Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

temu u mnie żadnego zięcia nie będzie. sam część przepuszcze na głupoty na starość, co zostanie to córka przejmie. I to rozdzielność ma być .puki zgodnie to sobie poradzą A jak źle to nikt nie będzie na córki się dorabial. 

U mnie całe szczęście pojawił się następca 😁

Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

pamiętam, dla ciebie 16 do Forda, dla innego kolegi 16 do Mazdy

może do wiosny coś się trafi

oj kusisz...

a weź no je pomierz, ile po zewnątrz kół, i jakie zdjęcia zapodaj

transport w cenie??? (nie śpieszy mi się-wczoraj dopiero pomalowałem te felgi co mi ostatnio przywiozłeś)

Jutro może podjadę bo nie mam tego u siebie jeszcze. 

Transport to się może gdzieś ogarnie po drodze ;)

Opublikowano
6 minut temu, debrzyna napisał:

Niczym on dorośnie to Ty roztrwonisz gospodarke ☺️

Nie roztwonie, zmodernizuje bardziej i powieksze 

3 minuty temu, DANDYS napisał:

a Grzesiu ma potomka?

Nie

Opublikowano

Nie szwargotajcie na ojców jakby nie oni to guzik byście mieli wogole by was nie było. Pod nosem każdy coś tam powie ale tak publicznie do obcych. Wstyd

Opublikowano
24 minuty temu, jahooo napisał:

mój ojciec miał 3ha po swoim ojcu  plus 1ha , który dostał od swojego dziadka, stare budynki i jedną krowę, od tego zaczynał, wszystkie budynki pobudował sam, maszyny kupił, ale do swoich następców się nie wtrąca

Ja mam teścia o takim charakterze jak przepisał mówi robota po swojemu ja wam pomogę, bo teściowa to zaraza tfu od początku służbowo z nią 

Jak coś mam robić czy kupić i tak z nim zagadam czy dobrze będzie co myśli to dziadek zadowolony ze hej 

@6465Tomek jak tam zakup zrobiony, bo ja już lżejszy troszkę jestem 

Opublikowano
Łolek napisał:

24 minuty temu, jahooo napisał:

mój ojciec miał 3ha po swoim ojcu  plus 1ha , który dostał od swojego dziadka, stare budynki i jedną krowę, od tego zaczynał, wszystkie budynki pobudował sam, maszyny kupił, ale do swoich następców się nie wtrąca

Ja mam teścia o takim charakterze jak przepisał mówi robota po swojemu ja wam pomogę, bo teściowa to zaraza tfu od początku służbowo z nią 

Jak coś mam robić czy kupić i tak z nim zagadam czy dobrze będzie co myśli to dziadek zadowolony ze hej 

@6465Tomek jak tam zakup zrobiony, bo ja już lżejszy troszkę jestem 

Dobre podejście.

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

@6465 

To ja mam podobnie z wujkiem. Jak ojciec zmarł, to wujek sporo nam pomagał (z tego co wiem to dupe trochę też obrobił, ale to swoją drogą). W domu generalnie tam mają cały czas stan wojennynz synem. No ale ciotka tak kiedyś opowiada, że jak coś zajezdzam spytać, czy jak jeździliśmy szukać maszyn to że cały zadowolony chodził, że po radę przychodziłem. Taki charakter starszych ludzi. Zresztą sam po sobie widzę, że im człowiek starszy tym i podejście się zmienia. 

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Radek na dziki to trzeba linkę taką że 4mm i 380 podłączyć 🤭 

Ile kilo na dobę masz teraz spalanie pelletu

A drut nie może być? 😛 nie mam pojęcia ale przez 24 h poszło pewnie 3 worki tylko temperatura z 22 wzrosła na 24 😛 

Dodam ze wczesniej na tydzień szło 5 Worków a grzało się do 21 😛 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v