkom i bykom wysypałem to pewnie im na 5 dni starczy 😛 dla krow dzisiaj wysypany i namieszany na 2 dni także kręcenie na swieta odłożone 😛 aby wydoić i żadnych porodów nie było 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Napięty grafik :/

jak branie jaka 🤭🙊😁

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Do puki tu będę to będę Ci przypominał kto Cię na to namówił 😉

Panie Przemysławie, nie ta pora na PUKANIE🤭

Opublikowano
19 minut temu, stempos1980 napisał:

Ile nie wzeszło?  

Młody ulepił ☃️  

IMG_20211224_131313.jpg

Garnek mu załóż na głowę, bo tak mu coś brakuje.

10 minut temu, radekz200 napisał:

Kiedy zaczynacie świętować? 😛

Cały czas ale do kuchni wolę nie wchodzić :).

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie lubię świąt ze względu na kolejki w sklepach, sprzątania i całe to zamieszanie i tylko tyle ale jak się Ciebie czasami czyta to ręce opadają.

Opublikowano

Jeśli już mowa o wagach. Co polecacie do ważenia big bagów. Nie za miliony. 

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Nie lubię świąt ze względu na kolejki w sklepach, sprzątania i całe to zamieszanie i tylko tyle ale jak się Ciebie czasami czyta to ręce opadają.

Lubię samotność tak jak i Seniorowa wnuczka, ona sobie też u góry siedzi a na dół to tylko schodzi śniadanie, obiad i kolację zrobić, chyba, że do roboty ją wygonią. Dla mnie jest to po prostu zawsze sztuczne, życzenia te same co roku, które nic nie wnoszą, tej całej "magii" według niektórych to od dziecka nie czułem.

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

jaja

,,chłop w chałupie jak wrzód na d*pie,, 😉

Ja tam samochód sprzątam, zaraz za traktur się wezmę. Pjerdole do chałupy nie wchodzę do póki nie zawołają.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Lubię samotność tak jak i Seniorowa wnuczka, ona sobie też u góry siedzi a na dół to tylko schodzi śniadanie, obiad i kolację zrobić, chyba, że do roboty ją wygonią. Dla mnie jest to po prostu zawsze sztuczne, życzenia te same co roku, które nic nie wnoszą, tej całej "magii" według niektórych to od dziecka nie czułem.

Widzisz jaka to bratnia dusza?. ;) 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Ale i wiele rzeczy mi w niej nie odpowiada... 

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Wystarczy przed wigilią się ulotnić 🙊

Wszystko pięknie ale gdzie pojadę... Przecież nie będę na darmo paliwa przepalał i jeździł bez celu.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Leszy napisał:

Ale i wiele rzeczy mi w niej nie odpowiada... 

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Wystarczy przed wigilią się ulotnić 🙊

Wszystko pięknie ale gdzie pojadę... Przecież nie będę na darmo paliwa przepalał i jeździł bez celu.

Do tej wnuczki , niech przyjmie samotnego wędrowca w wigilię jak tradycja mówi 😉

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, radekz200 napisał:

Kiedy zaczynacie świętować? 😛

W poniedziałek 😉😁

U mnie o 15 bo młodzieży się rozjeżdża do swoich pięknych potem dojenie i do rana święto 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Czyli jednak coś was łączy :). Życzenia to mi się nigdy nie spełniają i zawsze stosuje skrócona wersję, czyli wszystkiego najlepszego, tym się akurat nie przejmuję 😛. Musisz się przełamać zanim będzie za późno, wyjdź wieczorem popatrz inaczej na świat.

Opublikowano
danielursus3p napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

jaja

,,chłop w chałupie jak wrzód na d*pie,, 😉

Ja tam samochód sprzątam, zaraz za traktur się wezmę. Pjerdole do chałupy nie wchodzę do póki nie zawołają.

A byś poszedł co w garnkach pomieszać😋🙊

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v