Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak dla rozrywki to mam prawie 90a swojego i 15a wujkowego i to aż świat.

No to właśnie na swoim przykładzie- prąd owszem- wpięty komputr 24h do prądu/ lampka wieczorem, piekarnik, kolacja- chleb z "byle czym", kino- nie uczęszczam, spotkania towarzyskie- nie uczęszczam, telewizora nie mam, internet owszem. Gaz teraz najwięcej ale w sumie jakby to rozbił tylko na mnie to też wielkie g. bo w jednym pokoju grzeję na 4 na termostacie a reszta na 1. Ubrania- zasadniczo wyjściowych starych, niezużytych ciuchów tyle, że na parę lat starczy, po domu to z dwa razy w roku na targ, byle spodnie z dresu i już.

A weż i nie pierd.. głupot, jak ci pasuje but 42 ,to nie znaczy że ja mam nosić to samo bo większe szczęście w życiu mnie już nie spotka ,a noszę 46 ,nie to że ja coś do Ciebie mam ,ale zgubiłem scyzoryk ,i jeszcze od tego pier.......weżmie i się otworzy ,a ostry  . No żeby kto na niego nie nadepnął.😐

Opublikowano

Twoje szczęście czy ich?

Bo na moje to nieszczęście.

No i wybacz , ale w czym miałby ci pomagać jak raz na ruski rok cię odwiedzi?

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja się do swojego nie przyznaję. Na szczęście daleko mieszka.

Co Ty szwagier to dobre chłopy , szkoda że nie posłuchałem swojego 🤨 teraz muszę lać do Zetora , a mówił nie kupuj tego pijaka dla Ciebie tylko Perkins bo masz ciężką noge 🤷‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Na szczęście bezdzietni są.

to nie jest miłe...

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Co Ty szwagier to dobre chłopy , szkoda że nie posłuchałem swojego 🤨 teraz muszę lać do Zetora , a mówił nie kupuj tego pijaka dla Ciebie tylko Perkins bo masz ciężką noge 🤷‍♂️

a wiesz że i mój tak mówił? a zgadnij co za jakiś czas zrobił?.... a Zetora se kupił!!

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Jak temat pryskania, cieknie w tym miejscu co sie ustawia ciśnienie gdzie te 6 srub jest. Tam jest jakas membrana czy uszczelniacz?da sie to latwo naprawic?i cieknie jeszcze na dole zbiornika co wychodzi kolanko ze zbiornika. Wymienilem tam oring ale za mocno dokrecilem i ta nakretka pękła.

Ogólnie pytanie do uzytkownikow tego wynalazku,moze tu jest zle ustawione i dlatego cieknie? Tak jak jest teraz to sie pryskalo zawsze

20211029_142145.jpg

A co niby ma być źle ustawione? Ciśnienie na zielonym, sekcje tak jak potrzeba, rozwadniacz przy pryskaniu ma być wyłączony. Kup zestaw oringów i będzie działać. Mnie też delikatnie rozbraja ten rozdzielacz, nie mogę precyzyjnie ustawić ciśnienia i też chyba będę musiał powymieniać oringi.

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Ja tam śwagra nie mam i nie ma z kim wypić ani komu w mordę dać nuda

możem kiedy podjechać...

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Pioter już Ci kiedyś mówiłem że ty dobry ale  specyficzny człowiek jesteś żeby nie powiedzieć dziwny

Ja tam śwagra nie mam i nie ma z kim wypić ani komu w mordę dać nuda

Żeby W mordę dać nie trzeba mieć śwagra

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Toż to każdy kto mnie zna wie. Dlatego to jeden z pośrednich powodów tego, że sam jestem bo ze mną to święty nie wytrzyma.

to se bądź. tylko czemu cieszy Cię bezdzietnośc bliskich? raczej pobrali się z myslą o potomstwie, a .... a zresztą. co mie to....

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

tylko czemu cieszy Cię bezdzietnośc bliskich? raczej pobrali się z myslą o potomstwie,

Bo i ja mam spokój, jak przyjadą to się dzieciarnia pod nogami nie plączę i głowy nie truje. Co do drugiej części śmiem wątpić.

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał:

A co niby ma być źle ustawione? Ciśnienie na zielonym, sekcje tak jak potrzeba, rozwadniacz przy pryskaniu ma być wyłączony. Kup zestaw oringów i będzie działać. Mnie też delikatnie rozbraja ten rozdzielacz, nie mogę precyzyjnie ustawić ciśnienia i też chyba będę musiał powymieniać oringi.

Znajomy mowil ze jakas membrana tam moze byc.

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

ni komu w mordę dać nuda

Taki narwaniec 🤔 i jak będe do Ciebie po cieluny jeździł 🙆‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v