Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Sprzedawać stare samochody Diesel będą zabraniać nimi się poruszać bo mocno trują Unia naciska .

Rozwiązanie czeka w Sejmie

W Sejmie na przyjęcie czeka obecnie nowa wersja ustawy, która pozwoliłaby tworzyć tzw. Strefy Czystego Transportu – obszary, do których wjazd mają tylko samochody spełniające odpowiednie wymagania dla emisji spalin. Najczęściej wjazdu zakazuje się dieslom wyprodukowanym przed 2006 r., natomiast w niektórych miastach tym wyprodukowanym przed 2010 r. Takie strefy funkcjonują w 350 miastach Europy, m.in. w Berlinie, Stuttgarcie, Mediolanie, Barcelonie, Paryżu, Brukseli. Jeśli Sejm przyjmie nowe przepisy, Strefy Czystego Transportu będą mogły powstać .

Piękna pogoda .

Po pierwsze mam nowsze niż 2010, a po drugie do żadnego z wymienionych miast póki co się nie wybieram😁

nawet pozwolę sobie dodać: jakbym mógł, to motor tez bym kupił na ropę

• Haha 1
Opublikowano

Na studiach tez mialem takiego profesora od paliw ktory wyzej sral jak glowe mial. Prsyniosl probki na zajecia i pyta kazdego jak sie nazywają. Benzyna-ok, ropa-nie, inna osoba ropa-nie. I tak kilka osob przeszlo i pozniej mowi olej napędowy. Kumpel ktory pozniej u niego pisal prace mgr o paliwach powiedzial mu ze przeciez to jest to samo. Profesor nic nie skomentowal. Ale trzeba bylo uzywac fachowego języka. Jak mnie czasami na typowo rolniczych przedmiotach rozbawiało jak miastowe profesory nazywali maszyny,zamiast scierniskowiec(kazdy by zrozumial) to agregat do uprawy pozniwnej wyposazony w dwa rzedy redlic, jednego rzedu talerzy i wału.

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Miałem. Wyrzuciłem bo zbyt awaryjne. Gdzieś się jeszcze chyba że 4 walają to mogę Ci sprzedać w cenie złomu jak potrafisz to obsługiwać. To podłączenie z boku to porażka.

To nie kawa. To jest właśnie to poidło "na patencie" 😉

Ja mam tylko jedno ,

Za darmo możesz wysłać ,nie będziesz miał problemu z utylizacją 🤭

Opublikowano

Za darmo nikt nie chce tego przewieźć do ciebie.

pytanie do fachowców @GRZES1545 chyba będzie wiedział najlepiej: Czy puszczając rurkami z rozdzielacza do grzejników pod podłogą w łazience możnaby wykorzystać to ciepło jako podgrzewaną podłogę? Zadziałało by to?

Opublikowano
28 minut temu, Bananek napisał:

Za darmo nikt nie chce tego przewieźć do ciebie.

pytanie do fachowców @GRZES1545 chyba będzie wiedział najlepiej: Czy puszczając rurkami z rozdzielacza do grzejników pod podłogą w łazience możnaby wykorzystać to ciepło jako podgrzewaną podłogę? Zadziałało by to?

Posadzka zabierze ci ciepło a grzejniki zimne będa

Opublikowano

W życiu każdego przychodzi czas na zmiany. Idę w cieluny🤭

Kosiarka już jest, jeszcze zgrabiarka i belarka, no i działamy👍

20211027_131923.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

20211027_131923.jpg

Jakbym nie wiedział że masz dość specyficzne poczucie humoru to bym jeszcze w to uwierzył 🤨 może. 

Opublikowano

Powaga. Budynki na wiosnę kupione, plac 20a ogrodzony. Na początek te 50szt wejdzie. Zboże mam, ino jakiego siuwaru kupić na rozruch. Potem swoje będzie🤣

Opublikowano

O kurna, to aż taki luksus?

Że też wcześniej się nie interesowałem.👍

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

20211027_131923.jpg

Prawie jak dyskowa, tylko te dyski jakieś małe.

• Haha 1
Opublikowano

3 minuty temu, Agrest napisał:

O kurna, to aż taki luksus?

Że też wcześniej się nie interesowałem.👍

Weż choć notes i pozapisuj co Planujesz za tę kasę z cielunów w przyszłości kupić . To  kiedyś może być interesująca lektura 😉

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

Moje nie do oddania. 😉

A skąd wiesz że i za darmo by twoje wziął?

tu na export to trzeba towar luxusowy A nie to co zbierasz. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v