Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Dwójka lepiej się zbiera moim zdaniem. Ładniej pracuje, no i połowa mniej do psucia. 

Dwa gary już miałem, teraz chciałbym coś r4 spróbować. Choć V2 też mi chodzi po głowie

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Kolega też celowal, nacieszył się 2 tygodnie 

Życie, GSem zrobiłem z 7tys.km, nigdzie się nie położyłem, w nic nie uderzyłem. Może jeżdżę zbyt zachowawczo

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

@bratrolnika A to kurła zabawka taka, to mam u ojczulka takiego🙂 myślę  o czymś wiekszym bo sił ubywa i czasu co raz mniej, a na eko na tę chwilę nie przechodzę.

Szwagier ma bębnowy, to były czasy co nim po 10 przyczep 4t przerabialiśmy w tydzień, jak się sad karczowalo, z trzy sezony wtedy samą zrebką żeśmy palili 

Jak były gałęzie ładnie przygotowane i porozcinane to we dwie osoby +jedna na ciągniku potrafiliśmy w 8 godzin dwie czubate przyczepy zrębać 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U mnie jest dokładanie taki, nic większego nie chciałem.

https://allegro.pl/oferta/rozdrabniacz-do-galezi-rebak-elektryczny-11086005320

Czyli coś takiego jak u @bratrolnika. Drewna mam mało, w zasadzie w tym roku to w lasku nawet nie byłem niczego ciąć, tylko troszkę gałęzi przywiezione, teraz to lux, tyle drewna idzie co do parnika.

Darek w teorii mam bo stary piec jest ale za wygodny jestem. Jak od czerwca gaz zrobiony tak stary piec nie uruchamiany.

E no ten to całkiem inny, mój jest tarczowy. Na pewno na plus że masz wsteczny bieg, u mnie dziś jak już nie miałem czym popchnąć patyka to zblokował tarcze. Ja muszę odkręcić dwie śrubki, wyciągnąć co tam się zacięło i od nowa skręcić

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Oj urobiłem się, siatki na pryzmy rzucone, orka dokończona, ameryk zakonserwowany, piec do garażu prawie uzbrojony, polatałem za handelkiem ciutke i dzień zleciał 🤔

I ja nie powiem, dziś porobiłem, porządki dookoła domu, trampolinę rozłożyłem, nową folie na tunel naciagnalem, obkopałem, motor sprzedałem, przyczepa złożona, oklejona, skończona. 

2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

A Junak NK 125?

Albo Honda varadero?

Ten kumpel co ma tą motorynkę pony na handel ma też do sprzedania Romet soft choper 2, 125ccm. Chce te dwa sprzedać i kupić właśnie Varadero 125 

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

13 minut temu, Baks00 napisał:

Kto by tam pieczarki nie odwiedził?

Tam to grzech nie wsadzić żal wyjmować.....

O kim mowa? 

O tobie. Zaraz zostaniesz wyruchany. Miej oczy szeroko otwarte. 😉

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

E no ten to całkiem inny, mój jest tarczowy. Na pewno na plus że masz wsteczny bieg, u mnie dziś jak już nie miałem czym popchnąć patyka to zblokował tarcze. Ja muszę odkręcić dwie śrubki, wyciągnąć co tam się zacięło i od nowa skręcić

Niedługo próba- matula ubzdurała sobie magnolię wyciąć.

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Też chyba cierpliwe te Junak, brat ma I nic się nie dzieje ładnie chodzi mało pali.

Na WOM do ciągnika.

Patrz taki jak ma Agrest i ja. Chyba że w rynek biomasy chcesz uderzyć 🙊 zrebulki ładnie do góry poszły, ale co z tego jak bodajże od nowego roku certyfikaty na każdą firmę 10tys i później od każdej tony płacić 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Jak coś to mam tarcze hamulcowe w idealnym stanie. Tanio sprzedam.

Prawidłowe tarcze wyślą do ciebie we wtorek. A przynajmniej taki jest plan

1 minutę temu, Baks00 napisał:

A jednak będziemy łupać

IMG20211030185909.jpg

Chyba cię oszukali, to nie jest łuparka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v