Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak myślicie warto ? 5900 euro, ponoć motor i skrzynia w stanie idealnym, stoi we Francji. 

MF 698 (2).JPG

MF 698 (1).JPG

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Do Darka ją 

Dla Darka za szeroka :o 190 w szpilkach

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Złamałeś oś?To dlatego że na pusto jezdziłeś z przyczepą 🤭

Zgiąłem tylko... Za dużo mokrego naładowane było :/

1 godzinę temu, Bananek napisał:

złamałeś oś w mengele, mongole? ;)

Ta os była poszerzona żeby bliźniaki założyć i zrobiona bardzo prowizorycznie, nawet ja bym tak tego nie spierdolił :D wystrzeliła mi wewnętrzna opona a kończyłem zwozic na jednej i punkt podparcia był dalej i się ugięła że teraz zewnętrzne koło łapie tylko krawędzią 

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

milicja!!!! konkurencja!!!!

Jaka ja konkurencja dla Ciebie :o

Opublikowano
19 minut temu, pawel885 napisał:

Pamiętam te czasy jak za kaczuszkę można było zachodnią ósemkę kupić 

Pawełku a co taki zdziwiony 😉

Kiedy większość miała małe ciągniki to czym mieli ciągać taką krowe 🤔, tylko kłopot a małe do ciapka i wio 

Sąsiad wtedy kupił sobie d 55 z nadstawką taką ze 20  cm , fajna duża ale h*j z tego pełną żyta czy pszenicy nie mógł szejsiuntką wyciągać z pola , później to dosypywał na drodze żeby można jakoś wystartować do póki nie kupił większego konia 

Opublikowano
20 minut temu, Ursus932 napisał:

Narazie nie kupuje , tak mi wpadła przypadkiem

A śwagier ma rekorda i takim będzie mi kosił 

wąskie takie. jak przyjdzie nią bele wozić 😱 ja taką kupiłem 15 lat temu tylko w ruinie to na 245 przerabialem. 

Opublikowano
10 minut temu, danielursus3p napisał:

Jak myślicie warto ? 5900 euro, ponoć motor i skrzynia w stanie idealnym, stoi we Francji. 

MF 698 (2).JPG

MF 698 (1).JPG

To całe mechaniczne wyjdzie z transportem 30k pewno 

Jak w pełni sprawne to jestem na tak

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Taki by mi się przydał. Nie ma mi tego kto sprawdzić, w ciemno się trochę boję brać. A trochę daleko bo koło Tuluzy to to stoi. Maska chyba malowana, przynajmniej górną część 

Opublikowano (edytowane)

A czemu ? Taki sam jak każdy inny, bardziej poszukiwana wersja turbo 698T, która jest krótsza, bardziej manewrowa, ale jak w dobrym stanie, to brać

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Nie wiem jaki silnik. Zaraz będę się kontaktował z gościem to będę wiedział. 

Opublikowano
40 minut temu, Ursus932 napisał:
48 minut temu, slawek74 napisał:

qq ziarnową lexem mi kosił

Narazie nie kupuje , tak mi wpadła przypadkiem

A śwagier ma rekorda i takim będzie mi kosił

A u mnie dziś za godz. Jadziem tukiem 440 kosić. Ale tylko połowę. Reszta w listopadzie.

Opublikowano
10 minut temu, jahooo napisał:

A czemu ? Taki sam jak każdy inny, bardziej poszukiwana wersja turbo 698T, która jest krótsza, bardziej manewrowa, ale jak w dobrym stanie, to brać

698T ma silnik A4.236 czyli nowszy, popularniejszy, 

Opublikowano
20 minut temu, HF86 napisał:

wąskie takie. jak przyjdzie nią bele wozić 😱 ja taką kupiłem 15 lat temu tylko w ruinie to na 245 przerabialem. 

Do bel to platforma najlepsza ,  u mnie przyczepy nie wożą bel 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Ja bym brał 

Kombajnu dziś ja nie widział, może gdzie za stodołą stoi. 

Za Renówke z turem powiedział taką cenę chłopakom z Pomorza że odrazu się zabrali 

U Michała stoi 36

IMG_20211029_100142.jpg

O panie identycznym jazdę próbną robiłem i mało co nie był mój. Ale w tej kabinie jakoś bukowo było ile za tego?

Opublikowano
15 minut temu, danielursus3p napisał:

Taki by mi się przydał. Nie ma mi tego kto sprawdzić, w ciemno się trochę boję brać. A trochę daleko bo koło Tuluzy to to stoi. Maska chyba malowana, przynajmniej górną część 

W porównaniu  np z 3060 to cena na pierwszy rzut  oka nie jest zła. 

Nie daleko mnie jest chyba z identycznym  oznaczeniem-właściciel zadowolony.

Opublikowano
13 minut temu, pawel885 napisał:

nie zdziwiony, dziwię się że dziś jeszcze trafiają się amatorzy na takie rzeczy np Ty 

Nie każdy ma warunki na duże przyczepy 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Do bel to platforma najlepsza ,  u mnie przyczepy nie wożą bel 

pewnie że najlepiej. ale przy moim pseudo gospodarzeniu usługi trawę przywioza w pryzme. A te łącznie z 200 belek siana, słomy i kiszonki to i dwiema wywrotkami obroce. 

Opublikowano
25 minut temu, Łolek napisał:

To we Francji ptasiej grypy nie ma że kury łażą gdzie chcą?

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

A u mnie dziś za godz. Jadziem tukiem 440 kosić. Ale tylko połowę. Reszta w listopadzie.

Tomeczku a co tak na raty 🤔

Boisz się że skup zawalisz jak będziesz kosił na raz ☺️

7 minut temu, HF86 napisał:

pewnie że najlepiej. ale przy moim pseudo gospodarzeniu usługi trawę przywioza w pryzme. A te łącznie z 200 belek siana, słomy i kiszonki to i dwiema wywrotkami obroce. 

Chiba że tak 👍

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Nie wiem ile bo się nie pytałem, dojechany już. 

W styczniu 2018r taki model kosztował 74000 brutto.

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Tomeczku a co tak na raty 🤔

Boisz się że skup zawalisz jak będziesz kosił na raz ☺️

Chiba że tak 👍

Panie 40t mogę dziś odstawić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v