Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, stempos1980 napisał:

Jablka mają to do siebie że po nim czujesz się jak by cię rozsadzało jak żołądek nie zwyczajny jabłek.

Wczoraj jadłem inne i dobre były a tego to wziąłem że dwa gryzy i dałem się na spokój 

Opublikowano
23 minuty temu, soltys48 napisał:

trzeba było wcześniej ich w krowim gooownie nie maczać

Dziwne macie tam sposoby podawania jabłek, dziękuję za radę. 

15 minut temu, HF86 napisał:

z mojego eko sadu mogę śmiało jeść. stare odmiany, może nie piękne, może gdzieś i robak się pozywi, ale smakują i pachną. 

A te ze sklepu to raczej mało ze zdrowiem mają wspólnego. z resztą jak każdy produkt wysokowydajny

Robak byle czego nie poruszy 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz przynajmniej w moich stronach to częściej wypadki niż ogień. Za dzieciństwa to inaczej wyli, wypadków tak nie było to jak syrena zawyła raz to ćwiczenia, jak dwa to woda, jak trzy to ogień. Teraz na wszystko wyją po 3x.

1 minutę temu, Leszy napisał:

Strażaków to do wszystkiego wołają. Nawet aby wisielca z drzewa ściągnąć. 

3 razy to zawsze wyjazd alarmowy, kiedyś dwa razy to się na zbiórkę wyło ale teraz gdy każdy ma tel przy d*pie to raczej rzadko kiedy się stosuje bo jak ludzie usłyszą syrenę to zaraz poruszenie na wiosce😅. A jeden dłuugi sygnał to też z dawniejszych czasów jak był pogrzeb strażaka i wyprowadzali ciało z domu.

Opublikowano

🙋‍♂️

7 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

3 razy to zawsze wyjazd alarmowy, kiedyś dwa razy to się na zbiórkę wyło ale teraz gdy każdy ma tel przy d*pie to raczej rzadko kiedy się stosuje bo jak ludzie usłyszą syrenę to zaraz poruszenie na wiosce😅. A jeden dłuugi sygnał to też z dawniejszych czasów jak był pogrzeb strażaka i wyprowadzali ciało z domu.

To u nas inaczej. Myślałem ze wszedzie jednakowo

Opublikowano

Raz dlugi pozar we wsi, krotki i dlugi gdzies dalej, trzy krótkie zbiórka. Prz pogrzebach kiedys tak tylko lekko rozpedzana syrena i tak w kolo. Dosc taki smutny sygnal wychodzi. Z tym ze teraz tych wyprowadzeń przez wies nie ma to i takiego sygnalu brak

Opublikowano

Dobry. -1 trochę śniegu spadło i piździ jak w kieleckim. Nie wiem jak do byków się ubrać.

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

aaaùuuuu aauuuuuu 😁😜

Krowa na nogę Ci stanęła? 

Tak mi sie przypomnialo, ze kiedys ktoś też pisał ze inaczej wyja u nich

Opublikowano
Bananek napisał:

superfarmer02 napisał:

Pan Okaznatury 🤔?

Nie, to nie łon. 😉

oke 👌😉

szymon09875 napisał:

57 minut temu, superfarmer02 napisał:

weźcie chłopaki bo się spesze 🙈🙊😊

weźcie chłopaki bo się spesze 🙈🙊😊

I ode mnie masz ;)

dzięki, ty lepiej na FB zajrzyj

6465 napisał:

@superfarmer02 ty ten twój tłuk to w krzakach by sobie poradził? Może by my spróbowali.🤔

ta kosiarka sadownicza? wątpię, przy wyższej i grubej trawie zaczyna stawać tam jest taki patent że noże są na łańcuszkach i one się lubią owijać na twardszej trawie

• Thanks 1
Opublikowano

U mnie codziennie umawia się z gołębiami na poranne loty😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Raz dlugi pozar we wsi, krotki i dlugi gdzies dalej, trzy krótkie zbiórka. Prz pogrzebach kiedys tak tylko lekko rozpedzana syrena i tak w kolo. Dosc taki smutny sygnal wychodzi. Z tym ze teraz tych wyprowadzeń przez wies nie ma to i takiego sygnalu brak

U nas długi sygnał alarm, trzy krótkie zbiórka. Jak strażaka w ostatnią drogę prowadzą to z kościoła koło remizy na cmentarz przechodzi się. To syrena wyje jak przechodzi koło remizy i jak wpuszczają do grobu .

Opublikowano
22 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Coś się szybko ochładza już -0.2°, a na oknie mżawka

Dobrze źe dziś nie trza nigdzie jechać.

A skąd wiesz że nigdzie? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v