Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Darek ale podkreślam- stanu faktycznego nie znam i czy faktycznie by sprzedała, o ile jeszcze stoi. Musiałbym widzieć, znam kobitę, od nas ze wsi pochodzi, wyszła za mąż i poszła do sąsiedniej. Ze 3 hektary obrabiali, gość miał w zasadzie wszystkie zwierzaki jakie możliwe ale rak go zeżarł, jak wstawił do stodoły tak stoi ale chyba ją tam przepalają. Nie mam pojęcia jak kwestia dokumentacji wygląda ale pewnie słabo.

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Podesłał mi link do jakiegoś prawie 50-letniego malowanca za ponad 15kola🤦‍♂️

No tak, zgrabiarka to napewno mu się przyda, jak on nawet psa nie ma

Nie wiem czy jest sens, gdzie to taki kawał jechac po traktor. Żeby to jeszcze coś konkretnego było, a nie trzydziestka....

Tyle że ja też nie mam traktora. Jak przeczytasz mój nick ze zrozumieniem to będziesz wiedział dlaczego .

Ogolem to myślałem czy się z nim nie zrzucić i na spółkę nie kupić

Darek on niech kupi ale umowa niech będzie na ciebie 😁

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Tyle że ja też nie mam traktora. Jak przeczytasz mój nick ze zrozumieniem to będziesz wiedział dlaczego .

Oj tam od dnia założenia konta wiele mogło się zdarzyć, więc nick  może być podpuchą  jak  mój  :P

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Chyba nie tego Chłoporobotnika wywołuje co trzeba🤦‍♂️

Widzę już to jakiś czas ale nie zwracałem uwagi. Wiadomo o kogo chodzi.

Niemniej jednak podpytam jutro sąsiada w Twojej sprawie. Jak mi poradzi coś naprawdę ciekawego dam znać.

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, Łolek napisał:

Z Bogdanki serwisanta mam znajomka on z za brzezin  koło tego drewnianego kościoła prosto mogę się mylić ale chyba galkowek

Jest coś takiego.

A tak po za tematem ciągnika. Kojarzysz może okolice Dmosina? 

Opublikowano
6 minut temu, Pigmei napisał:

Oj tam od dnia założenia konta wiele mogło się zdarzyć, więc nick  może być podpuchą  jak  mój  :P

Wtedy bardziej byłem rolnikiem niż teraz. Wtedy jak konto zakładałem to chociaż byki hodowałem, fakt faktem na ziemi i w oborze teścia, ale hodowla moja była. 

A teraz... Prawie miastowy😁

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Gładki rusek z turem? 

Ruska to ma u dziadka, ale nie chce

A tak poza tym 

Screenshot_20211030-192249.png

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Wtedy bardziej byłem rolnikiem niż teraz. Wtedy jak konto zakładałem to chociaż byki hodowałem, fakt faktem na ziemi i w oborze teścia, ale hodowla moja była. 

A teraz... Prawie miastowy😁

Ruska to ma u dziadka, ale nie chce

A tak poza tym 

Screenshot_20211030-192249.png

Być miastowym w takim miejscu jak Ty mógłbym być jakbym nie miał mieć gospodarstwa. Cisza i spokój a do miasta rzut beretem. 

• Thanks 1
Opublikowano

Kuźwa 😡 nawet na drugi bok nie dadzą się człowiekowi przekręcić. 

Dzieeeeeeń dobry. 

Opublikowano

Dzień dobry bardzo 

Trzeba się brać za robotę żeby potem poniedzielic trochę 

8*także nie jest źle 

9 godzin temu, hobbysta82 napisał:

Jest coś takiego.

A tak po za tematem ciągnika. Kojarzysz może okolice Dmosina? 

No dmosin znam bo syn tam pracuje

8 godzin temu, DANDYS napisał:

dla synka 1.5roku kurtka 200 buty 150i to nie najlepsze, chociaż kebaba dobrego zjadłem na pocieszenie...

Poczekaj jak będzie miał 17-18 lat to pogadamy 

Opublikowano

Część Wszystkim.

Wstawać śpiochy

18 minut temu, Łolek napisał:

Dzień dobry bardzo 

Trzeba się brać za robotę żeby potem poniedzielic trochę 

8*także nie jest źle 

No dmosin znam bo syn tam pracuje

Poczekaj jak będzie miał 17-18 lat to pogadamy 

Marek ale ogólnie na takie małe dzieci to ubranka byty to są za***iście drogie.

Tańsze są na dorosłego 

13 minut temu, Karol6130 napisał:

Dzień dobry 

Wasze zdrowie chłopy 

IMG_20211031_053110.jpg

A co tak z samego rańca

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v