Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał:

Z kwitem wywrot 6k

Marek , a tam rama taka zimno gięta była ? Widziałem ją ale szukam takiej z hutniczą 

Opublikowano

@Łolek no nie było mnie widocznie wtedy na forum 🤷‍♂️ 

k**wa teraz to nie wiem czy dalej będe Ciebie lubił ...

A mam dobry bimber gruszkowy z własnego sadu ,a tak to nie będzie 🤳 litkupu 

Opublikowano
kris91 napisał:

bratrolnika napisał:

Na żywo @Bananek jest inny, normalnie do rany przyłóż

Może po prostu bał się Ciebie 👀🙊🙊🙊

Tak było.

Kurła, znowu wirusówka w domu. Dziadków męczy. A ja dziś wpadł do biedry 20kg cwiartek z kurczaka zakupił do wędzenia, filtry u mechaniora pomieniał, do ogrzewania parę rzeczy dokupił. Zaraz pójść futer uzupełnić i można się brać za leżing. 😉 Wszak dziś wolna sobota.

Opublikowano
radekz200 napisał:

3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ubywa powoli

Bym wpadł i chwila i zaorane 😛

FFEDB932-2A1B-4AF5-A4F1-D90FEA000A70.jpeg

Jakiś baran po pooranym przejechał. Jak ja nie cierpię jak ktoś (albo ja) tak slady zostawia na zaoranym.

Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

Jakiś baran po pooranym przejechał. Jak ja nie cierpię jak ktoś (albo ja) tak slady zostawia na zaoranym.

Nie zawsze się da nie zostawić śladu.

A jeździć po sąsiadach polu też niewolno a szczególnie jaj zboża rosną

Opublikowano
stempos1980 napisał:

10 minut temu, Bananek napisał:

Nie zawsze się da nie zostawić śladu.

A jeździć po sąsiadach polu też niewolno a szczególnie jaj zboża rosną

Tu wygląda jakby go z bruzdy wyrzuciło. Nieraz tak u mnie wywali przodem. Potem się tylko wqrwiam jak to na polu widzę. Tak mam.

radekz200 napisał:

Banan idź zrob to samo co Pafnucy bo mam cię dość 😛

Znaczy się kupić mfa? A na co mnie ta bieda?

Opublikowano
20 minut temu, Karol6130 napisał:

Tak

zaburzenia hormonów u takich jalowek powodują często super przyrosty. kiedyś trochę tego się przerabialo. towar tani bo nikt parki nie chciał A dla mnie było  lubię to 🙃

Opublikowano
31 minut temu, Bananek napisał:

To byśmy się nie dogadali 🙊 bo ja najpierw wszystko orze później pług przestawiam i jeżdżę po wszystkich polach bruzdy zawalać 

Opublikowano

jak to Bananek nie chciał podpaść się 🤔 

chory był?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v