Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Pafnucy napisał:

masz tańszy? taki 2,5.

2.9? Z szerszego łatwiej węższy zrobić 

10 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ja kupiłem firmy  Metanga , zrobiony nawet solidnie , póki co zrobiłem nim ponad 30 ha i nic się nie urwało 🙊

To jak w przypadku siuntki. Jak dwa lata po remoncie przechodziła to znaczy że dobry fachowiec i części 🙊

Opublikowano
4 godziny temu, Ursus932 napisał:

Kuźwa jakby tego było mało klient dzwonił że przyjedzie po 0,5 tony pszenicy a tu ledwo łaże i jeszcze workować , ważyć 😒 , ale 500 zł wpadnie 

Szanuj się chłopie.

W hurcie ładuję pszenicę po 1348, pszenżyto po 1209, jęczmień 113,4zł

13 minut temu, Ursus932 napisał:

Robiłeś , i co Ci wyszło ?? 

No masz dwie kreski, znaczy pozytywny, w ciąży🤭

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Gdzie zamawiałeś ? 

W sklepie mięsnym 😉

Moje maszyny muszą być drogie dlatego że ludzie mają wtedy zaszczyt mnie poznać  a to kosztuje

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Szanuj się chłopie.

I już zaczołeś rodzic słonia bo trąbę już od dawna widać🤭 

A tak na poważnie to co teraz? Kwarantanna samoistna bez wiedzy sanepidu?

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Chłopy jak wam wychodzi kosztowo korzystanie z hydroforu uwzględniając zakup hydroforu, w porównaniu do wody z wodociągu? 

Jak jeszcze u tesciow mieszkałem to był hydrofor, a potem podłączyliśmy wodociąg, sam rachunek za prąd od razu mniejszy o jakieś 100-150zl/2m-ce, wody za tyle nie wypijesz 

Fakt przy hydroforze pompa była słaba i długo musiał chodzić żeby dobić ciśnienie

1 godzinę temu, Kallina86 napisał:

Ale ja lubię zimno.

O, taka by mi się przydała, a nie jak ta moja wieczna zmarzlina, ja już w domu w samych majtkach chodzę bo gorąco a moja chodzi i mówi że zimno

49 minut temu, Andpol napisał:

Jak podłączyli wodę z wodociągu to wcale nie używałem z hydroforu aż pompa zardzewiała i wypierniczyłem ją razem z hydroforem

To tak u u nas na wsi było. Jakoś w 95 albo 96r wodociąg podłączyli, to z wodociągu szło na dom, a hydrofor na oborę, ale można było zaworami puścić całość ze studni albo całość z wodociągu. Za jakiś czas silnik w hydroforze szlag trafił, to się odkręciło wodociąg na oborę a ojciec miał zawieźć silnik do naprawy. I tak wyszło że ten silnik do tej pory nie naprawiony

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Agrest napisał:

Szanuj się chłopie.

U mnie jeden skup 1300 drugi 1310 , i po tyle sprzedaje , to są wszystko stali klienci od lat 

A skąd mam wiedzieć jak jeszcze nigdy w ciąży nie byłem 🤭

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Jak jeszcze u tesciow mieszkałem to był hydrofor, a potem podłączyliśmy wodociąg, sam rachunek za prąd od razu mniejszy o jakieś 100-150zl/2m-ce, wody za tyle nie wypijesz 

Fakt przy hydroforze pompa była słaba i długo musiał chodzić żeby dobić ciśnienie

O, taka by mi się przydała, a nie jak ta moja wieczna zmarzlina, ja już w domu w samych majtkach chodzę bo gorąco a moja chodzi i mówi że zimno

To tak u u nas na wsi było. Jakoś w 95 albo 96r wodociąg podłączyli, to z wodociągu szło na dom, a hydrofor na oborę, ale można było zaworami puścić całość ze studni albo całość z wodociągu. Za jakiś czas silnik w hydroforze szlag trafił, to się odkręciło wodociąg na oborę a ojciec miał zawieźć silnik do naprawy. I tak wyszło że ten silnik do tej pory nie naprawiony

Twoja kobita jest bardzo ciepło lubna

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

W sklepie mięsnym 😉

Moje maszyny muszą być drogie dlatego że ludzie mają wtedy zaszczyt mnie poznać  a to kosztuje

No dobrze że mnie to ominęło 🙂

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Ja nie, ale mamuty mogą spróbować wypić 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

ja już w domu w samych majtkach chodzę

Po tym wpisie powinieneś dostać urzędowy zakaz wrzucania prywatnych zdjęć z twojego domu. 😉 Choć z drugiej strony coś kręcisz, bo przecież byliśmy u ciebie i wyglądało to zupełnie inaczej.

Opublikowano

3 minuty temu, Bananek napisał:

Po tym wpisie powinieneś dostać urzędowy zakaz wrzucania prywatnych zdjęć z twojego domu. 😉 Choć z drugiej strony coś kręcisz, bo przecież byliśmy u ciebie i wyglądało to zupełnie inaczej.

Czyli chodził ubrany a ona🤪 ?.,Nie wierzę 😐

Opublikowano
8 minut temu, mf362 napisał:

Twoja kobita jest bardzo ciepło lubna

A skąd ty wiesz takie rzeczy??? 

Chcesz mi coś powiedzieć???

7 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja nie, ale mamuty mogą spróbować wypić 

Prąd też kosztuje

5 minut temu, Bananek napisał:

A bo wtedy akurat nie było w piecu rozpalone

Opublikowano
15 minut temu, stempos1980 napisał:

A tak na poważnie to co teraz? Kwarantanna samoistna bez wiedzy sanepidu?

No siedzieliśmy w chacie. Nawet listonosza nie wpuszczaliśmy😁

Opublikowano

No to będzie zerowy vat na żywność? 

Czyli będziemy mieli taniej bo żywność to raczej z tego powodu to nie stanieje. 

A najprędzej wszystko zostanie po staremu, tylko dzielne państwo nie będzie miało tego vat. 

Oj będą opowiadać o tym procederze 😂

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

@Ursus932dawaj pohandlujem 

16401745047131936583184563995120.jpg

Uuu, ładnie utrzymany, pewnie będziesz z 6,5- 7tys za komplet wołał😐😁

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

No to będzie zerowy vat na żywność? 

Czyli będziemy mieli taniej bo żywność to raczej z tego powodu to nie stanieje. 

A najprędzej wszystko zostanie po staremu, tylko dzielne państwo nie będzie miało tego vat. 

Oj będą opowiadać o tym procederze 😂

Czyli producent rolny i tak dostanie po d*pie a w sklepach drożyzna 

Opublikowano
kizak napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

Czyli chodził ubrany a ona🤪 ?.,Nie wierzę 😐

On chodził ubrany, a ona wcale nie chodziła. Jeszcze inaczej.

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v