Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła trzeba by strych opróżnić, stoi prawie nówka rometowska damka z bodajże 93 roku i składak Czajka w idealnym stanie. Może by z 400 za oba wziął🤔

Ile toć to klasyki

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

@bratrolnika dziś hamulce założyłem. A nu jeho. Nie mam hamulców. 😱 Muszą się dotrzeć, wiem to, ale zdziwiłem się jak pierwszy raz po zmianie wdepnąłem geja. Byłbym yebnął w tira. Już ostrzegłem domowników - kierowców. (żeby nie było, żadnych pretensji nie mam, rozumiem, że muszą się dopasować) 

Moze słabo tył odpowietrzyles, po wymianie zacisków???

Opublikowano
bratrolnika napisał:

15 minut temu, Bananek napisał:

@bratrolnika dziś hamulce założyłem. A nu jeho. Nie mam hamulców. 😱 Muszą się dotrzeć, wiem to, ale zdziwiłem się jak pierwszy raz po zmianie wdepnąłem geja. Byłbym yebnął w tira. Już ostrzegłem domowników - kierowców. (żeby nie było, żadnych pretensji nie mam, rozumiem, że muszą się dopasować) 

Moze słabo tył odpowietrzyles, po wymianie zacisków???

Miałem sam robić, do mechaniora zaciągnąłem. Za 100 cztery koła obleciał.

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

taki rower na komunie dostalem-tylko czerwony..

To i u mnie na strychu czerwony stoi... Nie jeździł na nim nikt odkąd pamiętam. A jeszcze mój z dzieciństwa jest ale na niego to raczej się nikt nie skusi. Ale mam prawie nową hulajnogę na zbyciu, muszę sąsiadów podpytać, za 50 dych sprzedam, a drugą starą na złom wywiozę.

Wczoraj był szał, dziś jeszcze większy, traktory jak mrówki jeżdżą. Wczoraj kosili u mnie to 27% miała.

Opublikowano (edytowane)

ja taki

rower flaming romet - koła 20 rp.1978 torpedo

światła i dynamo też było

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Rysiu, a zapytałeś czy ma już wbudowany ten nowy dekoder do odbioru naziemnej?

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

A bo ja wiem jakie mam? Ja tego nigdy nie badał niczym innym niż to co na zdjęciu i nie mam zamiaru inaczej badać. Tam mi pokazywało w 2020 6-6,5.

82154096_835415916903833_8731320689136500736_n.jpg

Tym urządzeniem to bym się nie sugerował. To pokazuje co chce. Utknij w kupę wapna to pokaże Ci podobnie.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Utknij w kupę wapna to pokaże Ci podobnie.

Jęczmień jary rośnie to dobrze jest. U sąsiada w borówkach pokazywał 4,5. Ja tam w te badania to nie wierzę, próbek to bym musiał milion pińcset pobierać.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Jęczmień jary rośnie to dobrze jest. U sąsiad w borówkach pokazywał 4,5. Ja tam w te badania to nie wierzę, próbek to bym musiał milion pińcset pobierać.

O i widzisz. Bardzo dobre spostrzeżenie z jęczmieniem, który jest bardzo wrażliwy na kwas. Panie Pan nie zginiesz👍

Opublikowano

Zasadniczo siałem i solo i w mieszance z owsem, nigdzie nie żółknął, nie widać było żeby mu czegoś zbrakło to dobrze było. Ale zrobiłem następujące podsumowanie plonowania roślinek na tym ogródku i jestem fest dumny. Pszenica 6,9t/ha, mieszanka 4,7t/ha, ziemniaki c.a. 35t/ha, kukurydza mokra, 27% 15t/ha na kawałku "dziewiczym", warzywa i ogórki lux, najgorzej buraki pastewne bo ani 50t/ha a rzepa to szkoda nawet mówić...

5 minut temu, donweter1989 napisał:

O i widzisz. Bardzo dobre spostrzeżenie z jęczmieniem, który jest bardzo wrażliwy na kwas. Panie Pan nie zginiesz👍

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Rysiu, a zapytałeś czy ma już wbudowany ten nowy dekoder do odbioru naziemnej?

No toż o niego chodziło, toż mamy płaskie te z początku ale po nowym roku potrzebny do nich dekoder będzie.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nowy nabytek na zimowe byczenie się

Akurat dobry przelicznik zboże telewizor. Jak mam kupować dekoder to lepiej nowy tv.

IMG_20211112_155328.jpg

Na to to to tylko oczu szkoda :P

Niech służy ;)

Edytowane przez Roki212
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, pafnucy napisał:

w koszta idziesz... jaka firma? calów to ile?

TCL 40 cali  będziem jutuba ogladać w nim.

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-tcl-led-40es560-fhd-android-tv-tv-400-ppi?gclid=CjwKCAiAvriMBhAuEiwA8Cs5lZzAHYYSqcksD22XQGEDXlNyS_bR8v3AFeqjg_pIVPBSwuFf0EWvcRoCifsQAvD_BwE

19 minut temu, slawek74 napisał:

mecza oglądasz🤔

Tak

Edytowane przez Rolnik1973
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v