Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, Ursus932 napisał:

Wywrotka jak coś , ale d732 cenią to i u Ciebie też pewnie cena🙂, a tamta d44 na moją kieszeń , bo ten rok już na inwestycje wykorzystany na maxa 

U nas już się z tych kaczek wyprzedają, bo pod zbiornik z kombajnu trzeba dwie podstawiać. Jak coś będę wiedział to dam znać.

Opublikowano
24 minuty temu, Karol6130 napisał:

Taka sama jak w u Ciebie. 

Bosch na sterowniku, sterownik niestety lubi się psuć, dużo drgań, różne temperatury i wilgoć

To nic powyżej 2004r nie znajdziesz bardziej prostego jeśli chodzi o silnik. A dla komfortu pracy w tych ciągnikach warto zaryzykować. Ja się o tym przekonałem. I jak za swojego dałem 106tys. To teraz by mi było szkoda oddać go za 120 brutto.

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, Ursus932 napisał:

Widzę prawie koło mojej chałupy jechałeś 🙂

panie Marek kotów też mam brak , tylko jeden się ostał 😉

Ten po prawej wielki to kocica ?🤭

To krzyżówka pieso koto mop 

Dostałeś num 

Jednego kota mogę Ci sprezentować 

Opublikowano
31 minut temu, 6465 napisał:

To nic powyżej 2004r nie znajdziesz bardziej prostego jeśli chodzi o silnik. A dla komfortu pracy w tych ciągnikach warto zaryzykować. Ja się o tym przekonałem. I jak za swojego dałem 106tys. To teraz by mi było szkoda oddać go za 120 brutto.

Poprzednia seria jest na pompie mechanicznej, ta pompa też do najlepszych nie należała. 

Dwóch mechaników radzi iść w stronę 6280 z 2002-2003 r. 

Mechaniczne ciągniki z dobrą instalacją elektryczną.

Reno ares też ma sterownik pompy, tylko to można przerobić na zwykłą pompę. 

Ogólnie biorę pod uwagę tylko 3 marki

Massey ferguson 

John deere 

Renault 

Opublikowano
6465 napisał:

3 minuty temu, pawel885 napisał:

po co Ci tyle toy toy ?

Bo on blisko energilandii to jak kolejka ludzi stoi to im wypożycza 😁

O, jeszcze kupa drogi do niego od zatora.

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

@6465 Te d732 fajne ale wąskie i wywrotne. Znajomy tak chcial w miejscu zawrocić. Tu jeszcze nawozy tanie były

received_997293380428100.jpeg

received_997293490428089.jpeg

Z hlka moja tak zawracał sąsiad z nawozem, tyle że jemu tylko się zabujała i wróciła na koła(big bagi spadły) 

Opublikowano
20 minut temu, 6465 napisał:

Bo on blisko energilandii to jak kolejka ludzi stoi to im wypożycza 😁

Kolejka ludzi koło mnie się jeszcze nie ustawia ale jeździ ich koło mnie sporo. Widać to po rejestracjach i pasażerach.

2 minuty temu, Bananek napisał:

Trawers bliżej.

On chyba najbliżej.

Opublikowano
6465 napisał:

24 minuty temu, Karol6130 napisał:

Taka sama jak w u Ciebie. 

Bosch na sterowniku, sterownik niestety lubi się psuć, dużo drgań, różne temperatury i wilgoć

Ty na wat ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v