Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Uczniowie mówisz, że mali teraz? Nie wiem szczerze mówiąc.

Nie ,jak człek ponownie zaszedł po coś do szkoły ,to wszystko jakieś takie male 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Gościu pisze piosenki bez "fajerwerków" a są takie życiowe że chce się tego słuchać 

Kwestia gustu.

1 minutę temu, kizak napisał:

Nie ,jak człek ponownie zaszedł po coś do szkoły ,to wszystko jakieś takie male 

Nie wiem, ja po zakończeniu edukacji w podstawówce i gimnazjum potem już ani w jednym ani w drugim budynku nie byłem.

Opublikowano
18 minut temu, kizak napisał:

Nie to tak się wydaje  ,to młodzież coraz wyższa😐 

A mi się wręcz wydaje, że młodzież szkolna coraz niższa. Byłem w zeszłym roku u brata w technikum to sam kurdupel na korytarzu był. I te buźki jakieś takie dziecięce 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, donweter1989 napisał:

A mi się wręcz wydaje, że młodzież szkolna coraz niższa. Byłem w zeszłym roku u brata w technikum to sam kurdupel na korytarzu był. I te buźki jakieś takie dziecięce 🤔

I tu masz rację.

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Gościu pisze piosenki bez "fajerwerków" a są takie życiowe że chce się tego słuchać 

Verbe kurna słucha, toć depresji dostać można od tych piosenek 🙆‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, donweter1989 napisał:

Pamiętam jak pojechałem ze zdjęciami ze studniówki do panny z którą na nią poszedłem. Oglądamy sobie z jej dziadkami a dziadek mówi tak- K*rwa ja myślałem, że jakieś fajne jałówy będą a to same krowy... Wszystko zmalowane i zakonserwowane jak Lenin w mauzoleum.

• Haha 6
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Pamiętam jak pojechałem ze zdjęciami ze studniówki do panny z którą na nią poszedłem. Oglądamy sobie z jej dziadkami a dziadek mówi tak- K*rwa ja myślałem, że jakieś fajne jałówy będą a to same krowy... Wszystko zmalowane i zakonserwowane jak Lenin w mauzoleum.

I tu się z chłopem zgadzam. Młode dziewuchy, a wymalowane jak diabeł. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, donweter1989 napisał:

I tu się z chłopem zgadzam. Młode dziewuchy, a wymalowane jak diabeł. 

To znaczy określenie "jałówy" w jego żargonie wzięło się z czego innego. Pochodzi z kilkumorgowej gospodarki z Jodłowej. Jest najmłodszy z rodzeństwa. Jak miał z 15 lat to poszli z kolegami na jakąś zabawę. Chcieli wziąć jeszcze jego brata, który już wówczas miał żonę no to jakże samemu mu iść? To powiedział żonie, prawdziwej gospodyni, że w sąsiedniej wsi jest fajna jałówka do kupienia i idzie z Kaziem oglądać wieczorem. Poszli, pobawili się, w nocy wraca chłop podpity a żona się pyta- "I jak?" A on na to- "Helka, jakie tam były jałówy...". 

Mi się to nie podobało jak jasny pieron. Fryzy, lakiery uje muje dzikie węże...

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, donweter1989 napisał:

Masz tu coś imprezowego z moich dobrych lat. Teraz imprezowy czas to jak znalazł.

Nie lubię takich nut tak samo jest z filmami, zamiast pitbulla czy podobnego wolę obejrzeć np. "Planeta Singli" albo "Śniadanie do łóżka"

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Nie lubię takich nut tak samo jest z filmami, zamiast pitbulla czy podobnego wolę obejrzeć np. "Planeta Singli" albo "Śniadanie do łóżka"

Spoko. Ja teraz bardziej rockowy niż klubowy. Są gusta i guściki.

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A cycki nie zaczynają ci rosnąć przypadkiem??? I okresu nie dostałeś???

• Haha 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v