Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Jak ty już takie rzeczy planujesz, to ja jednak leksa @Agrest zapisze 🤣🤣🤣 

A na co mu to? dużo pszenicy w tym nie przewiezie, haka też pewnie nie ma to jak skrzyniopalety z porzeczkami ciagac 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Daniel, jeszcze jedna rzecz mi się przypomniła , w takim mf-ie wom załącza się tylko tą dźwignią u góry na prawym panelu?

Tak. Zmiana obrotów wom to roznie jedne miały też w kabinie, a inne z tylu obok wałka taki fiutek wystaje i się przełącza tym w górę lub w dół. Nie pamiętam jak jest na 1000 a jak 540 bo ja tylko 540 używam. 

Ogólnie zajrzyj w kable czy nie mostkowane, polbieg i jak ma to AB to i na to warto spojrzeć no i hamulce przede wszystkim. Resztę to będziesz wiedział na co patrzeć. 

1 minutę temu, HF86 napisał:

A na co mu to? dużo pszenicy w tym nie przewiezie, haka też pewnie nie ma to jak skrzyniopalety z porzeczkami ciagac 🤔

To nie jest auto do takich rzeczy. Całe życie polonezem jeździć? Życie jest zbyt krótkie i zbyt kruche żeby sobie wszystkiego odmawiać. 

Opublikowano
35 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

@dsbh Zresztą jeśli o dziadach mowa- Gregor dziad z Kurpii, @HF86 z Mazur bodajże, ja dziad z Małopolski. Wszędzie są tacy.

29 minut temu, Bananek napisał:

Jest jeszcze z Podlasia. 😉

20 minut temu, gregor1284 napisał:

On mnie nazwał starym dziadem, a ja całkiem młody 

Wita co ? Idzie się pogubić w tym wszystkim. Chociaż można też dojść do wniosku, że na rolnictwie nie da się zarobić i trzeba zmienić zawód.

30 minut temu, Bananek napisał:

A ja obejrzałem ten Najmro i powiem tak: sciezka dźwiękowa uratowała ten film.

Czyli w skrócie szału ni ma, d*py nie urywa. Ostatnio obejrzałem Psy 3 i do tej pory nie wiem o co w tym filmie chodziło. Wolę poczekać ten rok, dwa do premiery w tv i zobaczyć dopiero czy to można oglądać czy nie. Botoks oglądałem całe 5 minut i dałem sobie spokój na przykład.

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

to co ten Batman najebany, że tyle razy wstawał?

15 razy oglądał jeden i ten sam film dzisiaj:ph34r:.

Opublikowano
34 minuty temu, Bananek napisał:

Jest jeszcze z Podlasia. 😉

Ot widzisz, zapomniałem.

33 minuty temu, Agrest napisał:

Wprowadzacie w błąd, posługujecie się fałszywą tożsamością. Wykorzystujecie dziada, a w świetle prawa:🤭

KK Art. 190a. [Uporczywe nękanie. Kradzież tożsamości]
§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej.
§ 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

A kto powiedział, że dziad musi być jeden🤔

30 minut temu, szymon09875 napisał:

Są i takie co z domu nie chcą się ruszać ;)

U mnie się nie doczeka, bo wesela nie planuje. 

A Tobie obce pojęcie żart, sarkazm itp ?

Ale z tą, która wokół mnie się kiedyś kręciła tak by to wyglądało. 

9 minut temu, HF86 napisał:

O

i tu mnie zaimponowalas. 

Kobieta mądra i myśląca.

Opublikowano

Piątek, w sklepie:
- Proszę 8 litrów Wyborowej, dwie skrzynki piwa i 50 prezerwatyw.
- Czy ja mogę o coś zapytać? - nieśmiało odzywa się ekspedientka.
- Proszę bardzo.
- Zabierze mnie pan z sobą 

Każdy sposób jest dobry na poderwanie kobiety.

Opublikowano
13 minut temu, danielursus3p napisał:

Jak ty już takie rzeczy planujesz, to ja jednak leksa @Agrest zapisze 🤣🤣🤣 

Agrest tego jednego leksa w te a we w tę nawet nie zauważy, a ja będę Ciebie do końca życia miło wspominać xD 

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, robert55555 napisał:

Piątek, w sklepie:
- Proszę 8 litrów Wyborowej, dwie skrzynki piwa i 50 prezerwatyw.
- Czy ja mogę o coś zapytać? - nieśmiało odzywa się ekspedientka.
- Proszę bardzo.
- Zabierze mnie pan z sobą 

Gorzała i piwa owszem ale prezerwatywy to mi nie potrzebne🤔 To na alkohol żadna nie poleci.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Gorzała i piwa owszem ale prezerwatywy to mi nie potrzebne

Czemu nie? zawsze możesz wlać do jednej piwo ,do drugiej gorzałę i na choince powiesić.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Jest który tu brukarz. Wiela tera kosztuje położenie 1m²kostki brukowej. 

Z 80 netto to może bym pomyślał czy zageszczarke na przyczepę ładować na jakieś chodniki i ciasne podwórka. 

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Agrest tego jednego leksa w te a we w tę nawet nie zauważy, a ja będę Ciebie do końca życia miło wspominać xD 

Aż czkawki w grobie chłopina dostanie🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Kallina86 napisał:

Twardo grasz 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Z 80 netto to może bym pomyślał czy zageszczarke na przyczepę ładować na jakieś chodniki i ciasne podwórka. 

Za samą robotę z korytowaniem i na gotowo?

Opublikowano

chłodzenie szklaneczki? no fajne

a co tam za winkla wygląda?

2 minuty temu, radekz200 napisał:

zoba jaki bajer

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To znaczy ja % chętnie ale takich ilości to kurna nie kupowałem w życiu na raz🤔

Kiedyś musi być ten 1raz. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v