Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale pizdzi. I boto znowu wszędzie. trzeba kotłownię uzupełnić w drewno eko .

Opublikowano
13 godzin temu, Uziu92 napisał:

tak, ten.

Widziałem maszynę. Zewnętrznie wygląda dobrze, jak to na czarnym ryski przy klamkach trochę są, wydaję się lakier w oryginale. W środku widać przetarcia lakieru na panelu od radia i sterowaniu nawiewem, siedzenie też ładne. Hamulce tarcze klocki nowe, silnik nie wiem nie było gościa, o pochodzenie nie było kogo zapytać. Jak chcesz możesz obejrzeć tragedii nie ma.

Opublikowano

ja uczciwie sprzedałem auto - opisałem, co robione, co NIE robione, co zepsute do naprawienia

za dwa miesiące baba dzwoni z pretensjami, że skrzynię zajechała i sprzęgło

mówię, że informowałem, że sprzegło jest od nowości, a auto ma ponad 300 tys km przebiegu - temat się skończył

Opublikowano
9 minut temu, PAN88 napisał:

A znasz uczciwego chłopa jak sprzedaje cokolwiek? Bo ja nie. 

Obrażasz mnie. Zawsze mówię co w jakim stanie.

Vw tourana sprzedałem po wymianie sprzęgła i dwumasu, powiedziałem gdzie był bity i co było robione. Zawieszenie oryginał , na dojechaniu. A klient fajans jakich mało.

Powiedział że w czyjeś roboty nie wierzy więc nie uznaje sprzęgła i dwumasu.

Zapłacił, nawet nie testował, auto dostarczyłem pod adres.

Po miesiącu wpada z gębą bo go oszukałem. Przy 200km/h trzęsie i przy hamowaniu drży. Musiał amortyzatory i tarcze hamulcowe wymienić.

Zjebałem gościa to zmienił ton rozmowy, no i na koniec jednak przyznał że stan był zgodny z tym co mówiłem.

Od sąsiada potem dowiedziałem się że to kat na auta. Jeździł do Norwegii  i nie miał problemu na rozgrzanych tarczach wp***dolic się w zaspy śniegu czy na myjni lać po nich wodą. A potem , panie tarcze hamulcowe krzywe.

Kilka lat jeździłem i auto nigdy nie zawiodło. On w pół roku 3 turbiny zajeździł.

Po roku auto sprzedał a teraz widzę non stop jeździ u 3 właściciela .

Opublikowano (edytowane)

16384452906635544579196746806159.jpg

Przenieś do galerii

spacer.png

Przenieś do galerii

1 godzinę temu, PAN88 napisał:

A znasz uczciwego chłopa jak sprzedaje cokolwiek? Bo ja nie. 

Siebie  jak mam coś niezbyt to sprzedaje handlarzowi za mniejsze pieniądze bo jak mam robić na sztukę to wolę wcale i zawsze w rozmowie nie upiększam tylko podaje stan faktycznyy, a że sprzęty przeważnie doszykowane to i wstydzić się nie ma czego 

Ile można za taką przyczepę wołać 

Sanok D44 ładowność 3,5 t

16384452906635544579196746806159.jpg

Przenieś do galerii

16384472606928054192512916440435.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
5 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Dwa samochody na tych samych tablicach ta cr-v i mondeo

To nawet nie są tablice rejestracyjne. 

5 godzin temu, Bananek napisał:

To zes go ostro obuł, ze po sądach ciąga. 😉

Stoi w jednym komisie to przekładają z auta do auta. Co w tym dziwnego?

To nie są tablice rejestracyjne. 

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

co to?ile tego na hektar? I za ile?

1 minutę temu, radekz200 napisał:

Tomuś Abyś tylko za dużo agencji nie pokazał 😂

Radziu to wszystko legalnie, toz to poferment z biogazu. Teraz daje 20000l/ha powtórka wiosną na zaorane i 🌽

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v