Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, HF86 napisał:

I myślisz że Cię dopuszczą, lub Ci odpowie? to cwany komunistyczny wyjadacz. 

zapytaj go czemu dobry wójt ma odejść po 2 kadencjach A oni dożywotnio przy korycie z immunitetem. 

W takich sytuacjach potrafię być dwulicowy. Zorganizuj mi jaka legitymację z pzpru 🙊

38 minut temu, Andpol napisał:

Gdzie ten deszcz od tygodnia pier**lą o nim a tu nic dalej susza.

Toć pada 

Opublikowano

szczelna ta kana? do jutra jeszcze na gwarancji. także streszczaj się. 

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

szczelna ta kana? do jutra jeszcze na gwarancji. także streszczaj się. 

Bezczelna. Trochę przez uszczelkę ucieka duch. 

radekz200 napisał:

7 minut temu, Bananek napisał:

@radekz200 jaka dysza jest w tej twojej bielarce? 

Nie wiem jakaś standardowa 😛 bo za jakaś inna to chcieli 100 zł 

Mógłbyś cyknąć fotkę?

Opublikowano
48 minut temu, szymon09875 napisał:

Codziennie prawie :)

Tak, już otwarta cała. Robią S5 jeszcze w stronę Świecia 

Zawsze mi mówili żeby ze Szczecina to przez Gorzów do a2 i przez Poznań do domu. A ja to sobie lubiłem s10 do Bydgoszczy Torunia na a1 i do domu. Nocą kiedyś wracałem to między Stargardem a Kaliszem pomorskim  sarenki się pasły i dziki ryły rów między droga a lasem. A tam te 100km/h się pędziło. Aby patrzyłem czy te zwierzaki się nie spłoszą.

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Chyba tylna Skiba za bardzo prze na ścianę bo ci bruzdę mocno szarpie 

Możliwe , zapinam i do przodu   😊

Opublikowano
38 minut temu, jahooo napisał:

Moja ulubiona droga to Warszawa - Sierpc - Rypin - Grudziądz, same zamki krzyżackie po drodze

A moja od piersi przez pępek i dalej w dół i tam po drodze też różne zamki można napotkać 😜

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Tak patrząc z góry na to twoje radło to wygląda tak jak by za drugą Skiba było ugięte to już orać dobrze nie będzie

To jest pług , 2 +1 nie jest ugięte tylko wspawane wzmocnienie 

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

a ile smaków i zapachów :D

Tak mi się jakoś pomyślało 

3 minuty temu, Ursus932 napisał:

To jest pług , 2 +1 nie jest ugięte tylko wspawane wzmocnienie 

Ło to już nie będzie dobrze orac mus sprzedać i kupić nówke 

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Tak mi się jakoś pomyślało 

Ło to już nie będzie dobrze orac mus sprzedać i kupić nówke 

No mus , jakiego awemak by kupić , albo używkę Unia tur 

3 minuty temu, stempos1980 napisał:

To nigdy niema prawa dobrze orać.

A bo Ty Adam to masz nie wiadomo jakieś wymagania 🙆‍♂️

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

No mus , jakiego awemak by kupić , albo używkę Unia tur 

A bo Ty Adam to masz nie wiadomo jakieś wymagania 🙆‍♂️

Marcin to nie są wymagania tylko sam wiesz że dokładając samemu Skibę to już nie ustawisz tak jak fabrycznie by było 

Od awemaka i Bometa to ty się trzymaj z daleka

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Idealna pogoda na wożenie nawozów naturalnych. Pjoter kurla jak umyjesz to okna w chałupie to przyjedz szyby w ciągniku umyjesz. Takie brudne ze przez nie morawieckiego widać 🙊

Takie brudne że ch*ja widać 😱😱

• Like 1
Opublikowano

Kurde, dzisiaj zimno, wietrznie i mokro a nad rzekę przyjechała ekipa wycinać brzegi i oczyszczać. Ręcznie bo sprzęt nie mógł wjechać. Aż mnie dreszcze biorą jak widzę jak oni się tam taplają.  

Opublikowano
21 minut temu, stempos1980 napisał:

Marcin to nie są wymagania tylko sam wiesz że dokładając samemu Skibę to już nie ustawisz tak jak fabrycznie by było 

Od awemaka i Bometa to ty się trzymaj z daleka

No wiem , ale narazie takim się orze 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, PawelS napisał:

@Rolnik1973 Rysiu całe zboże wysprzedałeś i teraz pieniądze w Lidlu wydajesz ? Po ile i co poszło bo widzę tylko 300kg pszenicy masz w ogłoszeniu

Nie wszystko, pszenżyto po 950  jęvzmień ozimy po 900 , pszenicę po 1000i owies po 650.

Został jęczmień jary z 10 t ale to na wiosnę jak przezimują ozime, bo jak nie to sie przesieje cześć jeczmieniemi zostawiłem tak po tonie owsa, pszenicy jarej i ozimej, i jeczmienia ozimego gdyby wymarzlo.

Potem co pozostaje to już na wiosne ogłoszę.

Bedzie pewnie droższe ale to takie magazynowanie na przyczepach i wchlewie to nie na zimę. Czasem lepiej deko taniej a nie zmarnować jak zawilgotnieje.

Edytowane przez Rolnik1973
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v