Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Wspólnie nie. Po kolei dzieciaczki. Potem już każdy osobiście. Ale to dobry pomysł na adwent.

Podobno jak dzieci widzą jak ojciec się modli to bardzo duże prawdopodobieństwo że zachowają wiarę. Mój ojciec się modlił,nieraz wspólnie i ja mimo różnych sporych perypetii życiowych zachowałem wiarę mimo wszystko.

Opublikowano

ale jajca wpadli animalsy do ludzi że psy źle są traktowane i zajebali im jednego, 🤣🤣🤣i się czepili dlaczego krowy nie są w oborze, 🤣zaraz pewnie i po krowy przyjadą 🤣🤣

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

ale jajca wpadli animalsy do ludzi że psy źle są traktowane i za***ali im jednego, 🤣🤣🤣i się czepili dlaczego krowy nie są w oborze, 🤣zaraz pewnie i po krowy przyjadą 🤣🤣

Ktoś życzliwy podpowiedział pewnie

Opublikowano
akooo napisał:

Podobno jak dzieci widzą jak ojciec się modli to bardzo duże prawdopodobieństwo że zachowają wiarę. Mój ojciec się modlił,nieraz wspólnie i ja mimo różnych sporych perypetii życiowych zachowałem wiarę mimo wszystko.

Tradycją w moim domu od zawsze było wspólne odmawianie różańca przez cały październik. W okresie świątecznym wspólnie śpiewamy kolędy, w maju odprawiamy tzw majowe.... Taka to rodzinka. A Bananek klęczy przed figurą, a diabła ma za skórą... 😉

Opublikowano
30 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

@Ursus932 I faktycznie byłeś u p. Andrzeja R. na Północnej?

Jak Ci się wieś nasza spodobała? 

E tam , jestem z moją u rodziny 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, 6465 napisał:

@Bananek i @akooo wy po drugiej stronie to będziecie grać w pierwszej lidze. Ja to żebym choć mógł za wami ręczniki nosić 😔

Daj spokój. Kto to wie co tam będzie. Nie wiadomo kto będzie tam więcej warty. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
24 minuty temu, DANDYS napisał:

ale jajca wpadli animalsy do ludzi że psy źle są traktowane i za***ali im jednego, 🤣🤣🤣i się czepili dlaczego krowy nie są w oborze, 🤣zaraz pewnie i po krowy przyjadą 🤣🤣

I odrazu do uboini, i szybki przelew na konto fundacji. 

Dobry biznes

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, 6465 napisał:

@Bananek i @akooo wy po drugiej stronie to będziecie grać w pierwszej lidze. Ja to żebym choć mógł za wami ręczniki nosić 😔

Co ty gadasz.  Praktyki religijne swoją drogą a postępowanie w życiu swoją. Dużo pracy jeszcze mnie czeka,całe życie to wędrówka i ciągłe wzloty i upadki.  Ostatni będą pierwszymi.  Hehe ale dzięki za miłe słowo.

25 minut temu, Bananek napisał:

Tradycją w moim domu od zawsze było wspólne odmawianie różańca przez cały październik. W okresie świątecznym wspólnie śpiewamy kolędy, w maju odprawiamy tzw majowe.... Taka to rodzinka. A Bananek klęczy przed figurą, a diabła ma za skórą... 😉

Lepiej klęczeć przed figurą niż przed mamoną. Większe szanse na poprawę ;)

Opublikowano

nauka z Pisma Świętego to jedno, a nauka głoszona przez episkopat to zazwyczaj zupełnie coś innego

wystarczy poczytać, jak kolejni papieże zmienili  tekst 10 przykazań, aby czerpać kasę z tego, czego one zakazywały

Opublikowano

Zima na całego śnieg sypie dobrze że już po robocie na dziś jestem można poleżeć do rana 

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

@Agrest jaki masz dach na hali ? Z płyty warstwowej czy goła blacha ?

Blacha T55 0,7mm z filcem

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Bananek napisał:

Daj spokój. Kto to wie co tam będzie. Nie wiadomo kto będzie tam więcej warty. 

Tam wszyscy równi.😇

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano
16 minut temu, Agrest napisał:

Blacha T55 0,7mm z filcem

Nie skrapla się nic?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v