Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Już na gotowo? Tzn transport i cena towaru w cenie? 

Tak. 

Kolega za 2.800 woła za naczepę 45m³ 

Qurła czuje się jak by walec drogowy po mnie przejechał.

Chyba ta ostatnia giełda wyjdzie mi bokiem 

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Ile milionów za nią nabrales???  A ten nowy nabytek to ode mnie przyczepa???? Bo jakby co to w pracy do 16 jestem😉

3 tysie z transportem za Młodzieszyn co do nowego nabytku to nic nie mówię żeby nie zapeszyć ale będzie to pojazd transportowy 🤭

Rysiek się na mnie obraził ☹️☹️

Opublikowano
25 minut temu, superfarmer02 napisał:

3 tysie z transportem za Młodzieszyn co do nowego nabytku to nic nie mówię żeby nie zapeszyć ale będzie to pojazd transportowy 🤭

Ja?

Niby czemu🤔

Opublikowano

A wystarczyło trochę karbidu. Miałbyś sylwestra i dwie połówki😜

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ja?

Niby czemu🤔

Żartuje. wyślesz zdjęcie tego swojego rozrzutnika? 

4 minuty temu, Agrest napisał:

A wystarczyło trochę karbidu. Miałbyś sylwestra i dwie połówki😜

Dwie a może i więcej 🤭

Opublikowano

W Polsce co roku wyrzuca się blisko 5 mln ton żywności nadającej się do spożycia. Bank Żywności SOS w Warszawie stara się obniżyć tę niechlubną statystykę, działając w myśl zasady: przekazujemy potrzebującym tylko te produkty, które sami bylibyśmy w stanie bezpiecznie spożyć. W bazie organizacji znajdziemy niemal wszystko: nabiał, mięso, ryż, ale też słodkie napoje czy... jadalne wodorosty.

W ubiegłym roku świat wyprodukował tyle żywności, że wystarczyłoby jej na wykarmienie aż 14 mld osób. Mimo to ludzie wciąż są głodni – nie tylko w ubogich krajach globalnego Południa, ale także w Polsce. Długo można by pisać o przyczynach tej sytuacji, to temat na osobny tekst. W tym artykule skupię się na tych, którzy próbują ten niesprawny system choć trochę uzdrowić. Mowa o Banku Żywności SOS w Warszawie, czyli organizacji pomocowej, która odbiera dobre jakościowo produkty ze sklepów czy targowisk i przekazuje je potrzebującym. Jej historia sięga 1993 r.

Wiec chcą obniżyć produkcję żywności na świecie .

Pogoda piękna ciepło i sucho .

Opublikowano

Wiatr chłodny ale słonecznie. 

7 beczek na kukurydzę przygotowane, reszta na górę jeśli będzie na tyle, Posejdon u kur wykonany, jutrzejszy obiad zabity, 40 jaj sprzedane i znów dwa króliki zamówione, ziemniaki uparowane, dmuchawa przetestowana, udany dzień w sumie. 

Opublikowano
42 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Zbierajle pasowana Ci sprzedam 

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

W Polsce co roku wyrzuca się blisko 5 mln ton żywności nadającej się do spożycia. Bank Żywności SOS w Warszawie stara się obniżyć tę niechlubną statystykę, działając w myśl zasady: przekazujemy potrzebującym tylko te produkty, które sami bylibyśmy w stanie bezpiecznie spożyć. W bazie organizacji znajdziemy niemal wszystko: nabiał, mięso, ryż, ale też słodkie napoje czy... jadalne wodorosty.

W ubiegłym roku świat wyprodukował tyle żywności, że wystarczyłoby jej na wykarmienie aż 14 mld osób. Mimo to ludzie wciąż są głodni – nie tylko w ubogich krajach globalnego Południa, ale także w Polsce. Długo można by pisać o przyczynach tej sytuacji, to temat na osobny tekst. W tym artykule skupię się na tych, którzy próbują ten niesprawny system choć trochę uzdrowić. Mowa o Banku Żywności SOS w Warszawie, czyli organizacji pomocowej, która odbiera dobre jakościowo produkty ze sklepów czy targowisk i przekazuje je potrzebującym. Jej historia sięga 1993 r.

Wiec chcą obniżyć produkcję żywności na świecie .

Pogoda piękna ciepło i sucho .

Gałan to też nie jest nowość. Bieda do d*py zajrzy to łatwiej będzie sterować 

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

@bratrolnika Odpaliłem dmuchawę. Do dmuchania ok do zbierania tak sobie, grabie szybsze.

Czyli zgodnie z tym co tu wcześniej pisaliśmy

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

No szukam jakiegoś 😂

A umywalki nie chcesz??? Mam do oddania

44 minuty temu, superfarmer02 napisał:

☹️

No jak nic ode mnie przyczepa. W niedzielę promocja cenowa, pamiętaj😉

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Czyli zgodnie z tym co tu wcześniej pisaliśmy

Tak, fajne to do wydmuchania liści spod jakiś krzaków itp. a worek to tylko przydatny żeby wybrać w miarę liście z niedostępnych miejsca- jakiś rogów, przy samych płotach.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, galan99 napisał:

Mowa o Banku Żywności SOS w Warszawie, czyli organizacji pomocowej, która odbiera dobre jakościowo produkty ze sklepów czy targowisk i przekazuje je potrzebującym. Jej historia sięga 1993 r.

A Ci potrzebujący, to kto oni?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v