Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Wolność słowa jest , a nie jakiś Wielkopolanin będzie mi zakazywać 🤭 

Nie położę się bo oprzątam 🤷‍♂️

Ten to lubuskie

Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

Ty jak zielonkę dajesz to w takie coś zainwestuj, u nas kilku ma i bardzo chwalą. https://youtu.be/LIg_KMqs878

Tomek u nas też niektórzy mają i za***iste  , @slawek74 o tym wspomniał , ale kupuj następnego rupcia i w garażu miejsca brak a wydać kasę żeby gniło 

Opublikowano
Ursus932 napisał:

12 minut temu, DANDYS napisał:

idź się połóż i przestań już swe mądrości prawić

Wolność słowa jest , a nie jakiś Wielkopolanin będzie mi zakazywać 🤭 

Nie położę się bo oprzątam 🤷‍♂️

a czy ja Ci zakazuje, nie każdy ma zetora żeby się obrobil w terminie 😉zach-pomorskiego jestem ;)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, soltys48 napisał:

@DANDYSnie z Wlkp

5 minut temu, 6465 napisał:

Ten to lubuskie

No to się wszystko wyjaśniło 😊

W Wielkopolsce przecież takie złe ludzie nie są 😛

4 minuty temu, DANDYS napisał:

a czy ja Ci zakazuje, nie każdy ma zetora żeby się obrobil w terminie 😉zach-pomorskiego jestem ;)

To prawie Niemcy 🤭

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
9 godzin temu, 6465 napisał:

Jak pioter pszczelarz, nie reformowany 😁

A dziękuję, traktuję to jako pozytyw.

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

O tej porze orki🙆🏻‍♂️

W październiku się orze.

Oj Rysiek, Rysiek... Kukurydzę to u nas do końca listopada kosili, dzisiaj trzech wyjechało orać. Trzeba by dziś sprawdzić czy i u mnie już zaorane czy jeszcze nie🤔

31 minut temu, Ursus932 napisał:

Kto w adwencie orze temu i saletra po trzy tysiące w plonie nie pomoże

:ph34r:

Kolejny co w zabobony i gusła wierzy.

-5 prawie po 5, zachmurzone, wiatr ze wschodu, już jakiś wypadek chyba był, syreny na remizie wyły...

Opublikowano (edytowane)

Najlepsza rasa krów 🤩

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
51 minut temu, Bananek napisał:

Na szczęście jestem nie na bieżąco. Całkowicie nie oglądam tv, ani nie słucham radia. Zrobiłem sobie taki detox w adwencie. Polecam.

Michał ja już z rok nie oglądałem wiadomości ani faktów szkoda nerw 

Tyle co czasem w internecie zerknę zdrowszy jestem 

28 minut temu, Ursus932 napisał:

Najlepsza rasa krów 🤩

IMG20211208080108.jpg

To zależy do czego ale ogólnie 👍

Opublikowano
11 godzin temu, Strongman napisał:

kto nauczony roboty to dla niego zawsze jest dużo roboty i do nie przerobienia czy mrozy czy upał a są tacy co im więcej nie trzeba

Roboty nie przerobisz kapusty nie przekwasisz a baby nie przeruc*asz.

Rano w Warszawie -7 termometr pokazywał

17 minut temu, Bananek napisał:

Arkusz płyty OSB w lokalnym budowlanym 349 zł. Kto da więcej? 🙉🥴🤦🤬😠😡🤮😱

Krowiarz i narzeka

Opublikowano
Bananek napisał:

Na olx wejdź i w Rajgrodzie ogłasza się ktoś 22mm po 170zł brutto 2.5m x 1.25m 👀

Opublikowano
Ursus932 napisał:

17 minut temu, 6465 napisał:

Ty jak zielonkę dajesz to w takie coś zainwestuj, u nas kilku ma i bardzo chwalą. https://youtu.be/LIg_KMqs878

Tomek u nas też niektórzy mają i za***iste  , @slawek74 o tym wspomniał , ale kupuj następnego rupcia i w garażu miejsca brak a wydać kasę żeby gniło 

w ten sposób to Ty daleko nie dojdziesz 🤦‍♂️ woziłem kiedyś prasą trawę ''ale to nic nie da '' nie warto jak by był ścinacz trochę lepiej ale musi być do tego człowiek bo to też obowiązek

• Like 1
Opublikowano
kris91 napisał:

Bananek napisał:

Na olx wejdź i w Rajgrodzie ogłasza się ktoś 22mm po 170zł brutto 2.5m x 1.25m 👀

Widziałem.

W Białymstoku ma ścinki. Mi mogą być pod płytę gk w łazience.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v