Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

Wyglądają na oryginalne bo to w nowych autach ale zero myślenia ,z tyłu świateł brak i weź walnij w takiego skoro nie widziałeś to czyja wina.

Coraz mocniej rozważam zakup kamerki do auta. Ostatnio jełop w kałdi mnie na stłuczkę usiłował naciągnąć.

• Like 1
Opublikowano

Ale mi ryj spuchł po wczorajszym usuwaniu 7 i 8 🦷. A boli jak cholera. W nocy musiałem przeciwbólowe wziąć, i coś czuję, ze dziś znów nie będzie spane. A nu jeho. Na co mi to było.

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Ale mi ryj spuchł po wczorajszym usuwaniu 7 i 8 🦷. A boli jak cholera. W nocy musiałem przeciwbólowe wziąć, i coś czuję, ze dziś znów nie będzie spane. A nu jeho. Na co mi to było.

jakiś delikutaśny jesteś...

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Długo przed ślubem i po? Tak z ciekawości pytam. 

8 przed A dwa po. A nie 3.

Edytowane przez HF86
Opublikowano

Zapowiadają się mroźne święta i może nawet białe.

Oby wróciła normalność.

Na wigilię -10.

W wigilię jasno to w stodole ciasno😁👍

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Zapowiadają się mroźne święta i może nawet białe.

Oby wróciła normalność.

Na wigilię -10.

W wigilię jasno to w stodole ciasno😁👍

Lepsze to niż ciapa, jaka jest teraz. Albo niech jest cały rok ciepło albo niech przymrozi faktycznie, z dwojga złego to już wolę tą zimę zamiast chlapy, choć jej nie wołam, do świąt niech ciepło jest w miarę i niech kury niosą... Od 23 mogą sobie z tydzień odpoczynku zrobić...

Opublikowano

To bida zajrzy przez okno, chyba że i okna nie ma to bida z głodu zdechnie🤣

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

Trzeba było zastosować.

Na ławce siedzi para zakochanych. Chłopak mówi do dziewczyny:
- Ojej jak mnie oczko boli.
Na to ona go pocałowała. On znowu:
- Oj jak mnie usta bolą.
Ona znów go pocałowała. A stary dziadek z ławki obok:
- Pani! A prostatę to pani też leczy?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Lepsze to niż ciapa, jaka jest teraz. Albo niech jest cały rok ciepło albo niech przymrozi faktycznie, z dwojga złego to już wolę tą zimę zamiast chlapy, choć jej nie wołam, do świąt niech ciepło jest w miarę i niech kury niosą... Od 23 mogą sobie z tydzień odpoczynku zrobić...

takie zapotrzebowanie na jaja?

Opublikowano

Piotrek jaką masz najlepsza i najgorsza nieśność? Mógłbyś napisać %?

Opublikowano
Przed chwilą, robert55555 napisał:

Piotrek jaką masz najlepsza i najgorsza nieśność? Mógłbyś napisać %?

W tym sezonie rekord to było około 80%, najsłabszy dzień to jakieś 45%. Teraz cały czas jest jakieś 55%. Więcej nie wymagam.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

W tym sezonie rekord to było około 80%, najsłabszy dzień to jakieś 45%. Teraz cały czas jest jakieś 55%. Więcej nie wymagam.

Dzięki. Jak pamiętam to masz Rosę.

Opublikowano

lat panie Gregor. ale tam to rodzinna tradycja 😂

4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A chcesz kupić ? 🙊 Bo niedługo wszystkie krowy jadą na steki 😅

W ogóle przyszłość bez hodowli?

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

@radekz200będzie dobrze nie bój nic

@PRIMOpatrz jak domyta 

IMG_20211216_155837.jpg

No i git. 👍🏼

Dzięki Marek przesyłka dotarła. 

20211216_172910.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, robert55555 napisał:

Dzięki. Jak pamiętam to masz Rosę.

Nie w 100% ale w jakiś 80 tak. W lutym gdzieś, bliżej wiosny, jak mi się chlewek zwolni a to nastąpi najprawdopodobniej jeszcze przed końcem roku muszę znów kilka dokupić młodych na zmianę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v