Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jednak te pogrzeby, to wzruszające są. kurna łza się człowiekowi w oku zakręciła.    46 lat, to tak za wcześnie... za wcześnie...

Opublikowano

właściwe podejście. może nie jedna wspomina że lepszego nima 😄

z tą bielarka to się pewnie więcej urobisz jak oszczędzisz. pewnie w czwartek będzie jakaś promocyja na jarmarku. 

Opublikowano
HF86 napisał:

właściwe podejście. może nie jedna wspomina że lepszego nima 😄

z tą bielarka to się pewnie więcej urobisz jak oszczędzisz. pewnie w czwartek będzie jakaś promocyja na jarmarku. 

O, bedziesz?

Numer mi swój wyślij to się zdzwonimy na rynku.

No i tę konewke mi przywieziesz.

Opublikowano (edytowane)

moje inna firma, ale pewno podobna jakość wszystkie. ciepłe, lekkie , w miarę wytrzymałe. no wiadomo, łatwiej uszkodzić mechanicznie, bo jednak pianka , to nie guma. ja jednak nie zamienił bym na gumowe.

a nie , to też EWA. wygląd i fason mnie zmylił. teraz opis przeczytałem

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
6465 napisał:

Jutro jadę na święto dyszla. Co chceta wiedzieć ? To podpytam. 

wszystko. a najwięcej to o tym sąsiedzie złodzieju 😏

akooo napisał:

3 minuty temu, kris91 napisał:

@Bananek

Do wyboru, do koloru 🙊

Po co to teraz komu. Kiedyś pod każdą chałupą był stołeczek na te bańki

na przykład do magazynowania takiego czegoś co ty nie używasz😉

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

230

Kurła dużo się wydaje...

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Czy rozpieprzone poidło w poniedziałek źle wróży na cały tydzień? Tak jak wydane z początku tygodnia pieniądze?

A czy zgarnięte dwie dychy dobrze wróży? I wiadomość, że jeszcze 450kg kukurydzy do odbioru🤔

3 minuty temu, akooo napisał:

Kiedyś pod każdą chałupą był stołeczek na te bańki

Nie pod każdą, u nas na zwykłych deskach stawiali.

Opublikowano

Hehe ostatnio ojciec wspominał jak jego ojciec a mój dziadek gdy do miasta jechał to gumofilce pastował ;)  To były czasy.

Opublikowano

podejrzewam że filce, a nie gumofilce. to taka skórzana odmiana filcaków.

Opublikowano
akooo napisał:

Hehe ostatnio ojciec wspominał jak jego ojciec a mój dziadek gdy do miasta jechał to gumofilce pastował ;)  To były czasy.

Czasy to były jak się pasta do zębów "papegi" czyściło. Głównie podeszwy wkoło buta.

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

na przykład do magazynowania takiego czegoś co ty nie używasz😉

Mam na strychu dwie dwudziestki, trzy dziesiątki a małych piątek to chyba z 5 jest. Teraz tylko mała 2l w użytku. 

3 minuty temu, akooo napisał:

To były czasy.

Teraz ciekawe kto by chciał ich powrotu...

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Chyba kołek wbity i wisiały, ewentualnie na płocie 🙊

No ale rano stawiało się przy drodze i jeździł facet z mleczarni Roburem i je zbierał. I były u nas takie stoliczki na te bańki.

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mam na strychu dwie dwudziestki, trzy dziesiątki a małych piątek to chyba z 5 jest. Teraz tylko mała 2l w użytku. 

Ja bym chciał i ty pewnie też,nadałbyś się :D

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kiedyś jak mleko do zlewni woziłem, to o 6 wyjeżdżałem a przed 8 wracałem, prawie 30 osób się zbierało codziennie i bajali 👀😁

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Ja bym chciał i ty pewnie też,nadałbyś się :D

Ja nie chcę za główną informację uważać coniedzielnej mszy i obawiać się, że padnięcie krowy albo jeden grad spowoduje to, że nie będę miał co jeść.

• Like 1
Opublikowano

E tam roburem , koniem z wozem tak zwany wozak na zlewnie zbierał 😉

1 minutę temu, akooo napisał:

No ale rano stawiało się przy drodze i jeździł facet z mleczarni Roburem i je zbierał. I były u nas takie stoliczki na te bańki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v